domingo, 15 de agosto de 2010

Îmi este prea frig... culmea, ar trebui sa-mi pun kilogramele la loc. Ce ma fac la iarna? Slaba si baba...Stiu... ma îmbrac mai gros!

uite... draga mea... asta e pentru tine.

Si m-au durut astazi lacrimile din ochii ei. As vrea sa o pot ajuta. As vrea sa fiu ca ea. Ea nu ar vrea si nu ar putea fi asemeni mie. Eu stiu însa ca m-am linistit pentru multa vreme de acum înainte. Si poate asta îmi da puterea sa ma iert de fiecare data. Faptul ca stiu ca am sa ma linistesc din nou...
Fizic.... Nu-mi cereti prea mai mult, por amor de Dios. Gândurile sugubete nu le pot alunga.

Asta e. Nu pot face nimic sa-i alin durerea. Nici ea. Poate doar sa taca, sa plânga în tacere si sa se prefaca ca nu stie nimic. E datoria mea, ca reprezentata a inamicelor sa o fac sa înteleaga ca este independent de vointa noastra sa ne opunem valului. Ma ard însa lacrimile ei si stiu ca uneori s-ar razbuna pe MINE... dar nu o face. Poate doar sa-mi spuna ce o doare. Rar de tot. Aproape niciodata, desi eu o simt. Poate din cauza ei ma simt prost în pielea mea. M-a întrebat de ce nu pot barbatii sa fie suficient de curajosi încât sa recunoasca tradarea. Ma întreaba Ea ... pe MINE. Eu... am recunoscut, doar stii ca sunt proasta de sincera. Nu-mi cere sa ma pun în locul nimanui.

Si m-am simtit azi vinovata pentru fericirea mea . Din cauza ei, care nu avea nimic în comun cu a mea si nici eu nimic cu a ei nefericire . Si am sa visez în noaptea asta la valurile calme, la apa sarata, la cuvinte si pietre, mângâieri si taceri .

Si uite, am sa-mi mai fac o cafea. De ciuda... de nebuna si de prea fericita.

...Si iar ma simt ca naiba. Eu nu am ce ai tu draga mea, tu în schimb nu ai amintirile mele. Eu ma multumesc cu firimituri.... care-mi umple viata, în timp ce tu ai vrea ce nu ai avut niciodata si ai un gol imens în tine.

Daca e corect?! Pai... nu, pentru niciuna dintre noi. Acceptam însa sa mergem mai departe. Eu am muzica, voi regasi culorile, mâine voi topai pe strazi ca o capra saltareata , sau voi pluti pe ape imaginare ca o ratusca care da din labute , schimbând cât mai des directia de mers. A da... mâine alegem alt traseu... ca sa te pregatesti de lungul drum ce te asteapta.

Stiu ca ai vrea sa-mi spui mie tot naduful ce-l ai în tine. Dar nu poti... esti prea buna si de asta suferi. Ar trebui sa fii ca mine. Fara scrupule si fara urma de pudoare. Nu poti. Esti de alta categorie... asa cum eu nu voi fi niciodata. Fina, rece, distanta, o doamna. Si în timp ce eu voi asculta aceiasi muzica la noapte si voi visa, tu vei varsa o lacrima... Pacat. Pacat de ochii tai prea blânzi si de tineretea ta trecuta în vesnice îndoieli . Ce ne asteapta draga mea ? Nopti nedormite din motive diferite. Si vom mai muri un pic. Eu astazi însa nu. AZI ... NU....Eu voi visa... si voi simti... ce n-am simtit la pieptul nimanui. Ti-am spus de multe ori... conteaza ce are în cap si-n suflet ... restul e trecator si inutil.

Si nu mai plânge draga mea... e pacat. Dar stiu ca nu vei reusi. Sa ai o noapte buna... si lasa... mâine va fi o alta zi... om face nebunii pe strada. Vaya que mierda de vida. Ne vom uita cu drag una la alta si ne vom întreba:

- Care dintre noi este mai proasta? Care este mai nefericita?
Si vom râde si glumi, si vom arata una spre alta:
- TU!!!!
- BA TU!!!

... Iar TU... nu-mi repeta la nesfârsit ca sunt exaltata si exagerata. Eu sunt cum sunt, pentru ca nu pot fi altminteri . Ma duc sa dorm. Dar crezi ca voi putea? Si apoi m-am uitat la acel halat ce l-am cusut ieri . Am pus butonierele pe partea opusa. Trebuie sa-mi scutur gargaunii din cap. Vad ca iar o iau razna si starea asta e daunatoare business-ului meu ...hahaha... poate asa scap de clientela. Sau poate nu... si voi fi mai atenta data viitoare. Nimeni nu s-a nascut atotstiutor, dar parca as putea sa cobor cu picioarele pe pamânt.

Fetelor... va pup. Astazi nu v-am luat cu mine, desi marea era frumoasa si loc ar fi fost destul. Am fost prea egoista. Mea culpa, mis queridas. Spor la munca... va asteapta o saptamâna... ca toate celelalte. Pe mine în schimb... una de vis în paradisul meu imaginar. Nu... nu am baut, desi am ce. Dar oricum sunt cu capul în nori... si cu stomacul gol. Pielea mi se va încreti mai tare pe burtica goala, dar m-am dat din nou la abdominale. Deh... s-a mai racorit la noi în mansarda.

... Dar mie nici ca-mi pasa... de riduri si de alte cele oase abia descoperite. Chiar, unde erau în celelalte vremuri... Am sa va caut mâine... dimineata... la o cafea. Pâna atunci... noapte buna. Sau ma rog cum o fi ea... doar n-oi sta toata noaptea aici în fotoliu, învelita pâna la gât cu patura asta groasa. Cu copii am povestit, pe mama am uitat sa o felicit de Maria. Ma va ierta, biata de ea. Ce-a face cu mine? La Multi Ani... mami a mea.

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario