lunes, 31 de mayo de 2010

Abia când moare cineva drag, simti cu adevarat ca esti.... DEPARTE

Copiii abia au plecat. Nu le-am spus nici lor de mesaj, pentru ca sa nu aiba suparari pe drum.

Abia la plecare fiul meu mi-a spus de decesul unui verisor foarte drag. Cica m-a menajat! El stia de ieri dimineata. Nu am sa-mi sun nici parintii... pentru ca sa ma menajez pe mine.

Astfel ca ... acum va trebui sa am la cine ma gândi, în timp ce ei calatoresc. Acest verisor facea parte din ramura buna si simtita a familiei. Cu o cultura vasta, studii, bun simt. Muncitor si foarte echilibrat. Copii bine educati. În masura în care poti sa-ti faci o opinie din cele putine întâlniri avute într-o viata întreaga.

Moartea lui, la mai putin de 55 de ani, confirma senzatia mea de o viata: nu are rost sa ma gândesc la anii de pensie. Si nici sa-mi fac planuri de lunga durata. Traieste clipa . Savureaza soarele, marea, vântul. Si accepta ca singuratatea este singura solutie la toata rautatea lumii. închide-te în carapacea ta, nu-ti dori sa sti nimic de nimeni. Nu suferi pentru nimeni... nici macar pentru cei dragi si apropiati. Toti suntem niste ipocriti care vrem sa facem lucruri marete, dar ne pierdem în orgolii marunte.

... Trimis acasa 750, 600 Adrian, 100 sefa, 50 cheltuiti cu copilul. Trebuie sa ma gândesc cum sa ajung la sfârsitul lunii... care începe abia mâine. Si cred ca este destul... asa ca am sa las pe altii sa-si roada orgoliile ranite. . Copilul a fost dulce, dar mi-a adus aminte ca nici macar el nu este asa cum ar trebui sa fie un barbat...
...
si acum la smotruit garajul si tot culoarul subteran, pe care dragutul de el a fost asa de amabil sa-l pateze cu baltoace si dâre de ulei... si a si venit o vecina din capatul celalalt al vilelor sa mi le arate. Deci... la lucru. Macar acolo este racoare. La sefa nu am ajuns. Cumparaturi, facute cu copiii ... umplut congelatoare, rafturi, frigider. Nu am sa ies saptamâna asta. Tigari... nu luat, poate reusesc sa ma las!

6 comentarios:

  1. Giulia,
    îmi pare rau ca esti trista...
    Cât priveste fumatul...astazi e ziua montiala antifumat. Ai simtit tu ceva :))
    te pup blondino

    ResponderEliminar
  2. @ Carmen - draga mea... si eu care am fost asa de fericita în oras, în rochita mea scurta... roza, în timp ce probabil îl înmormântau pe acel OM bun, care nici macar nu stiu din ce cauza a murit.
    Stiam de ziua antifumat... dar m-am hotarât sa nu-mi iau tigari... doar din motive pur economice. Ca sa ajunga banii la toti cei care au nevoie. Eu... mi-am cumparat fructe si bomboane. Poate asa voi reusi sa economisesc si ultima 100 de euro pe care o cheltui pe mine.
    Si apoi... poate am sa mai cos câte ceva.
    Te pup blondina frumoasa si fericita. Si Felicitari pt Eurovision, pe care nu l-am urmarit, nu am simtit... feeling anul acesta.

    ResponderEliminar
  3. Cata dreptate ai,Giulia!Ipocrizia e in floare!
    Toata viata am evitat barfa si sa judec pe altii.Drept pentru care am fost catalogata ca "persoana rea".
    M-as bucura din suflet sa te poti lasa de fumat.
    Rabdare.....fara tutun!!

    ResponderEliminar
  4. Servus Giulia.

    Păcat, mare păxcat că sunt oameni, totuşi apropiaţi, care nu-şi văd de treburile lor şi se ocupă de băşcălie ieftină. Până şi acest mesaj l-am scris foarte greu şi mi-a trebuit multă răbdare pentru înregistrarea lui.

    Anii de pensie vor veni. Nu te gândi la ei. Aşa au venit şi la mine. Şi eu mă gândeam cândva că nu-i voi apuca, dar deja sunt mulţi de când sunt pensionar, mai ales că am fost orpit din activitate la 50 de ani.

    Ca să nu mai fumezi nu-ţi propune să te laşi de fumat, ci doar să vezi cât timp poţi rezista fără să fumezi. Aşa am procedat şi eu în urmă cu 20 de ani. Nici astăzi nu spun că m-am lăsat de fumat, ci doar cât timp va mai trece până fumez iară.

    Săa ai parte de linişte şi pace pentru a răzbi prin "hopurile" vieţii.

    ResponderEliminar
  5. @ Ema - nu am fumat de la ora 16:oo . Simt ca urc pe pereti. Am o noapte foarte grea. Trebuia sa iau somnifere. Te pup.

    ResponderEliminar
  6. @ Abbilbal - Am sa rezist. Nu am sa mai fumez.
    Si de pensie.... cumva azi nu-mi arde. Am o zi de mi-e totuna.
    Îmi pare rau ca întâmpini probleme. Nu mi-a mai spus nimeni.

    ResponderEliminar