domingo, 23 de agosto de 2009

Charlie

În sfàrsit singura în camera mea. Pentru mine este tot ce poate fi mai bun.
Castile pe urechi, muzica buna, azi am ales un playlist mai ritmat, pentru ca gândurile mele sa prinda aripi. Lânga mine , televizorul pornit, joaca echipa mea preferata, F.C. Barcelona , Barça, partida de retur în Supercopa de España. Ascult cu o ureche comentariul si câteodata mai arunc câte o privire.

Deci încetul cu încetul voi reveni la viata mea mai linistita. Am scapat vineri de catelusa lui Flor care mi-a facut prapad în casa. Îmi plac mult animalele, dar cu conditia sa nu faca prea multa mizerie. Catelusa mi-a facut viata un calvar timp de doua saptamâni. Zilnic îmi scotea pamântul din ghivece, mi-a scos tuburile de irigare din pâmânt, noroc ca am reusit sa-mi salvez plantele de aquacate pe care le cresc de aproape un an. Cel putin zece plante mari, în floare, mi-a distrus. Nu mai vorbesc de husele de pe patul de plaja, sau usa de la intrare, toata zgâriata.

Juan, ginerele lui señor, a zis ca daca ma mai prinde cu gesturi din astea de bunatate îmi arata el mie. M-am speriat, ce sa zic. Astazi deja am în casa un papagal , liber, al medicului care a plecat pentru doua saptamâni, în concediu, în Ucraina. Ma asteptam sa-mi faca scandal azi Juan, ca abia m-a avertizat cu o zi înainte, dar am scapat cu fata curata, pentru ca nu are ce face cu mine.

Nu fac dinadins lucrurile, dar cert e ca nu sunt o persoana docila si ascultatoare. Îmi aduc aminte de adolescenta mea. Faceam atâtea lucruri nepermise, si desi stiam ca la întâlnirea cu tata ma voi alege cu o palma cel putin, evaluam ca merita riscul si faceam cum ma taia capul. Nici azi nu m-am schimbat.

Deci am un nou chirias, pentru urmatoarele doua saptamâni. Il cheama Charlie, e un papagal care nu sta în colivie , ci umbla liber prin casa. Are un stativ al sau, din lemn, dar umbla pe jos, nu poate zbura mai mult de un metru. Îi place tot ce straluceste. Rupe cu ciocul bucatele de hârtie, facând mici ghemotoace. Si e foarte posesiv. L-am lasat vreo o ora, la etaj în camera mea, si plictisit, a început sa tipe, ca sa ma avertizeze ca acesta situatie nu-i convine. Noaptea nu este o problema, dar ziua se pare ca va trebui sa-l port dupa mine prin casa. Azi era sa calc pe el de câteva ori, pentru ca e tare plimbaret.

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario