lunes, 21 de febrero de 2011

Fluturând un deget în vânt

Am zis sa vad ce-mi mai fata mintea. Asa ca am coborât laptopul si mi-am catarat picioarele pe marginea fotoliului. Initial mi-am coborât o hainuta la care trebuie sa-i pun mânecile, dar am spus ca am dreptul sa fac si o pauza de doua tigari, vorba TA, dragul meu... totul cu sot. E înnorat la noi. E frig în casa pentru ca încerc sa reduc uriasele facturi la curent electric. Încalzirea cu aer conditionat consuma ca naiba. 600 de euro pe luna. Si apoi toate sunt pe curent. Masina mea de cusut a consumat si ea câte ceva , dar este totusi doar un motoras mic. Mare lucru ca nu m-a taxat seful. Oricum, facând economie am reusit sa scad factura la 400. Dar e frigggg în casa. încalzesc doar noaptea etajul, iar în living si mai apoi la señor în camera pun un calorifer pe ulei. Zeci de mii de euro...cheltuiti fara cap pe încalzirea cu aer.

Astazi sunt cu capul pe umeri. Am cusut si ieri, duminica si au început sa ne intre banutii. Cu tîrâita, dar îi împartim frateste. Nu se potriveste cuvântul. Nici nu este bine sa amesteci placerea cu afacerile. Dar asa am avut posibilitatea sa ne cunoastem mai bine si sa ne dracuim si mai bine. M-am enervat de multe ori dar m-am si desfatat cu prezenta lui aici. Am ajuns la concluzia ca nu este usor sa fi barbat. Trebuie sa fi la înaltime cerintelor, vrei nu vrei. Nu este usor nici sa fi femeie-barbat. Poate este chiar mai greu?! Oricum astazi mi se fâlfâie. Am avut doua zile stresate dar se pare ca sunt pe ultimii metri. Patru costume trebuie sa termin si vreo douasprezece sa livrez. Ieri scapat de patru. Fetitele super încântate. Plata cea mai importanta.

Scos pe mine sefa cu forta la jogging, sâmbata. Nu am avut chef, asa ca am lasat-o pe ea sa se martirizeze si eu am scurtat traseul, plimbându-ma agale catre casa. Duminica am fost sa ne preumblam, aproape 10 km. Soare, mare...pescarusi, soseaua aproape goala, niste tipi care s-au oprit lânga mine si pe care eu oricum nu i-am bagat în seama. Aveam castile pe urechi. Parul meu blond nu este vulgar si nici nu dadeam eu din fund ostentativ. Mi-era cald si ce-i drept ramasesem doar în tricou. Sefa care era câtiva pasi mai in fata, le-a aratat degetul mijlociu, dupa ce au demarat, punând mutrisoara de mala ostia. I-a facut placere. Zicea ca pe ea niciodata nu o acosteaza nimeni. Ce satisfactie pe degetelul ei fluturat în vânt. Junele s-a distrat copios de noi, seful a zâmbit cu subinteles, poate amintindu-si discutia pe care am avut-o noi doi, joia trecuta când îmi dadea sfaturi pretioase, pe când ne întorceam din oras. Cumparat eu atunci din piata niste ciorapi de matase. cu elastic pe picior. Facut proba cu bune rezultate. Da, si cu camasuta de noapte mov, doar un pic de mov... Sexi rau.

Povestit eu cu voi, dragele mele si distrat un pic oasele noastre batrâne. Amalia trebuie sa vina. M-a sunat în noapte sa-mi spuna ca au iesit bine analizele Larei. Cancerul nu a recidivat. Promis eu sa merg mâine la fitness. Prea am chiulit mult timp. Junele trecut pe aici, lucrat ceva, ridicat în brate si învârtit cu mine prin încapere. Hm... are ceva forta desi nu pare. Zâmbit gales... dar ramas eu doar cu atât. Se grabea. Facem noi acum ceva de papica la señor si apoi mai vedem. Trebuie sa termin costumul asta jalnic. Material gumat si lipicios. Anul care vine am sa fiu mai selectiva cu clientii. Nu am sa cos pe bani de nimic.

Cumparat noi o sumedenie de plante. Am refuzat invitatia ei de a o ajuta. Nu picat bine la ea. Aveam de cusut.

1 comentario:

  1. Noa serbus. Nu te-am uitat, dar legătura dificilă ce se face cu Spania mă determină să vin mai rar.
    Mi-a plăcut ce ai povestit şi cum ai povestit un moment plicticos din viaţa ta. Dar oare pentru noi, muritorii de rând, mai sunt momente plăcute? Pentru mine da. Când sunt cu pruncii mici. Acum a început şi Bebe să cânte. Numai el ştie ce spune. Dar spune. În "Bălgradul de azi" îl vezi şi pe el, dacă ai vreme să ne faci o vizită virtuală.

    ResponderEliminar