viernes, 22 de abril de 2011

La Multi Ani... señor Tomas

Cenusie si umeda dimineata. Señor, morocanos, dupa ce cu o zi înainte nu mâncase nimic de la micul dejun copios. Îi este lene sa mestece si sa se ridice din confortabilul sau cuib. Când i-am pomenit pe la orele 18 ca ar trebuie sa cineze macar daca nu a avut chef de prânz, mi-a facut acelasi gest care ma scoate din minti. Me voy...ma duc, ceea ce înseamna ca schimba un pat cu altul.

Ne-am trezit târziu. 9 si un sfert. Admirat lalele lui Carmen si relaxat eu chinuitoarele gânduri ale noptii. Apoi, mi s-a aprins beculetul. 22 aprilie 1922. Da, astazi este ziua de nastere a lui señor. Cinci aniversari împreuna. Dupa ce ne-am certat de dimineata pentru ca i se parea lui ca nu va consuma nici macar micul dejun si mi-am scos ghiarele si toate invectivele de buna dimineata, capos si lenes señor, nu a avut ce face si s-a supus. Mai apoi l-am sarutat pe frunte, felicitându-l. Nu ar putea fi zilele mele senine, fara nervi la fiecare moment al zilei?!

Merg sa-i dau medicamentele. Ploaia a încetat pe moment. Ceapa verde creste. Ce placere sa privesti mladitele fragede. Rasadurile de rosii au prins sa se îngroase, desi zilele trecute am auzit ca nu ar trebui plantate în sol decât în luna mai. Muscatele de anul trecut sunt încarcate de flori, petuniile încep sa miste. Chiar si iasomia si-a revenit dupa ce am plantat-o în curte. Ploua, ploua, ploua. Si sa asculti marea în miez de noapte, ce mai nebunie.

Deci, La multi Ani, señor Tomas.

2 comentarios:

  1. Deci,La Multi Ani,senor Tomas si din partea mea!
    Sa ai sarbatori fericite,atat cat se poate!

    ResponderEliminar
  2. Transmis imediat felicitarile tale, draga Enma. Simteam de aici miros de cozonaci si alte bunatati de prin bucataria ta. Eu nu m-am harnicit în acest an. Nici macar calamarii preparati de prânz nu i-au fost pe gust. Acum este obsesionat de niste pete negre pe care le are pe limba. Eu zic ca sunt de la pielea macroului mâncat cu zile în urma, asa ca ma straduiesc sa-l periu, în masura posibilitatilor. Probabil s-a speriat asa de tare ca nici mânca numai vrea. Am sa-l îndop acum la mic dejun daca altfel nu se poate.
    Sarbatori fericite sa aveti si voi.

    ResponderEliminar