viernes, 23 de abril de 2010

Renovarea garberobei ma costa mai mult decât cura de slabire

Nu am scris nimic aseara. Am fost obosita ... fara sa muncesc. Ieri am facut un rabat si mi-am petrecut foarte mult timp în compania lui señor... povestind, citind comentariile prietenilor care i-au urat Multi Ani cu sanatate. Ar fi trebuit chiar sa fac o fotografie cu zâmbetul lui plin de încântare.
L-am ridicat din pat mai devreme decât de obicei, 8: 30... Ca si când nu ar fi vrut sa piarda nimic din ziua lui. Mic dejun, felicitarile din partea Martei, pentru care orice sarbatoare e motiv de frecat pálmutele mici. Marta deja se gândea, saracuta, ca PAPI... va primi un cadou. Simbolul sarbatorilor în mintea ei. Între timp... m-a sunat Maresz...prietena mea de suflet... directoare la unul din serviciile... aprovizionare,parca ... la UNILEVER Budapesta.
Ne-am povestit în timp ce ea urca scarile spre biroul ei... dintr-o sedinta ìn alta! Confesiuni între vechi prietene.

- Nu ma mai stresez Misi... eu nu mai vreau sa ajung mai sus. la început a trebuit sa muncesc de doua ori mai mult decât ceilalti... ca sa ajung la nivelul lor. Acum ... vreau sa ma bucur de viata mea... Seful meu direct... la 38 ani, un englez (toti directorii de la UNILEVER sunt straini) ... ajunge înaintea mea... pe la 7 si la 19 când plec eu mai este înca aici. Dar e destept... si urmeaza sa-l promoveze director financiar pe toata zona... 10 tari. Înainte, si noaptea ma obseda ca ... fabrica X nu are una sau alta... acum, îmi las problemele la serviciu... si nu ma deranjeaza nici ca am 70 kg... (toata viata am invidiat-o... era slabanoaga)... Te pup Misi... asteapta la usa mea sa începem sedinta!

Îi povestesc lui señor cum ma prezentase Maresz primului ei sef...
- Gacica asta este singura mea fosta colega, mai desteapta decât mine. Îl puneam pe barbatul meu sa-i explice pornirea motoarelor în stea si apoi ea mi le explica mie. Cam asa faceam si la examenul de automatizari... la care am cazut amândoua... (uneori ajungeam numai dupa doua ore la faculta... din cauza cafenelei de la Albina). Învatam la ea acasa si nu ne mai opream din râs. Mama ei ne aducea cafele si ne tot ameninta: - Nu stiu cum o sa luati examenul acesta...?! L-am luat cu 9... pt ca proful avea principii... la reexaminari nu se da nota 10! Mi-e dor de tine!!!!

... Apoi... vreo ora de muzica la cererea lui señor... de pe Youtube... arii de opereta preferate , copla si pasodoble... întrerupte de invitatia lui Lizzie de a da o raita prin târgul de joi. Mi-am cerut scuze de la señor pentru ca-l abandonez si în zece minute eram la capatul podului... sa cheltuim bani, sa renovam garderoba. Eu chiar am nevoie! DINAAAA 67,8 kg!!!

Si am luat la rând tarabele... Am ajuns sa-mi cumpar 10 perechi de chiloti si 6 sutiene noi. De la 115 cât aveam nevoie la sutien... am ajuns la 85-90. Nu numai grasimea de pe spate ci, din pacate si de pe sâni mi-a disparut. Singura dupa care îmi pare sincer rau. Apoi alti jeansi mulati... ieggeri smecherosi, tricou scurt... m-am OPRIT... deja ma înfruptasem din banii lui señor... banca e mai departe asa ca bietul portofel al lui señor a fost din nou jefuit(pâna ajung sa scot din contul meu... acestia sunt banii de zile negre... pe care lunar ajung sa-i ating si apoi sa-i repun... cu stirea lui Enma... careia îi dau raportul pentru fiecare banut cheltuit...desi ea se supara de fiecare data).

Desi promisesem sa nu stau mai mult de o ora, s-au facut aproape doua pâna cànd am intrat în casa la 12:50. Señor deja se uita la ceasul mare de pe perete. M-am schimbat într-o secunda si i-am facut un prânz usor... omleta cu ton si rosii date prin trituradora ( tocatoare..). Apoi înghetata si nelipsitul pahar de vin alb. O tigara sau doua... si înapoi în sofa, schimbat de scutece, stiri si povesti.

Nici am ajuns bine acasa... Lizzie deja ma întreba daca mi-am probat ... noile achizitii. Nu apucasem ...señor mai întâi...si apoi EU.

Deci... señor cu siesta... eu cu probat ! Jeansi cu talie joasa... deschisi la culoare doua perechi... unii no.36- ceilalti 42... chestie de marca. Îmi vin ca turnati! În târg m-am întâlnit si cu Irina, ucraineanca, sotia lui medico... si i-am strigat...67,8kg!!!
Mi-a spus ca sunt NEBUNA...
- Deja ai mai putin decât mine!
- Dar si am 4 cm mai putin decât tine!
- Si mai am de dat jos...8 kg!

Deci... probe, sefa care ieir nu s-a dus la sala de la Clubul de tenis, pentru ca sa faca gimnastica cu mine, o conversatie cu cel mai simpatic si cel mai destept dintre ... vecini... întrerupta de linia mea care cade de câteva ori pe zi. Vizita lui Lizzie si a lui Andres, felicitari din Ferrol, de la Cristina. Am alergat...sus - jos. Câteva minute de abdominale si întinderi de muschi...pe terasa de la mansarda. Sefa... care mi-a probat sutienele si pantalonii, suparata ... purtam acelasi numar... la acestia cu talie joasa. La cei cu talie normala ar fi imposibil... pentru ca ea are o talie de viespe.
Ne-am facut semne pe pereti... cu înaltimea fiecareia... Ea 159- eu 168-69... 10 kg la 9 cm diferenta între noi.

- Giulia... tu esti singura care ma vezi frumoasa!... asta pentru ca tu ma iubesti!
- Sefa... eu ma vedeam frumoasa si la 98 kg... pentru ca vroiam sa ma vad frumoasa! Iubeste-te si tu pe tine. Schimba-ti atitudinea în intimitate, bucura-te de corpul tau si de omul tau!
- Am fost educata la calugarite. Nu pot si nu pot!
- Degeaba te învat sefa...

De pe terasa unde faceam eu aplecari pe piciorul pus pe balustrada l-am vazut si pe seful... care venea sa-si faca masajele obisnuite la muschii de la picioare... joaca fotbal si uneori forteaza nota. Am fugit repede sa aduc scotch-ul gros... sa lipim noul poster cu exercitii... complete... (nu-i place sa dam nici gauri si nici sa lipim nimic pe pereti... dar cu fapta consumata, nu mai are ce sa ne faca!).

I-am lasat sus... pentru ca îmi parea rau si pentru señor, lasat singur în living. Sefa , trista îmi spunea ca ar fi trebuit sa-si sune fratii, ca sa aminteasca de aniversare. Deja s-a obisnuit señor ca nu-si amintesc de el.
- Între timp... USA... calling... Spania...esti? Daca-mi pun ieggeri pe mine în Turda... asmutesc áia câinii pe mine! SLABANOOOOAGA!!!

Sunt Ema draga... si uite asa ne-am mai povestit si între noi... îngrijitoarele... Te pup draga mea. tu mai ai putin si scapi!

Lui seful i-am aratat ce cunoscuti suntem noi... giuliaszavo si señor Tomas în lumea virtuala a fotbalului românesc... Seful... fotbalist de o viata... cu sarcasmul lui caracteristic...

- Que poca faina tiene esta mujer! -- ce putina treaba are femeia asta. Dar i-am aratat ... ca poeziile, pictorii, ariile de opereta, hainele cusute de mine, chiar si chestiile de gastronomie, cura mea de slabire, postate de mine... se regasesc si pe multe site-uri internationale... mexic, peru si altii. Deci suntem celebri DON TOMAS!!! Fara sa o fi facut în mod deliberat. Dar asa e el mundo virtual.

S-a retras señor pe la noua seara si as fi urcat sa fac, în sfârsit gimnastica. Nu am facut-o. Mi-am facut un playlist cu muzica ritmata... sa pot dansa. Ma uitam încântata în oglinzile dulapului meu... - Ce supla sunt. Si pot dansa... unduindu-ma. Asa ... ca am dansat!!! Între timp mesajul din partea Cristinei... care are nevoie de tehnici si coagulante folosite la recoltarea sângelui la donarea sângelui... nu la o recoltare obisnuita. Bine dulce... la sfàrsitul chatului--- muaaks si pupicul ei obisnuit! Mi-e draga ...si eu ei!

Obosita... mi-am luat ramas bun de la fiul meu si am adormit ca un copilas fericit! Si am mâncat ieri!!! O salata... foarte lejera... asta pentru ca sa am motive sa merg la toaleta... pentru ca ieri m-am dus degeaba!
Cum îi spun lui señor : - Cine nu mánânca, nici nu are motive sa mearga la toaleta!

Auzi tu la el... sefu... que poca faina... Rochia vecinei am retusat-o... seara, nu a fost acasa ca sa i-o dau, geaca ta ... ai probat-o... doua masini de spalat, señor alimentat de trei ori, Marta de doua ori, strâns casa si bucataria...între timp, ...plus covoarele lui Lizzie... luate de pe gard , de frica ploii, grele ca naiba,... pai... nici sa respir nu am timp uneori!!! Si astazi ajung si sa-ti frec casa... asta pentru ca nu am apucat luni sa fac tot ce-mi propusesem! ASTA pentru ca de la GRASUNA , cum îmi spuneai înainte... spui ca eram grasunica si de aceea îmi este usor sa slabesc! Te-ai înmuiat sefu...

9 comentarios:

  1. Felicitari pt kilogramele in minus!

    ResponderEliminar
  2. Vorbareato, cat ai scris ! Sa-ti mai faci poze, nici nu stii cat de motivanta e povestea ta de slabit ! Toate femeile cu probleme de greutate ar trebui sa te citeasca. Stii cum le-ar trece pofta de mancare ? N-ar mai rontai nimic ! Ar vrea sa fie si ele ambitioase si suple... ca Giulia !
    :P

    ResponderEliminar
  3. @ Iulia - MULTUMESC... Comentariile si sustinerea prietenilor a fost un factor decisiv!

    ResponderEliminar
  4. @ Leo- am scris astazi MULT... pentru ca am început postarea la 7.30 si am terminat-o la 9,45, când s-a trezit señor! Si nu am scris TOT ce aveam în cápsor. Acum... am fugit pâna acasa sa vad cum sta señor, sa beau o cafea si sa fumez o tigara. TE ASIGUR ca doua ore de curatenie intensa ce am reusit sa fac deja la Enma în casa... ma obosesc mai tare decât doua ore de gimnastica.

    Si apoi...ieri, LIZZIE... la iesirea din piata a strigat dupa mine... GIULIA esti asa de SEXI!!! Zau asa!
    Si am uitat instantaneu ca ma rodeau cizmulitele la o batatura!

    TE PUP...

    ResponderEliminar
  5. @ Leo - si apoi Paul...care îmi cumpara zilnic o lumânare ... pt când am sa crap... încearca sa ma înfrâneze... dar fara succes!Farmacistele promit ca ma omoara ele. Eu astept rezultatele analizelor... pe 26 am vizita la medic! SUNT convinsa ca sunt perfect SANATOASA! SUNT de soi bun!

    ResponderEliminar
  6. draga mea, cheltuiala merita, ca e investitie in imagine :)))
    patru luni in care s-a scuturat ce se adunase in ani si zeci de ani... pai esti propria-ti opera de arta, mai pune poze sa ne bucuram!

    ResponderEliminar
  7. @ Ajnanina.. TE PUP... Ajung greu pe voi toate, dragutele care ma sustineti. Ca între FETE... zau ca ieri...probând chiloti si sutiene NOI... m-am gândit ... am sa-mi fac poze... dar am sa-mi cumpar un costum de baie SUPER si cu acela nu-mi va fi rusine sa ma expun... în pozitii DECENTE...
    TE PUP!!! Am pielea neteda... doar la burta ... mai trebuie sa lucrez. Dar am niste picioare SUPERBE...pt care deja sunt invidiata!!!

    ResponderEliminar
  8. Giulia,aici se fac bani buni cu curele de slabit date publicitatii.Tu.....ce mai astepti?
    Promit ca o sa probez iegari saptamana viitoare.Daca ma plac eu o sa-i port si acasa.Nu-mi pasa,oricum!

    ResponderEliminar
  9. @ Ema- cura mea de slabit o gasesti pe matend.com... ma viziteaza si publica toate postarile mele...
    te pup si astept poze cu jeggeri!!!

    ResponderEliminar