viernes, 25 de junio de 2010

Marea era gri, cerul era gri, numai arbustii înfloriti aduceau o pata de culoare acestei zile...

Enma a venit pe la orele 17:00. Nu m-a întrebat de ce sunt plânsa. Stie ca daca vreau si asa îi spun. Nu invadeaza niciodata intimitatea mea. Din comoditate pentru ea. Nu vrea sa se încarce inutil si cu durerea celorlalti. Si eu încerc sa o menaj pe cât posibil.

Am iesit la o plimbare în pas grabit. Multi kilometri. Aer înabusit. Am luat-o în sus pe Costa Norte. Proasta alegere. A mea ce-i drept. Soseaua îngusta, trafic intens, fara trotuar. Urbanism fara capatâi. Nu vom mai merge pe acolo.

Am tacut aproape tot drumul. Gândindu-ma la hotarârea luata. Era unica razonabila. Daca mai continuam îmi faceam mie rau. Si nu mai accept sa-mi daunez cu buna stiinta. Pierdusem interesul pentru lucruri importante. Nu ma mai uitam la filme, nu mai pictam, nu mai aveam chef sa cos, citeam si nu ramâneam cu nimic. Îmi faceam datoria în mod mecanic. Asteptând ce? Sa treaca orele. Sa stam la povesti pâna la ore târzii din noapte.

Singuratate în doi. La câtiva kilometri distanta. Si atunci... ce era de facut? Am ales singuratate în unu... în fotoliul meu confortabil, cu laptopul în fata, cu castile pe urechi, aruncând câte o privire din coltul ochilor, televizorului. Si dupa ce am luat aceasta decizie m-am simtit eliberata... cu forte proaspete, cu un chef de munca nebun, Si am frecat baia de jos, si am smotruit frigiderul, am gatit, spalat si toate astea fara muzica . Nu aveam nevoie de muzica ritmata. Îmi ajungea zbuciumul meu interior.

GOOOL ... Spania a marcat... Poate, poate? Carmen draga mea... !!! David Villa. Min. 25... Nici de tensiunea meciului nu am nevoie astazi. Dar merg totusi sa vad bucuria lui señor Tomas. E singurul care conteaza.

6 comentarios:

  1. Giulia mea draga,
    eu venisem la tine sa vad daca te bucuri ca si mine pentru primul gol al echipei Spaniei... si... ce gasesc aici?! ah ce dureros sa te gasesc asa de trista! în afara de copii si parinti, nu merita sa plângi pentru nimeni pe lumea asta!

    ResponderEliminar
  2. @ Carmen - draga mea, chiar în momentul în care mi-ai trimis mesajul... au marcat ai nostri si al doilea gol. Parca am avea sanse. Te pup. Îmi trece... pentru ca totul este trecator.

    ResponderEliminar
  3. Da, joaca bine fotbalistii.
    Si mâine va fi soare, nu soare cu dinti, nici soare care sa pârjoleasca. Ci un soare blând, atât de bun încât sa ai chef sa cânti si sa râzi sa te bucuri de viata...Stiu asta!
    Te pup blondino

    ResponderEliminar
  4. @ Draga mea draga... Ce bine e sa ai prieteni. Cert este ca am nevoie de aceste momente de tristete... Sunt momentele în care ma reculeg si ma trezesc la realitate. Te pup. Mai sunt 20 minute si au marcat si jucatorii din Chile. Arunc doar o privire... pentru ca nu as suporta tensiunea meciului.

    ResponderEliminar
  5. Esti TAUR!!!Ingenunchezi,dar te ridici...impungi....mergi inainte!!!Va veni si la moara ta,APA!
    Stiind cum e,o sa ai in mine un sustinator mai bun,atunci cand o sa fiu acasa.AMR=5!!
    Acum ,ca predam stafeta,nici internet nu am,decat cu"masura".Eu sunt o doamna si munca tot de nota 10 o fac,asa ca sa-i fac sa se rusineze.
    Fruntea sus,rabdare...si...tutun?

    ResponderEliminar
  6. @ Ema- cred ca ti-e tare greu acum. Abia astept eu sa ajungi tu acasa. Îmi lipsesc nespus conversatiile de fiecare seara cu tine. Parca mi-era mai usor sa suport serile în compania ta. Ziua nu am probleme...sunt activa. Numai seara...

    ResponderEliminar