sábado, 21 de noviembre de 2009

Costum de cabaret sau de numar de circ?

Cam asa ceva va trebui sa-mi iasa, si asta pentru mai nimic. Sunt naiva si proasta, dupa cum zice sefa.
Dupa câteva încercari nereusite, sau cel putin nu pe placul domnisoarelor, am ajuns la acest tipar de guler, care sper sa le placa. Având în vedere ca toate aceste materiale sunt una ¨mierda¨din punct de vedere al cusutului (elastice, lipicioase), am reusit sa unesc partile. Fara ¨entretela¨, adica pânza aceea cu o parte lipicioasa... nu stiu cum se numeste în româneste nu as fi reusit.

Tai entretela dupa tipar, o lipesti cu calcatorul pe dosul materialului, croiesti bucata respectiva, lasând min. 1 cm în plus.

Cosi lateralele si le întorci, scotând colturile gulerului cu ajutorul vârfului unei foarfeci, usor sa nu strapungi.
Unesti cele trei bucati pe dupa cum se vede. Ca sa iasa bine cusatura dintre partile gulerului, una din parti trebuie sa fie pe dos, si se merge cu cusatura numai pâna la intersectia celor patru cusaturi.

Partea nasoala este ca acul de cusut cu mâna trece foarte greu prin materialele astea, dar cu rabdare si perseverenta am reusit. Acum vor veni fetele sa spuna ca nici asa nu le place, ca apoi chiar ma las de meserie.

7 comentarios:

  1. ei, frumoaso, cata rabdare ai...
    nu, nici naiva, si in nici un caz proasta. doar foart plina de pasiune :)

    ResponderEliminar
  2. @ Cristian- înca nu, nu asa cum as vrea.
    mai am de refacut pe ea ceva.

    ResponderEliminar
  3. De unde mai ai rabdare?De fapt si eu m-am apucat de tricotat ca sa ma calmez.Imi place gulerul.Daca o sa placa si domnisoarelor,tine de pret!!!

    ResponderEliminar
  4. @Ema- m-au întrebat cu cât le fac o rochita f simpla, înainte de a veni sa le-o fac. Au zis ca e f. simpla si ne-am înteles la 15 . Eu nu pot sa schimb dupa aceea tariful dupa aceea chiar daca acum mi se pare putin.

    ResponderEliminar
  5. Mai ...numai rochitza simpla nu e ....
    si e nasol cu materialele astea grase ...stiu ca am cusut si eu ...destul ...
    Spor la treaba si sper sa fie multumite fatucile !!!!

    ResponderEliminar