viernes, 13 de noviembre de 2009

Arabic & Spanish - Habibi ya nour el - My darling, you are the glow in my eyes.

Ieri am primit în sfârsit cartela de la DigiTv, asa ca am putut sa ma uit la canalele românesti. Am zabovit vreo ora pe cele care-l omagiu pe marele Gheorghe Dinica, am trecut peste cele care aveau
obisnuitele fufe, si peste politica, l-am revazut pe Mircea Badea, frustrat ca de obicei, si am ajuns pe obisnuitele mele seriale cu CSI.

Am adormit cu televizorul pornit, asa ca de câte ori m-am mai trezit, m-am mai uitat la câte ceva. La un moment dat, butonând telecomanda, am ajuns pe un canal unguresc, si era tocmai închiderea programului, cu imnul de stat. Ma emotioneaza de fiecare data, prin frumusetea sa acest imn, si ma întrebam de ce nu are si România un imn care sa te înfioare, de pilda Rapsodia Româna de Enescu.

Ma uit la calendar. Vineri si 13. Încerc sa-l trezesc pe señor, facând ceva galagie, dar inutil. As putea sa cos, ca am deja materialul si tiparele pentru costumul de carnaval al lui Cristina, dar sunt într-o dispozitie propice scrisului, asa ca ma refugiez din nou în fata laptopului, ascultând rând pe rând muzica italiana, flamenco-soul (souleria) al lui Pitingo , si ma las purtata pe aripile muzicii.

Muzica îmi patrunde în toti porii fiintei. Soarele îmi încalzeste spatele, camera mi-e inundata de lumina dulce a zilei. Cobor sa întind la uscat un rând de rufe, mai pun un alt rând la spalat, mai aranjez prin casa. Señor tot nu da semne de trezire. Camera lui miroase rau de tot. Deschid toate geamurile si usile de la terase. Ce frumos e afara.

Îmi mai pun muzica. Ave Maria de Schubert, în interpretarea lui Pavarotti, pentru ca sufletul lui Gheorghe Dinica sa urce la ceruri însotit de îngeri. Îmi vine un gând straniu. Ce trecere de la flamenco la Pavarotti. Doar nu sunt si eu dusa cu pluta ca vecina de alaturi?

Sau asa sunt zilele noastre, un amestec de tristete si euforie? Citeam ca cei care traiesc în preajma bolnavilor, ajung si ei deprimati. Sper doar sa nu devin o pacoste. Asa ca schimb repede ritmul pe muzica araba. Asa pot sa merg sa ma achit de îndatoriri.

17 comentarios:

  1. Si eu as dori un alt imn. Ma cam supara sa aud mereu cuvintele "desteapta-te, romane!"
    Cat ne vom tot spune "desteapta-te"?
    Trebuie sa ne desteptam odata si... gata!

    ResponderEliminar
  2. muzica reuseste cel mai des sa-mi aduca lacrimi in coltul ochilor...

    Weekend minunat Julia!

    ResponderEliminar
  3. am vorbit cu little red si am venit cu o cerere pe sa o completezi si semnezi.ea se refera la faptul ca aderi la clubul femeilor absolute...ceea ce si esti ..si ca esti de acored cu sarcasmul si ironia...trebuie sa semnezi si ca esti mai frumoasa,desteapta,haioasa si plina de umor decat toti barbatii..excluzand sotul tau care trebuie sa fie deosebit de vreme ce este cu tine si ia-i facut si copii...ha-ha...te iubim si imbratisam cu mare drag...votam pantera roz nud...ha-ha..si iar te imbratisam

    ResponderEliminar
  4. sunt perfect de acord cu voi.
    la chestia cu frumoasa, as avea eu ceva dubii

    ResponderEliminar
  5. Vrei un sfat Giulia?Pentru nopti linistite nu urmarii emisiunile de stiri din Romania.Eu sunam acasa si-i bombardam pe ai mei cu intrebari vis a vis de ce citeam pe net.Intr-o zi ,baiatul mi-a zis....vezi,de asta nu ai tu somn...asa am ajuns sa intru pe bloguri...asa am ajuns si la al tau.La prima citire mi-am zis:IATA UN OM CARE NU SE ASCUNDE DUPA DEGET!Nu-i este rusine de ce face,nu vrea sa para altceva decit este...Ma bucur ca te-am gasit.O sa mai vorbim.Eu nu am blog pentru asta nu imi primeste numele (am un cod)cu care mai comentez pe alte bloguri ,dar la tine e altfel.
    Putere si rabdare ,Gulia!de asta avem nevoie in munca ce o facem.
    Doamne ajuta!

    ResponderEliminar
  6. @ Anonimo, daca numele tau este Cenanca te salut!
    Ati face un blog e floare la ureche. Nu costa nimic. si e foarte simplu, trebuie doar sa urmezi instructiunile.
    Eu mi l-am facut cautând tipare de croitorie, asa am ajuns pe multe bloguri.

    E suficient sa scrii în google - Blogger si imediat te invita sa-ti faci unul. Contul de blogger - poate fi chiar directia ta de email cu parola obisnuita.

    pentru mine e foarte relaxant. Nu ajung sa scriu si sa postez câte îmi trec prin minte într-o zi, pentru ca vorba aceea, sunt platita pentru alte cele. Dar este terapia cea mai buna.
    Psihologii recomanda sa-ti faci un jurnal,pentru a spune tot ce-ti trece prin cap. Bine... aproape tot, pentru ca nu e chiar intim.

    ResponderEliminar
  7. ha ha ha ....mi-e mi-a zis cineva ca sint o pacoste ...
    HA HA HA !!!
    Muzica Buna ...Vesela iti trebuie ...anti depresiva !!!!
    Rock ...ceva Shakira ....sa te bitii de toate nemultumirile ...
    face bine ...e anti stress ,,,anti depresie ...
    iti aduce energie de trait viatza !!!
    HA HA HA !!!

    ResponderEliminar
  8. @Pansydra, iubito, din lista mea de favorite nu lipsesc nu lipseste nici reggaeton, nici hip hop, nici disco, nici macar bollydance, dar miscându-ma nu pot sa fiu serioasa, si sa scriu ceva cu adevarat din suflet.

    Muzica ritmata e pun când fac munci casnice, curatenie, croitorie sau când vreau sa dansez cu Marta. Si atunci se uita señor la noi ca la niste nebune.

    îmi place sa dansez.

    ResponderEliminar
  9. da,sunt Cenanca-mi-am luat numele dupa comuna in care m-am nascut,si de care imi este dor de mor!O sa-ti urmez sfatul cu blogul si poate weekendul asta o sa reusesc...daca nu-mi rup urechile.Te plingeai de kg in plus!am avut aceeasi problema.Cind eram nervoasa,mergeam la frigider.Si aici cum tot timpul e stres am cam pus pe mine.am schimbat de vreo luna strategia...cind sunt nervoasa...vin la laptop!Am slabit deja vreo 6 kg!!

    ResponderEliminar
  10. Cenanca, nimic nu-mi taie pofta de mâncare, si n-am vointa sa slabesc. Nu spun - grasa si frumoasa, pentru ca e o prostie. Ma apasa kg si ma indispun. Dar sunt sedentara, fumez prea mult, si am motivatie.

    problemele de sanatate ar trebui sa fie suficiente ca sa ma motiveze, dar din pacate, sunt o persoana prea toleranta, cu altii, deci si cu mine.

    aici cele ca mine se numesc ¨comedoras compulsivas¨ sau ¨overeaters¨ la voi.

    succes cu blogul.

    ResponderEliminar
  11. Ai mare grija cu uitatul la posturile romanesti de televiziune, ca marea majoritate a acestora practica un gen foarte subtil de manipulare. Trebuie sa treci tot ceea ce vezi si auzi prin filtrul propriu.

    ResponderEliminar
  12. @ Geocer- cartela mea de Digi Tv a fost numai la preschimbare.

    Toata media manipuleaza informatia în favoarea unora sau altora, si aici, ca si acasa.

    Si apoi eu nu merg sa votez, pentru ca e mare deranj, sa ajungi la Castellon, sa dai 2 declaratii, bla, bla, bla, si oricum nu aveam intentia sa-mi exercit dreptul de vot.

    ResponderEliminar
  13. Ma bucur ca v-ati "intalnit" cu Cenanca. Dumneaei este in SUA, parca...Este ardeleanca. M-a intrebat cum poate intra la comentarii. Spor la treaba!

    ResponderEliminar
  14. Mi-am dat seama ca este ea si ma bucur sa cunosc si alte persoane care fac ce fac eu.
    Citisem comentariile ei si asteptam sa ne ¨cunoastem¨.

    ResponderEliminar
  15. Giulia!!!!lipseste data de 14 in jurnal!ma gindesc ca ai avut zi off,ori Senor ti-a dat de lucru si nu ai avut timp de blogoreala.Ma gindesc ca nu o sa ramai datoare,noua celor care te citim.Apropo de blog...ceva nu merge cu parola...nu-mi da voie sa merg mai departe.Mi-a promis baiatul ca imi deschide el .Asa a fost si cu adresa de email...el mi-a deschis prima adresa,apoi,dupa ce mi-am dat seama ca prima patroana americana are prea multe informatii din emailurile mele(eu increzatoare in oameni nu am vazut ca ea a bifat sa ramina parola),mi-a schimbat din nou adresa iar eu cit am mai lucrat la ea,verificam computerul de fiecare data!.....

    ResponderEliminar
  16. sfârsitul de saptamâna este întotdeauna mai încarcat. Marta nu merge la scoala, asa ca o am si pe ea pe cap. Cumparaturi, treburi prin casa, croitorie.

    Am deja 5 comenzi pentru costume de carnaval si mi-au dat mult de furca.

    Iar seara mi-am stors creierii cu critogramele lui Geocer, pe care ti le recomand, povestea lui cell61, si comentarii pe alte câteva bloguri de pe lista mea, care altminteri sunt toate foarte interesante.

    ResponderEliminar