miércoles, 26 de enero de 2011

Cuando me enamoro


Era vorba ca pleaca pe la opt si jumatate, dar eu mi-am expediat clientele repede pentru ca sa ma bucur de EL. Nu te gândi la prostioare. Îmi promisesem sa fiu cuminte si sa-mi ofer o seara docila. Muzica latina si EL care nu conteneste sa vorbeasca odata pornit. L-am întrebat daca ne vede împeuna peste zece ani. Daca ceea ce simte acum îl duce cu gândul la noi, peste ani. Acelasi raspuns, stiut de mine:
- Daca circumstantele nu ma vor obliga sa ma întorc la mine în tara, DA. Pe moment ar fi singurul motiv care m-ar îndeparta de tine. Timpul le rezolva pe toate.

Am ascultat interpreti ai copilariei sale. Frumoase femei. Cât de mult îi plac femeile frumoase:
- Uite, Marisela. Semeni cu ea.


Ma uitam la o blonda superba, reconstruita cu bisturiul.
- Doamne ce frumoasa este femeia matura. As fi facut orice pentru a o cunoaste. S-a pierdut în vicii. Pacat de ea.

M-a ametit cu muzica care-i place. Toate textele, vocea calda, eu cuibarita între perini puse la picioarele patului pentru ca sa fim fata în fata. Ma bucuram de o seara domestica, plina de dulcegarii. Îmi cânta si ma arata cu degetul. Se arata uimit ca eu nu am auzit de unul sau altul. Cum adica nu au ajuns la noi faimosii lor cântareti?!
- Au ajuns cariño toate telenovelele voastre. La început ma mai uitam si eu, asta foarte la începuturile televiziunii prin cablu. Mai apoi am ajuns la concluzia ca este jignita inteligenta mea de atâtea frumoase fara liceu care ajungeau pâna la sfârsitul serialului directoare la mari concernuri internationale. Si apoi toate frumusele sarace de care se îndragostea cel mai bogat din oras si urmau sa traiasca multi ani fericiti împreuna ... asta chiar ma deprima. Frumusica am fost si eu, aveam si ceva scoala dar nu m-a vazut nici un bocotan asa ca uite unde am ajuns.
- Tu esti cinica si cu picioarele pe pamânt ca mama. Nici ea numai poate vedea nici o telenovela de ani de zile.

Mi-a povestit atâtea întâmplari din viata lui ca iar m-a blocat. Vorbeste cu drag de tara lui.
- Daca este asa de bine la voi de ce veniti si voi aici, în Europa?
- Pentru bani, ca sa avansam. Acum trec printr-o perioada de criza dar niciodata familia mea nu a rabdat foame. Am facut tot ce era nevoie ca sa nu duca lipsa de nimic. Si apoi chiar daca lumea este atât de primitoare si buna la noi, este multa delincventa. Reglari de conturi în plina strada. Ti-am spus ca numai din punct de vedere al drogurilor stam mai bine decât aici.
- Cum adica? Doar sunteti cei mai mari producatori din lume.
- Da, dar numai pentru altii. Nici a zecea parte din ceea ce se consuma aici. La noi copii nu ajung dependenti.

Am schimbat subiectul. L-am întrebat la un moment dat care este diferenta între querrer si amar.
- Amar este mai încarcat de semnificatii. Nu poti trai fara persoana fata de care ai acest sentiment.
- Tu ce simti pentru mine?
- Pasiune, respect, prietenie, admiratie, mult drag de tine. Esti oaza mea de liniste.

L-am lasat sa-mi mai cânte în voie. La început chiar dansasem pe prima melodie. Pusa pe replay pentru ca sa prind miscarea. Cine poate sa danseze cu el fara sa se uite cum îsi misca soldurile si fara sa-i suie la cap sângele când te lipeste de el? Asa ca am decis sa nu mai dansez. Sa-i dau lui si mie o zi de pauza. El se lamenta, fara sa fie suparat. Abia cu minute în urma îmi facuse un masaj serios cu voltaren. Ma menaja, saracutul de el. Si eu pe el. Suntem obositi, asta e. Astazi a fost zi ploioasa si friguroasa.

Ce copilaros poate fi. Zicea ca-si va cumpara terenul viran din fata casei mele, sa-si faca o casa. Si atunci nu va trebui decât sa treaca strada. Si iar ma gândeam eu:
- Crezi tu ca eu voi mai ajunge cândva acasa? Crezi tu ca vei avea macar atâtia bani ca sa-ti cumperi în tara ta o casa?
Nu vreau sa-l aduc cu picioarele pe pamânt. Este prea mândru sa se întoarca la el în tara cu coada între picioare, fara sa se fi îmbogatit. Crede ca este tânar si mai poate schimba ceva în viata lui. Poate sunt eu prea batrâna si prea pesimista.

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario