sábado, 15 de mayo de 2010

Eu deja cunosc lectia...Giulia, nu-ti face niciodata planuri

Am facut totusi chiar si plaja. Câteva minute. Vântul îmi purta costumul de baie, tigarile, slapii... dintr-un colt al altuia al terasei. Chiar si ochelarii... asa ca m-am suparat, abia am facut câteva abdominale. Nu vroiam nici sa asud, din cauza soarelui... nici a efortului. De sus am vazut-o pe Enma, care stergea portita alba de urmele labelor lui Drac. Am strigat-o si i-am spus ca am vazut-o... muncind. Bine ca am apucat sa fac cateva minute pe vârfurile picioarelor, cu muschii încordati... ca pe când a venit Enma, câteva minute mai târziu, pentru ca sa facem ora de gimnastica... ni s-au stricat planurile.
Eram jos, în living schimbând doua cuvinte cu señor Tomas. Auzim de sus, vocea Martei, care dormea... cica.
- Sefa, ceva nu e în regula, am auzit Giulia!
- Da de unde, râde.
Am urcat... Marta facuse pe ea... diaree, apoi voma si diaree. Apoi diaree si voma. Abia o spalam la fund, iar facea pe ea. Asa de câteva ori. Spala, aeriseste, freaca pe jos, apoi... gemetele ei, care nu stie sa sufere decât exagerând. Sefa ceai de musetel... iar voma, iar diaree.
- Giulia, las ca o spal eu.
- Sefa, la cât rahat am spalat la viata mea, asta e nimic. Mi-e mai scârba de flegma pe care señor o ridica din gât de câteva ori pe zi... ai apoi o înghite la loc... Aia chiar mi-ar provoca hepatita într-o buna zi.
Deci, gimnastica ioc, mierda destula. Apoi... dupa cina, m-as fi asteptat ca señor sa se ceara în pat. Uite na. Astazi s-a culcat dupa ora 22. Afara vânt puternic. Spre încântarea mea m-a contactat Giovanna pe yahoo... asa ca uneori, nu vom mai fi singure. Si din Garou... imediat Adina... cea care iubeste marea la fel de mult ca mine. Astazi ar fi iesit niste fotografii superbe. Dar cum am coborât seara dupa 7 cu sefa, pentru lentilele Cristinei... nu am mai facut ruta pe malul marii. Avea parul ud si apoi trebuia sa ajunga seful de la partida de fotbal si sa plece degraba spre Barcelona... venea Cristina cu avionul. Sper ca a putut ateriza, pentru ca vântul este foarte puternic.
Deci, în concluzie: ziua nu a fost chiar nasoala. Eu sunt destul de placuta privirii... M-a laudat sefa, careia i-am interzis sa se aranjeze ea mâine. Vreau sa-mi exersez îndemânarea pe parul ei.
- Stiu sefa ca ti-e greu sa-ti închipui ca si eu am fost o Doamna, acum zece ani. Mergeam la coafor destul de des, la cosmetica la fel si aveam aproape aceleasi kilograme ca si acum... M-am abandonat... un timp! Nu se va mai repeta. PROMIT!

M-a laudat David, tânarul vecin al medicului, care nu ma recunoaste... Si apoi sa nu uitam... fetele. De discoteca... prima dupa zeci de ani... nici nu ar putea fi vorba. Mi-ar fi frica sa o las singura pe Marta. Si apoi parca vad ca sefii nu si-au luat chei... si poate nu li se deschid portile cu telecomenzile... si iar ma suna noaptea pe la 2 noaptea sa le dau cheile, pentru ca ei vor cina în Barcelona.
Ma contactase si Ema din State, probabil în pauza ei de prânz... dar nu avea net. Nici eu ... de zile întregi. Furtuna, ploile, vântul... toate afecteaza linia mea ADSL... de la telefonica.

Sincer... nu cred ca señor va fi usor de convins sa mearga mâine la restaurant. Oricum... pentru mine stiu ca ziua trece mult mai greu acolo. 6-7 ore... fara net. Mi-e si greu sa-mi imaginez!!! Dar, daca, prin absurd , doarme si viseaza bine... JUR ca-mi voi musca LIMBA si ma voi comporta ca o LADY! Adica... voi tacea si voi raspunde numai cu SI o NO.

Nu îndraznesc sa spun NIMIC despre Barça, chiar daca joaca acasa, cu una din echipele care vor retroceda... Un egal, i-ar fi fatal. Nici de Fernando Alonso... care porneste de pe ultimul loc de pe grila de start. Deci, mâine o zi... destul de plina. Sau poate nu?

Sefa nu s-a abtinut astazi si a scris un bilet, invitând-o pe vecina sa reduca volumul la muzica. De zile întregi îmi propun sa citesc în franceza. Muzica lui Garou, mi-a dat impulsul ... Am sa-i citesc lui señor... care stie mai bine decât mine! Dar poate am sa-l surprind!

VIATÀ... esti minunata! Mi-ai daruit atâtea momente, satisfactii... m-ai facut curioasa si trebuie sa-ti multumesc! Cu fiecare zi ma simt mai împlinita. Nu înteleapta, doar multumita... Oarecum trista ca nu am timp sa fac TOT ce as vrea. Citit, pictat, croit, dans...plimbat, sport, plaja, înot, conversatii cu persoane interesante... Si chiar pace cu TOTI cei pe care i-am ranit.

3 comentarios:

  1. Nu doresc nici sa atrag vizitatori nici sa traduc în 30 de limbi. Multumesc de vizita.

    ResponderEliminar
  2. Ma bucur ca te gasesc multumita. Sa te ajute Domnul sa fii mereu linistita si sa te simti implinita!

    ResponderEliminar
  3. @ Marada - tu esti prea buna persoana. Eu, plina de vicii si am învatat cu ani în urma sa ma accept asa cum sunt... Pot doar sa sper ca nu voi rani prea mult persoanele care ma iubesc...

    ResponderEliminar