viernes, 7 de mayo de 2010

Zi de gradinarit si... de stat la soare!

UITE EMA... ti-am ales si o fotografie cu burtica si cu ceva pe laterale. Dar nu am înotat înca anul acesta si abia daca fac gimnastica de vreo o luna jumate!

Si vara trecuta m-am înegrit... muncind în curte! Plaja am facut foarte putin, pentru ca ma plictiseste! Dar anul acesta ... c'est autre chose! Am sa fiu neagra ca o tiganca si am sa ies zilnic sa înot în mare si sa ma loveasca la burta valurile cele mai puternice. PROMETTO ragazze!!! ( promit fetelor!) . Stiti ca ma tin de unele promisiuni. Mai ales de cele placute.
Am sa port slipul ... cu talia joasa. Vad ca sta mai bine! Trebuie sa încep sa fac jogging (bicicleta nu tare o folosim) ca sa-mi dispara orice urma de grasime. Mai am 2 cm de grasime de dat jos de pe burta!

Pe partea asta mi-am pus: 30 de rosii, 12 ardei si 6 castraveti! Sa vedeti ce gradina voi avea. Probabil vor mai intra si ceva cepisoare (între) si albahaca (busuioc? ) si salvia... de care m-am îndragostit în Italia. Carnea prajita cu frunze de salvie si rozmarin...câteva picaturi de ulei... 3 minute pe o parte si pe alta! Lucruri sfinte.... Eu mai trebuie sa dau jos 6 kg si dupa aceea sa ma mentin sub 60!
Cu matahala de palmier m-am lupta acum o saptamâna si azi i-am venit de hac cu ajutorul unei sapaligi mari. Suficient de mare... ca mi-am perforat în cealalta parte a curtii teava care-mi ducea apa pentru irigat. ANDRES... te necesito!!! De barbati avem nevoie numai cànd noi nu putem lipi sau repara ceva! Ma rog, mai sunt unele momente... sensibile, dar alea pe zi ce trece sunt mai rare... sau cu ajutorul somniferelor... inexistente!
De aici am plantat deja 4 petunii curgatoare în jardinierele de la geamul livingului lui Enma!!!

Mai am sacul asta... de îngrasamânt de împrastiat, plus cele 20 de cepisoare. Apoi din muscate voi duce iar si la Enma în curte. De fiecare data duc cele mai frumoase plante ale mele acolo. Ca sa fie ea fericita. Mai am destul de lucru... dar a început sa ploaie. Si fiul meu nici acum nu m-a sunat. Iar eu nu vreau sa-l deranjez la condus. Nu am mâncat decât 3 rosioare si cafea.

UPDATE: 8 mai. 9:45... fiul meu mi-a trimis totusi 3 mesaje. Deja sunt 34 de ore de când a pornit de acasa. A avut probleme cu masina , banuiesc ca pe teritoriul Ungariei. Acum se afla într-o parcare la 2 ore de Venetia si nu poate iesi pe autostrada... pentru ca este blocata. Sper ca nu este prea obosit. Eu îl sfatuisem sa vânda una din masini în tara si sa-si fi cumparat alta aici. Cu banii cheltuiti pe drum dus întors, avea una aici, la preturi foarte accesibile. Dar ei una si buna...
Ma rog... sfaturile batrânilor nu sunt luate niciodata în seama. Acum important e sa ajunga sanatos si întreg. Conteaza mai mult decât orice...

2 comentarios:

  1. Ceao a tutti ragazze !

    Să aveţi parte de zile frumoase pentru a vă putea bronza. Uneori ploaia prinde bine că vă fereşte de a fi pârlite de soare.

    ResponderEliminar
  2. @ Abbilbal- de vreo douazeci de ani nu m-a pârlit soarele. Ma înegreste... dar nu-mi face rau. Si apoi, în curtea noastr sunt patru arbori. DEJA AM FONDUL de bronz... Topai prin curte ... desculta. Azi au umplut piscina... dar fara soare nu prea sunt sanse la o baie... timpurie. Ai crede ca pe malul Mediteranei se face baie devreme. Pai... sezonul începe întotdeauna pe 24 iunie... ca la noi, la Marea Neagra.

    Tutte le ragazze ti dicono... grazie cavaliere!
    Arrivederci, ciao! Questo fine de settimana non smetterà di piovere. Oggi sono stata invece abbastanza fortunata.

    ResponderEliminar