sábado, 28 de agosto de 2010

Fumatorii ... lipsiti de inteligenta... parerea lui metge

Mi-am pus din nou castile... si Nothing else matters... poate ca ma reprezinta cel mai bine, sau poate pentru ca este a doua pe lista mea... preferata. Atâtea s-au întâmplat în zilele trecute si nu am niciodata suficient timp sa le disec. E mai bine chiar sa nu o fac, pentru ca sa pot trai în aceea dulce superficialitate. Ma doare sa gândesc, sa am sentimente profunde. Nu le mai vreau. Cel putin nu pentru un timp. Lupt cu dependenta de tigari, lupt cu anxietatea data de singuratate, cu foamea, cu nebunia celor din jurul meu... cu frenezia vacantelor, cu stupiditatea cucoanelor bogate.

Am obosit. Numai în prezenta lui Enma ma simt... linistita, relaxata. Putem sa nu vorbim. Doar sa zâmbim. Ma oboseste lumea mea. As avea nevoie de persoane ca si voi... prietenele mele... Voi...vedeti lumea prin ochii mei...si prin ochii vostri vad eu lumea ... normala... si stiu ca semanam si întelegem mai multe decât cei de aici. Nu am nevoie decât de timp sa va citesc si imediat ma simt mai bine. Dar lupta cu viciile mele ma secatuieste. Sunt o drogata . Nicotina este un drog. Daca am fost o gurmanda compulsiva... sa spunem ca mi-am depasit acea dependenta... fumând mai mult. Acum vreau sa ma las de tigari... dar corpul meu... porii mei... sunt atât de tensionati ...încât cad din nou...în cealalta extrema... MANÂNC.

Mai trebuie sa si suport toate invectivele lui metge.
Boba, lipsa de inteligenta, încapatânata, toanta. Ne certam zilnic...si tot zilnic ne cautam. El este surmenat... de munca si studiu, de obsesia pentru catalanism... Sunt TOANTA. Nu pot si nu am chef sa învat o limba... care nu-mi spune nimic. Pe care trebuie sa o asimilez doar de dragul lui. El vine.. la ora de româna... maghiara...italiana...
Si eu ar trebui sa merg la el ... la ora de catalana... Dar îmi gasesc altceva de facut. Si apoi ne certam.

Ieri, faceam abdominale...când a venit cu carnetelele lui de cuvinte. Este un filolog pasionat, obsedat mai bine spus. La fiecare cuvânt din catalana...pe care eu nu-l cunosteam... ma facea cu ou si cu otet. Acum... mi-a dat sefa un decodor...din casa ei, ca sa ma uit la televiziunea catalana. S-au dus serialele mele...de pe canalele noastre. Nu pot sa ma las jignita la infinit. Si apoi... deja mi-a ofensat suficient inteligenta. Trebuie sa demonstrez ca sunt în stare. I-a interzis lui Enma sa-mi mai vorbeasca în castellano. Nici nu-mi mai raspunde... daca vorbesc spaniola. Mama ei de viata... ca ma streseaza toti...

Nevestele... cu lipsa de personalitate. Toate gândesc ca si sotiorii lor draguti. Sotiori... atotstiutori. Bogatani... incapabili sa înteleaga mentalitatea saracului. Nu înteleg cum româncele (femeia de serviciu... care-i face menajul) pot trai numai muncind pentru farfuria zilnica de mâncare. Usor de vorbit...când sotiorul, director, câstiga 4000 pe luna si tu-ti schimbi masina buna( vânduta cu 2000...avea 8 ani, fara nici o problema)... pe un mercedes de 25000... ca asa ai chef. Si cum singura ta ocupatie este sa duci si sa aduci pruncul de la scoala cu plata si sa-l duci la activitati extra scolare... da... este imprenscindible (esential) sa schimbi masina. M-am saturat sa tac... dar nu am de ales. E mai întelept asa...

Urc sa cos... rochia cucoanei care merge la nunta... Si mi-a cumparat Lizzie o rochie neagra, fara decolteu, mulata pe corp... super eleganta. Problema este urmatoarea... unde am sa o port?...
Stiu...prin casa.

Salsa... da. Am rpimit aprobarea de la sefa sa ne înscriem cu Marta la o scoala de dans. Din toamna. Asa am sa ies din casa... ca sa nu ma tâmpesc cu totul. Ar trebui sa ies la o lunga plimbare... dar pe caldura insuportabila din zilele acestea ar fi o nesabuinta. Nu stiu câte grade erau ieri la noi... dar la Tortosa...40 km de noi... erau 41... seara. Sâptamâna viitoare începe Marta .... scoala. E bine. Voi fi numai cu señor pâna la orele 17:00... M-a obosit vara asta. Faleza ...tot în lucrari... întrerupte... turisti... mai multi decât anul trecut. Parca sunt timpuri de criza...asa se vorbeste la TV. Cum de au bani de distractii? Poate a trecut criza si eu nu am aflat. Sefa speriata:
- Stii cât am cheltuit în cele doua minivacante? 6000... Asa ceva este peste putinta.

Colac peste pupaza... a pus în masina benzina în loc de motorina... si mai are un extra de 1500. O calmez... si eu fac prostii, chiar mai mari. Aici ... cele doua cuvinte seamana... gasoil...gasolina... si poti sa fi cu gândurile în alta parte, sa nu acorzi atentie robotului care-ti spune... gasolina de 95, sin plomo... Si eu îmi pun cutia de cafea instant în frigider... sau ratacesc lucrurile prin casa. Chiar... unde mi-a disparut tricoul- rochita. I-am spus lui sefa ca sigur mi l-a ascuns... fiind prea scurt. Zau nu stiu unde l-am pus. Si este singurul în care pot suporta caldura din casa.

Prostia mi se trage de la tigari...

2 comentarios:

  1. Uf... :(
    Giulia, am senzatia ca nenea doctoru' are o personalitate prea puternica si dominatoare, e prietenul tau, iti vrea binele, dar nu stie sa te ia, abordarea lui e putin gresita. Nu poate sa-ti impuna nici lasatul de fumat, nici catalana lui. Iar fumatul sau necunoasterea unei limbi care il pasioneaza doar pe el nu-ti afecteaza calitatea ca om. Parerea mea ? Nu trebuie sa demonstrezi nimic. Tu ai realizat deja infinit de multe lucruri, singura. Ia fa asa : cand te intreaba ce inseamna un cuvant in catalana, zi-i la schimb un cuvant din orice alta limba straina pe care o cunosti, tu stii destule. Schimb pe schimb.
    Ah, ce i-as face eu... :D

    ResponderEliminar
  2. @ Leo...stie mai multe decât mine. Deci metoda nu functioneaza. Si apoi...ma provoaca... asta e bine. Numai asa progresezi.
    Este radical si pisalog... dar mi-e drag,...si faptul ca-l ador... ma face sa-i iert orice.

    ResponderEliminar