miércoles, 29 de diciembre de 2010

Nu puteam intra în casa... fara sa vin sa te vad...

Nu a ajuns înca Amalia. Cine stie pe unde s-o fi pierdut...sau poate face garda de noapte. Eu...terminat cusutul pe ziua de astazi. Iesit bine probele. Facut chiar si pentru o pereche de cizme tiparele si croit si unit bucatile . Cusut de mâna chiar si rochita lui sefa... Mâine ... da mâine... iar jogging si cusut. Bani intrat ... bani cheltuit. Vizitat EL... si iarasi apropiat un pic mai mult noi:
- Parcasem deja masina... si am urcat din nou la volan. Nu puteam intra în casa fara sa vin sa te vad cinci minute. Ma asteapta cu cina... si uite ca nu am putut intra fara sa ajung si la tine.
- A doua zi... dupa ce-mi trece euforia si betia momentului... de fiecare data ma apuca râsul de câte putem sa ne spunem.
- Crezi ca eu nu-mi amintesc?! Cum te privesc, cum te stapânesc, cum te ranesc iubindu-te?! Visez înca. Ia sa vad... se vad urmele muscaturilor?
- Nu... ti-am spus ca ma musti abia perceptibil.
- Astazi povesteam cu sefa. Pentru prima data în viata mea ma deranjeaza anii mei. Niciodata nu mi-am ascuns vârsta. Acum... da. Ma deranjeaza ca voi împlini 50...când tu vei împlini 40.
- Giulia eu voi fi totdeauna lânga tine. Numai daca ar trebui sa plec pentru munca... as pleca de lânga tine. Nimeni nu m-ar putea ìndeparta de tine.
- Nu ma face sa te iubesc si mai mult. Deja esti insuportabil. Am sa te fotografiez odata când ai privirea aceea demonica. Si am sa te pictez... Poate când nu vei mai fi în viata mea...
- Voi fi... Nu scapi de mine...decât daca vrei. Când intru la tine... uit de toate problemele. Si iar ma confrunt cu ele când ies si urc în masina. Esti asa de vie... Esti asa de tânara în sufletul tau.
- Tu crezi ca atunci când ne prostim eu nu stiu ce se ascunde în sufletul tau?! ... Crezi ca nu simt gustul dulce amar al iubirii noastre?
- Nu avem ce face. Eu am cea mai frumoasa familie acasa. Traditionala. Dar exista atâta tensiune uneori. Si încerc sa stapânesc situatia si sa calmez nervii. Am practic trei copii acasa. Ea este ca o picatura de apa prin care vezi. Atât de fragila si atât de usor de distrus. Suntem apasati de grija zilei de mâine. Vin la tine si nu vreau niciodata sa te împovarez cu problemele mele. Vreau doar sa uit de ele pentru un moment... ca sa o pot lua de la capat a doua zi.
- Si eu am nevoie doar de aceste câteva minute... pentru ca sa suport singuratatea unei lungi zile de munca... Uite... am terminat cusutul... Fa tu cizmele în casa... asa vor vedea ca muncesti cu adevarat pe ele. Eu prefer sa profit de minutele petrecute cu tine... în altfel. Chiar si numai povestind...
- Vrei?
- Vrei pisica, vrei? Ce întrebare?! Dar mâine iar trebuie sa merg cu Enma la jogging si astazi nici cu voltaren cu am fost în stare sa-mi conving picioarele sa alerge. Cica... ea facuse aproape doua ore de sport la sala de la clubul de tenis. Eu... doar zàmbeam... gândindu-ma la ora noastra de sport si adrenalina.
- Te-ai culcat imediat ... dupa?
- Pe pisici... Am povestit trei ore cu A. Si nici baie nu am vrut sa fac... Pentru ca sa nu spal urmele sarutarilor tale.
- Nu ma porni... hai aici...
- Du-te... Pe mâine... Si rumega bine oferta Amaliei... Saraca se gândea ca mi-ar face o defavoare daca te-ar lua de lânga mine. A iubi nu înseamna a încatusa pe cineva. Daca revine... e pentru ca sunt sentimente la mijloc.
- Giulia ... eu am asa un drag de tine. Amestecat cu stima si admiratie. Esti asa de diferita de toate femeile pe care le-am cunoscut în viata mea.

... A plecat. Da... sunt diferita. Oare?! Parca conteaza. Gàinà... nu rumega problema. Carpe diem!

4 comentarios:

  1. În prag de an nou doresc să-ţi transmit un sincer LA MULŢI ANI !

    ResponderEliminar
  2. La Multi Ani cu muuulta sanatate si iubire!

    ResponderEliminar
  3. Multumesc... barbatilor!!! Si voi sa aveti parte de An Nou fericit si sanatate.Dragut din partea voastra... Va pup!!!

    ResponderEliminar
  4. La multi ani cu sanatate si indeplinirea dorintelor!

    ResponderEliminar