sábado, 15 de mayo de 2010

Vreau sa ies din casa, sa nu ma uit în urma... sa vad marea

Nebuna din vecini... s-a trezit. Urla muzica. DEci sotul a iesit la munca... NEBUNO!!! Cumparati casti!
...
Ceata s-a ridicat. Asa mi-a promis. Încep sa prind si eu viata. Plina de remuscari pentru cât am mâncat ieri. Uneori nu pot lupta. Îmi pierd curajul si elanul. Si apoi ieri, Irina, sotia medicului, m-a certat:
- Giulia, nu mai ai fund. Unde naiba mai vrei da slabesti? O femeie trebuie sa aiba un dos frumos. Te-ai uscat ca o frunza.
- Draga mea, daca las sa se puna, se pune pe burta si solduri, nu unde vreau eu. Asa ca las sa fiu dreapta ca o scândura. Nu ma deranjeaza.
Azi vreau sa ajung sa ma aranjeze la coafor. Pentru asta ar trebui sa vad daca familionul s-a trezit, dar nu am putere. Nu mi-am baut cafeaua cu gheata...sa mai racesc si sângele fierbinte cu care ma trezesc în fiecare dimineata...Ma doar urechea stânga de la casca...probabil ascult prea multa muzica. Dar nu am încotro. Linistea din casa ma înnebuneste. Si apoi privirile din 5 în 5 minute aruncate ceasului de pe perete.
Uneori sefa îmi spune... dupa 5 minute de vizita la señor... este obositor cu obsesiile lui. Geamuri închise, semiobscuritate, totul în surdina.
- Daca ar trebui sa-l suporti toata ziua, cum ara fi? Cu toate toanele!

Asa ca încerc sa traiesc... frânturi de viata. Clipe... vai nu mai stiu de când nu am trait pentru mine. Adrian, trist, ca noul sef si loc de munca nu e prea promitator. Si el, si-a lasat un loc cât de cât decent pentru a se muta într-un oras strain.
- Sefa, probabil voi avea nevoie de bani înainte de sfârsitul lunii. Cred ca nu se vor descurca copii cu ce au venit de acasa. Si apoi daca nu vor avea de lucru, si chiar nu-si va gasi alt loc mai bun, în situatia ca la noul atelier nu intra masini în lucru, am sa-i spun sa coboare aici. Desi nu vad mai multe sanse decât acolo. Copilul era tare dezamagit. Dar macar ma are pe mine. Eu... am avut pe nimeni care sa ma sprijine financiar când am pornit în lume. Nu cred ca se va da batut usor. E ambitios. Azi, daca timpul tine cu el ar trebui sa vopseasca o masina la un colectionar de masini de epoca. 200 de euro. Abia e de câteva zile în Coslada si deja cauta de lucru extra. Este harnicut puiul meu. Si apoi... e tânar. Trebuie sa aiba mai multe sanse...

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario