domingo, 29 de agosto de 2010

Astept ajutor din partea voastra... fetelor

Astazi suntem... mahmuri. M-a sunat pe la 23: oo sefa, sa ies la o cafea pe terasa cu ei. V. a spus ca daca ma invita el... sigur nu voi merge. Deja... aveam la bord... niste coctailuri si doua somnifere... ca sa ma ajute sa trec peste sindromul de abstinenta... de tutun. Sa nu dau în alta dependenta... hahaha... Deci.... mi-am pus rochia neagra, noua... care a încântat pe toti...si am ajuns în casa pe la orele 2:oo ... dupa un mojito si o cafea. Culmea... eu ma trezisem... sefa în schimb... s-a dus la culcare. Mi-a placut faza... când ametite... cu bratele în jurul taliei, clatinându-ne ne îndreptam catre casa lui Enma. Eram haioase. Apoi...înghetate, video cu vizita la Istambul...sefa care a disparut...

Sunt la a patra tigara...si asta ma ameteste... ca un drog. Ieri...am plâns din cauza neputintei de a ma lasa de azi pe mâine. Dar stiu ca si cu mâncarea mi-a fost greu sa gasesc ritmul. Si l-am gasit... fumând mai mult.

Acum, vreau sa las tigarile. Sa vedem motivele:
- economie de bani,
- m-ar elibera si de dependenta de cafea
- as putea alerga cu plamânii liberi de nicotina
- m-ar scapa si de dependenta de internet
- casa si hainele nu ar mai mirosi a tabac (desi sefa spune ca nu simte pe mine mirosul de tabac...poate din cauza ca fumez mentolate si rontai destule bomboane mentolate)
- as câstiga timp...pentru alte activitati....(care?)
- as putea face mai mult sport... sa-mi se întinda pielea fleasca...anonimule
- mi-as cheltui banii...pe haine..hm... nu e o optiune ...pentru ca este tot o dependenta
- mi-as dovedi mie... ca pot sa o fac si pe asta...desi nicotina momentan ajuta la functionarea corpului meu...
http://dejar-de-fumar.org.es/buenas-razones.html

- chestia cu - vivir mas años... nu intra în planurile mele...deci nu este una din motivatii...
Para respetar el derecho a la salud de las personas con las que convivo, especialmente: niños, ancianos o personas con problemas de salud.... haha
- señor are 88 de ani...si nu i-au interzis sa fumeze... la vârsta lui... da igual
- Marta... este mai sanatoasa decât mine... alti copii nu am în jur

Para que mis besos no sepan a cenicero añejo... nu s-a plâns nimeni...splata pe dinti, limpezit, câteva bomboane puternic mentolate...deci... nu este motivatie suficienta...

Para librarme de esta horrible esclavitud... - ar fi un motiv... dar îmi da o satisfactie deosebita sa fumez... ca si un orgasm... uneori... (deci ...pica din start)

Para que mi rostro recupere el aspecto de la edad que realmente tengo... ar fi un motiv... dar oare câti ani aparenta mi rostro. Nu vad chipul celor de vârsta mea sau chiar mai tinere cu 6-7 ani... mai stralucitor sau lipsit de riduri.... deci...pica ca motivatie.

Para ser un buen ejemplo para mis hijos, �espero que nunca tengan que pasar por esto!... prea târziu... fiul meu fumeaza... l-am intoxicat înca din pântec si acum fumeaza si el... desi uneori a fost în stare sa se lase.
- exemplu bun as fi pentru parintii mei... care poate s-ar lasa de bautura... desi ma îndoiesc.

Motivatii... Cuanto antes dejes de fumar, más años disfrutarás de tu vida y mejor será la calidad de los años que vivas... hahaha...

... voi avea mai multi ani putere sa fac curatenie si sa spal wc-uri. Desi... cineva spunea ca e preferabil sa-si ia o femeie de serviciu tânara... nu exista riscul sa cada de pe scara, când spala o lustra sau faianta. Nu i-am raspuns ca la fel si sotii prefera sa le schimbe de alte de 25 de ani... pentru destule alte motive (pierderea siluetei, înbatrânirea prematura, lipsa gratiei... par nevopsit, unghii neîngrijite, haine aruncate pe ea... asa eram si eu... chiar mai rau... dizgratioasa, repugnanta... hm... dar dasteapta si muncitoare...hahaha).

Anul acesta ... a murit un var de-al meu... nici nu a fumat, nici nu a baut... 50 de ani
un altul... a fumat si baut... destul... chimioterapie... cancer la oase... brat sau omoplat...
cumnata lui MC... cancer terminal... 57 de ani... toti medici în jurul ei. Si apoi traiesc printre batrâni. Unii au fumat... ars tigari... ca si señor... mai are de trait ceva ani, - dar în ce conditii?
Altii... fumatori împatimiti... au murit la 75-80... uoooo.... prea multi ani sa ma mai suport eu, d-apai ceilalti.

Ratiunile lui metge:
- stii câti bani se cheltuiesc cu un bolnav de cancer de plamâni ( la el banii... costurile...sunt esentiale) ...?
- nu stiu... Stiu doar ca daca moare la o vârsta rezonabila... 60-65... statul economiseste cu medicamentele pe urmatorii 20 de ani... care urmau sa-l mentina în viata. Ar trebui sa se tina cont si de asta... si apoi... daca nu apuca sa se bucure prea multi ani de pensie... iar câstiga statul... Îti place sa vezi doar ce-ti convine, nu-i asa?!...
- dar impactul emotional asupra familiei? disparitia ta ar fi o trauma pentru ei.
- hm... singurul care ar simti, poate ceva, ar fi fiul meu. Dar s-ar obisnui... viata este asa de stresanta pentru el, încât nu are timp sa gândeasca prea mult. Poate i-ar lipsi siguranta de acum... dar s-ar descurca. Este un luptator. Ai mei... pai... nu au parte de multe bucurii din partea mea. Doar 100 pe luna... acum, când pot sa-mi permit.

Concluzii: vreau sa ma las de fumat. Este o toana de a mea. Vreau sa pot face sport... nimic mai mult. Celelalte nu ma motiveaza.

Cochetez cu ideea de a cumpara Champix... la recomandarea lui metge... pero... poate avea efecte negative.

6 comentarios:

  1. qerida, acum am intrat in casa. weekend ff ocupat... scriu repede, in timp ce las bagajele...
    iau de buna cererea de ajutor. fac ce am de facut si iti scriu apoi pe mail. nu stiu la ce ora ajung sa o fac, da o s-o fac. poate incercm ceva. un din nebuniile pe care le fac de ceva (putina) vreme. nebunii care cuprind limpezire din tristeti, frici, dependente, chestii cu trairi de care nu mai vrem... nu e psihologie, e respiratie si curatare de ceea ce adunam in timpul vietii si apoi nu ne mai lasa sa traim cu plamanii liberi cu ochii deschisi, cu spatele drept, cu capul sus. e un fel de magie... :)) invatata de la cine crezi tu? de la traitorii din Anzi...

    ResponderEliminar
  2. @ Mikka - draga mea... nu conteazaât timp îti ia. Eu astept. Urc sa fac niste abdominale pâna atunci... ca sa uit de dorul de o tigara. Astept....
    giulia_szavo@yahoo.com
    giulia-sz@hotmail.com

    ResponderEliminar
  3. querida,
    ti-am scris pe prima adresa, de pe adresa mea de gmail...

    ResponderEliminar
  4. @ Mikka... am primit si astept sa ma despiert mâine dimineata... ca sa pot sa-ti scriu un raspuns coerent. Am sa-ti explic dimineata... am nevoie sa fiu total treaza. Acum am din nou...medicamente si 2 coctailurin la bord.
    Te pup...Eu te-am citit si stiu despre ce este vorba... vreau doar sa fiu lucida. Te pup... va pup...pentru ca sunteti aanime gemele...tu si Ajnanina.

    ResponderEliminar
  5. draga Giulia,
    esti pe maini acum :)
    totul e sa vrei...
    motivatia sta ascunsa in interior, la un moment dat va iesi si atunci nimeni nu iti va mai sta in cale... ai reusit o data, vei reusi si in continuare...

    m-am gandit la tine cand am citit o metafora foarte frumoasa a tigarilor: ,,acei soldati albi care ne pun plamanii la zid"
    suflul tau nu are cum sa mai stea tintuit la nici un zid, ti-ai intins aripile deja pe calea frumusetii...

    ResponderEliminar
  6. @ Ajnanina...astept motivatia...aceea care sa ma ajute sa nu-mi mai stea nimeni în cale...
    stiu ca sunt pe mâini bune...ma motivez...sa încep sa-i dau curs...

    ResponderEliminar