domingo, 9 de mayo de 2010

Multor barbati le lipsesc ¨los cojones¨

Va începe cursa de Formula 1 de la Montmelo - Barcelona. Deja masinile sunt pe locurile lor din grila de start. M-am mai calmat, dupa ce am vorbit cu Adrian din apropiere de Zaragoza. Am avut o dimineata agitata. Si asta s-a simtit si în felul în care l-am tratat pe señor Tomas.

Ieri îi comentasem despre dorinta Cristinei de a urma medicina în Mexic. Astazi... rumegând el problema în fel si chip o noapte întreaga... a ajuns la concluzia ca nu este recomandabil...
Atâta mi-a trebuit, ca sa dau drumul la toti nervii pe care-i tineam bine ferecati în rárunchi. Am explodat, ca de obicei.

- Sigur. Ai auzit de Mexic ca este o tara de traficanti de droguri si gata... ai decis. Fetita sa stea aici. Ca doar e bine sa stea ferecata într-o cusca de aur. M-am nascut eu femeie... ca Dzeu asa a hotarât, dar stiu sigur ca multor barbati le lipsesc ¨los cojones¨. Desi matale ai fost un valiente. Ai participat la razboaie, ai calatorit pe mari si oceane. Dar ai pierdut ... los cojones, undeva pe la 4o de ani, când ai ajuns tata. Si de atunci nu stii altceva decât sa feresti pe toata lumea de viata.
Si apoi... aveti atâtea prejudecati. Scoala buna nu se face numai în Spania... ci peste tot... în Est, în latinoamerica. Spunea un prieten, ca cei mai buni chirurgi se gasesc în Cuba si în Venezuela.

Ferind pe cei dragi noua, nu-i lasam sa experimenteze si sa se maturizeze. Ar fi trebuit sa nu-l las pe Adrian sa faca atâtea drumuri dus-întors România- Spania, doar pentru ca e periculos? Pai daca fetita îsi va vedea de treaba si de scoala, nu se va întâlni cu traficanti de droguri si nici cu reglari de conturi pe strazi. Daca un medic si-a lasat fiica sa studieze acolo, iar din partea parintilor ei are tot suportul financiar si moral, ce te amesteci dumneata? Uneori esti foarte obositor! Esti extrem de obositor. Îmi urca tensiunea numai de câte ori ma trimiti sa vad ce face Marta în baie sau în camera matale. Doamne... unde este barbatul curajos din tinerete?

Te asigur señor... ca nici în ziua mortii mele nu am sa fiu o fricoasa ca mata. Ar fi trebuit sa nu ma duc în Italia, în Calabria, numai pentru ca este tara mafiotilor? Sau ce crezi mata, ca daca în România, Rusia sunt interlopi, toata populatia este la fel. 90 la suta din populatie sunt persoane decente, muncitoare.

Si apoi e de ajuns sa mergi oriunde în Spania, chiar si aici la cea mai amârâta discoteca si sa dai de drogati, de persoane rele. Sa nu mai vorbim de Madrid sau Barcelona. Esti o persoana plina de prejudecati. Închide-i pe toti dragi matale, aici în casa. Stii ... pot sa fac un infarct sau sa alunec pe o balta de pipi, lasata de Marta... si sa mor dracului, aici, în luxul -luxului.

Tot nàduful meu ... l-am scos pe gura... presarat cu o multime de înjuraturi... în spaniola. Asta în timp ce-l bárbieream pe señor. Cu aparat... Gillette Fusion... deci nu aveam cum sa-l tai.
Acum ... sta tacut în sofa lui. Deja s-au parcurs 8 ture din cele 66... pe Montmelo. Alonso, ruda noastra... este pe locul 4.

Update 18:44... Alonso, ¨nepotul¨ lui señor, a terminat pe locul 2... si este pe locul 2 în clasamentul general... la 3 puncte se Sebastian Vettel... A avut noroc!
Señor , probabil suparat pe mine... mi-a raspuns de fiecare data ca nu doreste nimic... desi chiar si Lizzie a urcat si a mâncat o farfurie de paella. Marta de doua ori.... si restul... acasa la Lizzie... ca sa nu ma tenteze. Eu... o jumatate de castravete cu sare... toata ziua. Cafea... un litru.

Adrian a ajuns cu bine, tuca-l mama de puiut (singurul care are ¨cojones¨, ca asa l-am educat... sa nu-i fie frica de viata). Poate ca uneori este chiar prea încrezator în fortele sale, dar stiu ca este în stare sa munceasca zi si noapte. Sper sa aiba parte de o viata mai plina de bucurii decât mine. Si sa nu-si refuze nici o bucurie în viata. Chiar daca pentru asta va trebui sa muncesc ... EU!

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario