martes, 28 de diciembre de 2010

O vizita cu placuta surpriza...

Si am fost foarte placut surprinsa ieri. Vizita de la Valencia. Sora lui señor Tomas. Matusa Carmen... tia Carmen cum îi spun eu. însotita de unul dintre nepoti si de cumnata lui señor care locuieste aici în Vinaros... tia Pilar. Da...si îngrijitoarea lui doña Carmen... Rosi...o bolivianca de 32 de ani. Au venit mai repede decât ma asteptam. Deci casa mea era înca cu susul în jos... nici preparatele nu erau terminate. M-a ajutat Rosi... în timp ce ceilalti se întretineau în conversatii... adica tia Pilar vorbea si ceilalti doi batrânei... abia raspundeau cu un Da sau un Nu... trecuse si Enma pe aici... Venise si C... dar nu vroia sa intre, asa ca ne-am cinstit cu un Martini afara, pe banca. Rau a facut... dar abia mai târziu mi-am dat seama de ce. Abia plecat C... a venit fiul lui señor... Alfredo... pentru câteva minute.
... Ce vroiam sa spun. Doña Carmen... superba si eleganta la cei 92 de ani. De mine ar avea nevoie ca sa se mai anime un pic. Bolivianca este de treaba... dar plictisitoare. Însa nepotul... m-a uimit. Toti din familia de acolo sunt licentiati. De la avocati...si diplomati... pâna la cel mic, adica tânarul de ieri, mezinul familiei, care si el este inginer rural... cu un master în resurse umane. Lucreaza la o firma care se ocupa cu energia eoliana... morile acelea de vânt. Bineînteles ca au lucrari si în România, Constanta...
... Nu a vrut sa manânce nimic... dar dupa masa... ne-am retras noi doi în bucatarie si dai la Martini-uri si dài pe tigarile mele... niscaiva ore... Si atâta ne-am distrat împreuna... si atâtea am povestit. Doamne... ce frumos si destept barbat. Am uitat ca mai exista si asa ceva. 33 de ani... cu fire albe la tâmple... Si un simt al umorului desavârsit. Povestit el la mine peripetiile lui prin Bucuresti. Cum l-au excrocat taximetristii ...plimbându-l pe stradute... ore în sir... si chiar asa, taximetristul care-l taxase cu 40 de euro... când a vazut la ce hotel periferic a fost cazat... deh... camere retinute pe internet... l-a sfatuit ca nu este recomandabil sa se cazeze în acel cartier marginas...pentru ca va ramâne si fara hainele de pe el... (o fi fost în Ferentari). Intra printr-un atelier de reparatii auto...si undeva deasupra lor erau 4 camarute pentru cazare. De mâncat... nu i-au recomandat nici un restaurant mai aproape de câteva strazi... Deci... peripetii...prin Bucurestiul nostru....
... Ma rog atâta ne-am distrat noi doi... ca la sfârsit am ajuns în camera lui señor...unde-mi dusesem eu laptopul si cu usa închisa ne-am uitat la niste videoclipuri (asta ca sa nu deranjam conversatia din living)... Osho..cu strange consequences... si acelea cu Que hora es... Eu asezata pe perinite... el râzând în hohote... asezat pe un scaun adus din bucatarie.

... Au plecat... dupa vreo sase ore. Asta numai pentru ca alti membri ai familiei îi asteptau sa-i îmbratiseze... Dar noi ne-am mai fi distrat... La iesirea pe poarta... opreste o ambulanta... Era Patricia... nepoata lui señor. Nu stiam eu ca s-a despartit de logodnic... pentru ca le faceam lipeala. Si-au cam aruncat ei ocheade... Cu Patri si colega ei de serviciu, ne-am mai distrat si dansat pret de câteva minute. Fetele au promis sa-mi scoata suncile la discoteci...pentru ca si ele sunt ... solteras... adica libere.

... Deci ramas ca Alvaro... va mai trece pe aici... cât de curând (ultima data a fost acum mai bine de 10 ani). Bineînteles la dispozitia bunicii...

Eu... voi fi pe faza sa urzesc planuri pâna atunci. Doamne... am uitat cât de elegant poate fi un barbat scolit... rafinat...si frumos ca un Adonis. Si înalt si bine cladit... De fite... nada... Parca eram doi colegi de serviciu la un bar dupa orele de munca. Pentru câteva ore mi-am uitat conditia de servitoare îndobitocita. Am râs cu pofta si am vorbit despre toate. Logodnici... iubiri... hobby-uri... plictiseli... viata de zi cu zi.
... Abia plecat ei... venit C... petrecut noi o seara în fata laptopului, cu casti pe urechi... prostiindu-ne. Trimis el mesaj cu o zi înainte... ca abia asteapta sa ma revada. Cica eu... cosita rica... adica o chestioara gratioasa... cum ar fi un portelan...explicat el la mine. În ultima vreme ma ia cu ¨cosita¨.... si eu la fel pe el. Iesit el pe la 19 ... sa cumpere lapte, cica. Si ajuns cu doua cutii... de la mine... pe la orele 23. Ma uitam la fata lui...privita din profil... Îmbatrâneste... Ce bine!!!
- Dragule... ma bucur ca fata mea este mai neteda... Îmbatrânesti... ceea ce este bine. Asa te mai apropii de vârsta mea. Am sa-mi aduc aparatul de fotografiat de la sefa... ca sa-ti fac o sumedenie de fotografii... Sa te am aici...pentru batrânete. Rau ai facut ca ti-a fost jena sa intri în casa. Aveai ocazia sa cunosti o persoana deosebita. Nu cred ca ti-ar fi gasit de lucru. Deja nu-i mai place nici munca lui. La început angaja si mai apoi... un an de zile s-a ocupat de concedieri. Nasoala treaba. Dar... macar schimbai si tu atmosfera...
... Asta este. Am schimbat si eu un pic cercul si nivelul conversatiilor... Povestit noi mult si de smecherul pe care l-au angajat în Constanta...si pe care-l platesc cu mii de euro...pentru o munca de vreo 3 zile. Cica legea din România asa prevede ... ca daca este din alta localitate...pai... lunea si vinerea si-o petrece calatorind la si dinspre Bucuresti :
- Sti ca va prosteste cum vrea el... Doar e un bucurestean versat. Hahaha... Eu spun la tot neamul... sa ma angajeze pe mine... acolo... dar voi nu auziti. Macar ca eu sunt ... cinstita în afaceri. Si apoi nici chiar proasta nu sunt.


... Eu scriam deja când señor m-a chemat. Batea din palme... ca sa ma cheme la datorie. . Mi-a si urcat tensiunea si l-am întrebat:
-Que pasa? Son las 9 apena!...
... Sunt dâcoasa pâna când îmi beau cafeluta...si-mi scriu ¨memoriile¨... Deci, daca m-a prins pe picior gresit si nu a avut rabdare sa ma duc eu la el... pai nu am fost deloc amabila. Schimbând doua cuvinte despre vizita de ieri... îmi explica ca toti au studii... carrere... Eu... dâcoasa si nef... i-am taiat piuitul:
- Cum de toti descendentii surorii matale au studii serioase... si ai tai... niciunul...?!

... A ramas speachless si cu asta i-am pus micul dejun în fata... ca sa aiba la ce medita.
... O rautate gratuita... mai ales ca nici fiul meu nu are nici macar bacalaureatul. Nu s-a putut. Dar am recunoscut erorile mele si limitele lui. Señor nu ar recunoaste nici în ruptul capului ale lor limite...

... Merg acum sa ma îmbrac. Trebuie sa vina Enma sa mergem la jogging. Nu ca as avea eu chef... dar ea considera ca trebuie sa întinereasca. Poate cu bisturiul... Trebuie sa vezi si limitele corpului tau. Pleoapele cazute... umflate, barbia dubla... numai cutitul le poate repara. Asa va fi si la mine... peste câtiva ani. Deocamdata sunt cea mai tânara din ograda... si ceva mai bine conservata pe sub stratul de grasimi protectoare. Alte gene... asta este. Marta... râde singura în baie. Señor...tuseste în bucatarie si mie mi se fâlfâie de toti...

... Eu m-am ales cu o placuta amintire... în timp ce Enma ieri nu a putut sa-si lipseasca sotul de serviciile sale. A revenit ea ... pentru câteva minute, spre seara si s-a asezat cu noi în bucatarie... pentru ca sa povesteasca despre aceiasi interventie la ochi pe care i-au facut-o. Asta este... Ea a avut de pierdut. Eu... de câstigat...

Update: 11:00... alergat... cu placere as spune. Soare, cald... putin plumb la picioare. Controlat eu bine spatele. Scos fundul si umerii... Dansat pe strada... Îmbratisat pe Enrique... prietenul meu profesor si lasat pe el sa-si plimbe în voie catelusul. Miscat bine umerii pe ritmul muzicii. GIULIAAAAA... la munca. Sforaitul lui señor nu trebuie sa-ti taie cheful de munca. La cusut... Dar numai dupa ce fac o baita si-mi pun vopseaua de par. De gatit... nu este cazul astazi. Ramas de ieri si prea mult...
... Trecut ieri medicul meu preferat pe aici... sa-si ia niste scule de gradinarit lasate în curtea mea... si spus el ca icrele mele au facut furori la serviciul de garda al spitalului din Badalona... Dus sora lui la servici cu ea... si îmbuibat neamul de pe acolo. Deci... crescut pipota la mine... Pentru ca sunt spanioli care au apreciat specialitatile noastre. Numai astia din casa nu au gusturi rafinate pe masura priceperii mele. Încercat eu sa-l fac si pe cuscrul sa manânce creveti... langostinos... dar nu a fost chip.... Macar ca C... si cei de ieri au gasit foarte gustoasele ouale umplute. Dar au mâncat si salata mea de boeuf ...si bineînteles pato a la naranja... cumparat deja pregatit de la Bon Area... Adica rata a la portocale... un sos dulceag ... FOARTE BUUUUNNN.... Si apoi i-am rasfatat cu o înghetata de tiramisu.... Mâncat ei bine... Ma rog, mai putin tânarul... deranjat la stomac cu ocazia sarbatorilor ( pestele si fructele de mare or fi fost... ca astia numai atâta stiu...) ... dar ne-am dres cu o juma de sticla de Martini. (sefa cumparat la mine sticla de 1500 ml... avea ea reducere... eu... gratis primit).

... Deci ... sa ne vedem de treburi. Rochia noua cumparata de sefa ... de REFACUT... ca doar îi vine mare pe toate partile si tocmai pe unde are modele dragute ar trebui taiat... deci preferabil ar fi sa desfac mâneca si sa scurtez... de sus în jos. Dar... vopsim parul carunt... întâi si întâi.
Si apoi... sa ne mai ocupam si de costumele de Carnaval. Mâine vine si Patricia cu tiparele pentru costumul ei. Alta provoacare... alte modele, alta comparsa. Si apoi... apare Rosa de la farmacie... cu 8 costume pentru La Colla... trupa lui feciorul lui seful. Deci... trei modele diferite... ca sa nu ma plictisesc cumva. La muuuunnnca G... ca prea ai viata de huzur si mai îndraznesti sa te lamentezi. ... Pictura... nu am uitat-o... dar nu-i chip sa faci noaptea asa ceva.








... Alvaro... care vorbeste o engleza impecabila... bineînteles ca a savurat aceste clipuri...

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario