viernes, 21 de mayo de 2010

Zi lunga... dar nu ma las, un jogging si apoi mai vedem noi




Fiecare zi este o noua provocare. Nu ma dau batuta. Nu ma dau batuta!!! Am sa alerg tot mai bine pe zi ce trece. Si azi chiar am avut o zi grea. Dimineata... pe fuga cu señor si Marta, apoi vizita la medico... care... este cea mai buna persoana pe care o cunosc. Medicamente... tot ce am avut nevoie pentru Enma, chiar si cele scumpe...
- Giulia, cariño, sa nu mai slabesti nici un gram. Esti perfecta. Ce mai ai nevoie?
- Te vad obosit, încaruntit... Vezi ca si Irina este foarte preocupata pentru tine.
- Sunt obosit. Vin de pe garda si fac tura de zi. Ne vedem peste câteva zile.
Am terminat repede. Bani de scos de pe card, aprozarul lituanienilor... cirese si capsuni, o ladita de 2 kg.
- Mi-ai dat rest mai mult cu 5 euro. Eu nu pot sa-i iau... si eu am avut magazin!
- Multumesc... Esti foarte amabila!
- Sunt o estrajera ca tine... care munceste cinstit pentru bani.
Tigarile... hm 28, 5 euro cartusul... batu-le-ar focul! Rosii 3 kg. Bun... ar trebui sa ajung la Mercadona... dar am de facut curatenie la sefa. Acasa.
M-am oprit la o tigara... mentolata... preferatele mele... pe banca de lânga gradinita. Apare... Sonia, prietena mea din Maruecos sau al - Magrib cum îmi place mie numele în araba.
- Esti tu Giulia?
- Da... 34 kg mai putin.
Si uite asa ne-am povesti pret de 5 minute... tigara mea.
- Trebuie sa-ti fac o fotografie ... sa-ti fac un portret-cadou, când am timp si inspiratie într-o zi.
Conversatie scurta. Între timp au mai venit doua mamici. Trei românce si o araboaica... vorbind pe spaniola. Ce ironie a vietii. Una din Hunedoara, una din Cavnic, la 30 km de orasul meu si ea... din Casablanca. Cea din Hunedoara:
-Si tu esti straina? Eu sunt din România!
- Si eu. Unguroaica din Baia Mare.
- Ciudat, credeam ca esti nemtoaica, olandeza. N-as fi zis ca esti românca.
- Stiu. Mi se spune adeseori.

De fapt... nici nu sunt...

Pa . Ne mai vedem... ma asteapta munca.
Am ajuns în casa la 12:20. La 12:30 eram la sefa în casa. Smotru puternic... 2 ore. Rupta de spate. Apoi gateste tocanita cu rosii, ceapa, ardei si vinete , cu cârnati, ridica, hraneste pe señor. Între timp sefa... întoarsa de la Castellon unde i-au facut o operatie cu laser pentru prevenire de desprindere de retina. Señor... abia acum informat...s-a si cerut în pat, la culcare. De emotie. Fuga la sefa... la o cafea ffff rapida.

... Continuare 23:05... întrerupere binevenita. Ema... în sfârsit a avut semnal si ne-am... povestit.
Deci... doua tigari si o cafea cu gheata la Enma, care nu vedea mai nimic... dar tot îsi cumparase niste pantaloni noi si o bluzita din Castellon. Bineînteles de scurtat...
- Fug acasa sefa... ca-mi vine dupa o pereche de pantaloni.
Nu am urcat bine la mine în camera, deja suna...
- Da-mi 5 minute.
Si 5 minute au fost. Livrat. Apoi altii si ai lui sefa, cei noi.
Asteptat Marta, schimbat... plecat la sefa împreuna cu ea. Eu frecat curtea cu matura si furtunul. În secunda în care m-am întors... señor:
- Vreau la toaleta.
Ridica-l, du-l, pune-l, ridica-l, du-l în bucatarie, cina la amândoi, vase la spalat.
-Fac pipi pe mine.
- Stiu, ca doar acum te-am ridicat de pe wc, senor.
Spatele meu... ma întreba... cu ce ai gresit azi? Apoi... culca-l, scutece, Marta de culcat.
Culcat señor. Picioarele mele... tot ude. Spatele ma întreba:
- Poti?
- Pot!
Deci, ma pregateam de jogging. 19:3o .. Jozsika si Giovanna... pup la voi. 21:15 Dar tot am fost sa-mi fac tura de jogging. Si am aruncat o privire marii. Respiratia mai regulata. Am fost în stare sa fac traseul mai lejer, fara sa respir pe gura. Asta-i spilul. Deci... m-am oprit de 3 ori câte zece pasi... si iar la fuga.
Urcat hardughia de laptop... început dezbaterea cu mine însami... Ema... 22:17
- Hello...nebunatico!!!
si uite asa... am mai povestit cu drag !

Si mi-a trecut timpul fara tristeti inutile. Între timp m-am cântarit.... 63,7 kg... si sa nu credeti ca sunt anorexica!!! Am mâncat 6-7 capsunele si 3 sau 4 cafele. Deci... foame nu-mi este, de alergat pot, de muncit,,, cât este nevoie. Mâine... covorul si bazinul de la pestisori. Cred ca voi avea soare... Vai ce soare era astazi , si ce cald, si fara vânt!!!

Dar omul trebuie sa-si si càstige existenta. Deci ... si mâine... trebuie sa-mi càstig pâinea... si de facut tivul cu mâna la o pereche de pantaloni de stofa barbatesti... si vai, poate chiar ma apuc si de cearceafurile lui Angela... dar cred ca mi-a adus 50 de metri de material... gasit în dulapurile lui ... soacra.
Si... poate într-o zi fara soare... am sa reusesc sa-mi scurtez si cele 7-8 perechi de jeansi ce i-am cumparat pentru mine. Ca doar scurtez la altii... Ar fi cazul sa-i scurtez si pe ai mei.

Deci ... dupa atâtia prieteni dragi cu care am povestit în seara aceasta... despre film nici nu se discuta. Închidem troscoleta si la somn.

Update 9:34 22 mai. Închis troscoleta... pentru ca oricum mi-a cazut semnalul înainte de ora 24:00. Aproape adormit. Mobilul... fara ochelari...
- Sunt Cristina. Ai semnal?
- Nu dulce... acum mi-a cazut asa ca m-am culcat.
închis si mobilul... pentru ca se descarca bateria si trebuia sa cobor... iara... dupa încarcator si eram prea obosita.
Semnalul.... mi-a revenit acum.... pe când deja trebuie sa ridic lumea... asta pentru ca este sâmbata... si am facut greva azi dimineata... desi am fost la ceva care ar fi trebuit sa fie jogging... dar tigarile... sau febra musculara nu m-au lasat azi sa alerg Dar am privit marea... Asa ca mi-am udat gradina...pe care ieri seara am neglijat-o , povestind cu prietenii. Si mi-am baut cafeluta cu doua ore de muzica. Sunt deja 19 grade ... asa ca mi-am si pus costumul de baie. Hranit familion si eu... afara la munci. Covor si bazinul de pesti.


si pentru ca Giovanna... este pusa pe sotii... mi-a dedicat aceasta melodie moroseneasca... ca sa pot freca mai bine covorul...
Lasa tu... ca nu stii ce te asteapta în viata. Si fu-i doamna... la birou... dar mi-a trecut!!! Sa ai un sfàrsit de saptamâna bun. Mi-e mila de tinerii pe care te pregatesti sa-i nenorocesti.... DINAAAA!!!! am 63,1 kg în dimineata asta. Somn bun 7 ore... scad în greutate.

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario