martes, 11 de mayo de 2010

Dimineata asta am sa arunc o privire màrii... si am sa ma asez pe o banca , sa privesc zborul lin al pescarusilor

UPDATE 9:50 - Enma asteptànd sa plece Marta la cole. VEDETI ce eleganta si frumoasa este. Eu îi spun ei si ea îmi spune mie. Astfel, începem amândoua ziua fiind admirate!!! Eu, îmi pusesem colierul de perle si bratara primita de la ea, chiar daca m-am dus numai pentru o ora în oras.... Ea va întârzia astazi, dar directoarea ei nu-i face probleme si apoi copii discapacitati din colegiul ei ajung la 10. Abia ce mi-am deschis laptopul în timp ce ma schimbam, Cristina... de la scoala... cauta-mi un tabel sau un grafic cu Huntington... Eu, deja îmi pusesem costumul de baie desi sunt numai 16 grade. Dar astazi am sa fac plaja. Si DA... o plimbare... si am 64,2 kg. Fetele de la ambulatoriu... te întreci cu gluma Giulia!!! Auzi, cine vorbeste... Maria Jose, una dintre asistente... a ajuns un schelet ambulant... dar platind foarte multi bani! Eu... soi bun!

Lunga a fost ziua de ieri. Astazi sper sa am parte si de momente de relaxare. Bineînteles ca am fost cu carutul la aprovizionare si am avut parte si de ploicica aceea pe care o simteam eu ca se apropie.
La iesirea din Mercadona deja se oprise ploaia. Si aparuse curcubeul. DUBLU. Caruciorul meu... foarte greu, ca de obicei. Mergând spre casa simteam ca nici putere sa-l împing nu am. As fi putut ieri sa fac cele mai frumoase fotografii cu curcubeul iesit din mare. Ar fi trebuit doar sa fac traseul mai lung, cel de pe faleza noastra. Dar am spus-o, eram obosita. Si apoi carucioarele astea sunt facute prea scunde, pentru babe si mosi pitici, cum sunt aici si eu aveam senzatia ca spatele meu , care si asa ma durea, trebuie sa se încovoaie si mai mult.
Cum am mai spus-o... la mine pauzele sunt pe furate. Abia ajunsa în casa, despacheteaza, da cina la amândoi. În timp ce ei cinau, eu am urcat sa ma schimb, am pornit laptopul... dulcea de Cristina , nepoata lui señor: Giulia mai am nevoie de câte ceva sa-mi cauti: tehnica transfuziilor de sânge, reactii transfuzionale, probe încrucisate, probe complementare, autotransfuzie.
Enma venise între timp si i-am strigat de sus sa continue sa le dea cina... sa pot trata cu cea mica ce nevoi mai are.
Apoi... señor la toaleta, sterge-l, spala-l, pune-i scutece, Marta la culcare, Enma si señor Juan la platforma vibratoare. Eu ... pregatit señor de culcare, care avea chef de povesti dar eu NU... eram obosita si ma astepta munca de cautat pe net. Nu mi-am luat pastile de dormit tocmai ca sa nu mi se închida ochii citind atâtea articole.
Enma a urcat sa-si vada pozele de la maraton, facute de Juan si în momentul în care am trimis mesajul primit de la J... catre sotul ei... a vazut fotografiile pe care acesta si le-a pus în profil... s-a si dus sa-l ia la întrebari. Asta ca nu le-am marit, ci le-a vazut pitice... Eu tac, nu vad, nu aud.
Citit si raspuns la mesajul lui Carmen si apoi am reusit într-o ora si un sfert sa-i gasesc si sa-i trimit prin email documentele cerute... ma rog rearanjate... pt ca uneori copiate din documente PDF au nevoie de retusuri. Fetita învata si la 22: 30... asa ca merita oricànd sa o ajut. Ca mi-e DRAGA!!!
Astazi am de retusat doua costumase de vara pentru sefa. Scurtat si strâmtat. Duminica, în timp ce eu puneam pense cu acele de gamalie... vorbeam în 3... Enma, Cristina si eu... pe mobil.
- Mamon a ta vrea sa arate ca o baba de 65... dar nu te speria... aici eu bag foarfeca... si daca nu-i convine, sa-si caute alta croitoreasa. Ca la mine nu are sanse. Si am sa-i tai toate rochiile si toti pantalonii cu 5 cm mai jos de brâu.
Le iubesc pe amândoua. Cristina de fiecare data îmi trimite o multime de pupici si muaks. Vai... ce mi-ar fi placut sa am o fetita. Si ea o stie. Eu o chem numai DULCE...
.... Am adormit pe la orele 23:30 chiar si fara pastile. M-am trezit la 6:30. Mi-am facut o cana mare de cafea cu lapte si abia acum mi-am luat pastilele de furosemid. Cum ieri am màncat doar o portocala si o piersica se pare ca astept în zadar sa merg la toaleta. Vestea buna? M-am culcat cu 65,3 si m-am trezit cu 64,8. Pe când va începe sa lucreze furosemidul... poate am sa mai elimin...
Cristina, acum câteva zile... în timp ce faceam gimnastica sus la mansarda cu Enma:
- E nebuna Giulia? La câte kilograme vrea sa ajunga? Se va îmbolnavi.
- Vrea sa ajunga la cele 56 ale mele, ca sa-mi faca în ciuda! Am sa o strangulez eu cu mâna mea.
Acum... priveam ca a rasarit soarele. Vara nu se vede de la geamul meu. Nebuna din vecini înca nu si-a pus muzica la maxim. Cred ca nu o fi iesit sotul ei din casa. M-a întrebat sotul ei zilele trecute, de fata cu ea:
- Nu te deranjeaza Paqui?
- Nu...
Doar nu era sa-i mai amarasc si eu sufletul. Sefa... spune:
- Ar trebui sa o duca la un sanatoriu de boli mintale. Îti închipui ca baiatul asta îsi distruge asa toata viata!?
Am crescut în astfel de mediu. Mama a fost bolnava psihic. Dar nu mi-ar fi placut sa o stiu... ACUM, închisa într-un ospiciu. Si timpul a rezolvat, în mare problemele ei. Nu stii niciodata care este solutia cea mai buna. Uneori suntem prea egoisti si ne gândim doar la solutia cea mai comoda. Zilele trecute am vazut în parkingul de la Mercadona pe un domn, tata unei cumnate de a sefei... însotit de o femeie, cu care traieste, aici la câteva case de noi.
- Cumnata mea este foarte suparata pentru ca tatal ei a dus-o pe nevasta-sa cu Alzheimer la un azil si el traieste cu alta.
- Sefa, ai încercat sa te pui în situatia acestui barbat? Este înca în putere si poate se simte foarte singur. Nu vezi ca este ca si mine? Poti condamna pe cineva ca nu este în stare sa se ocupe de o leguma? Si apoi... stimabila fiica nu tare s-a obosit sa-l ajute, nu-i asa? Dar de comentat e foarte buna.
Este 7: 30 . Ar trebui sa ma pregatesc pentru ca merg sa-mi fac iar analize de sânge... SIDA, Hepatita B si C... asta pentru ca voi merge poimàine sa donez sânge... As putea sa nu le fac, pentru ca si asa ti se ia o proba suplimentara la recoltare... dar mi-e totuna. Am sa o ridic pe Marta si sa las totul pregatit. Enma va întârzia astazi la serviciu pentru ca sa o poata urca în furgoneta care o duce la scoala...
Deci... am ajuns sub 65!!!

2 comentarios:

  1. Hehe, vorbareato ! O suta de cuvinte pe minut, pun pariu ca vorbesti repede... :P
    Imi plac gandurile tale asternute, aparent, de-a valma. Si te felicit pentru noua greutate. Oau !

    ResponderEliminar
  2. @ Leo - dulce... uneori vorbesc repede, desi noi ardelenii... suntem molcomi. Ce am scris astazi... a fost de la 6:30... pâna la 7:45 si apoi 10 minute update-ul.
    Voi fi o slabanoaga... nu anorexica...Acum citesc în disperare despre Huntington... si nu gasesc ce mi-ar trebui. VREAU la PLAJA!!! sunt deja 19 grade... dar si señor e mai pisálog... desi stie ca am de cautat pentru nepoata sa. RABDARE GIULIA!!!

    ResponderEliminar