sábado, 1 de enero de 2011

Es tan corto el amor, y es tan largo el olvido...

La multi ani... tuturor celor dragi mie...si celor carora li-s draga eu. Câtiva tot or fi... si din aceia!!!
Din prima categorie... pai ar fi destui. Prieteni si prietene dragi. Parinti... iubiti... copii...

Lunga ziua de ieri. Facut din nou icre... mor de dragul lor. Mâncat ca o sparta si azi noapte si de dimineata. Burtica la mine creste. Stropit ici pe colo bucataria pe pereti si sortul...deci implicit jerseul lui...când m-a îmbratisat:
- Vrei?
- Prefer oua umplute...
- Hai si fa-le tu. Tocmai curat ouale.
... deci aratat la el cum se fac pe la noi. Asezat eu calare pe picioarele lui... si unduit. Sarutat dulce....si iar sarutat...
- Suna-i pe ai tai parinti. Uita ca te-au suparat. Au nevoie de tine. Si apoi nu uita cât sunt de singuri fara tine.
... povestit vreo o ora la un Martini... Povestit el si cu señor... ca de obicei. Pupacit el la Martita... angelito cum îi spune el.

... Señor chemat.
- Vreau sa ma culc.
... Explodat eu.:
- Astazi este Revelionul. Nici prin gând sa nu va treaca. Ati promis si fiicelor ca veti ramâne cu noi în living. Sunt abia sapte seara... mai aveti 5 ore.
- Ai vazut ce geniu am. Spui ca sunt blânda. Abia de o ora a povestit cu fiica de la Valencia... si i-a promis ca nu se va cere la pat. Ma pregatesc degeaba? Doar eu m-as bàga în pat si m-as uita la TV. Pentru el ma agit. Sa mai aiba iluzia batailor de clopot si a strugurilor norocului. Si pentru Marta... care este asa de emotionata.

... Plecat el. Venit sefa cu Cristina. Aranjat festiv masa în living. Terminasem platourile. Luat Cristina modemul mobil... cica se va plictisi la restaurant (nici acum nu l-am recuperat... ma chinuiesc cu semnalul din mansarda).

... Mesaje de la fratelo si dragul meu maestru. Da... si de la dragul meu prieten medic... Denis. Tocmai când eu trebuia sa-mi deconectez internetul pentru Kris... asa ca vazut prea târziu dedicatia lui. Poate era si el singur în noaptea asta si puteam sa ne povestim... Daca nu era pus pe studiu si în ultima noapte a anului... (recuperat eu modemul meu... dat inutil pentru ca nu a stiut sa-l activeze... si eu am aflat de la copilul ca trebuie sa dezactivez Wifi... ca sa mearga pe 3G...si acum am patit la fel când am trecut de pe semnalul de la bar... pe modem mobil)...

... Deci... mesaj si de EL... 0:17 An nou fericit...cariño... sa nu te schimbi niciodata. Mii de sarutari... apoi imediat sunat... pentru ca eu nu-i trimisesem raspuns... Gândit eu pe moment... draga mea... înca nu iubirea mea... Nu gândi...si multumeste-te cu ce ai... si nu e putin. De ce vrei tooot? Tooot e prea mult si doare mai mult. Si nu forta nota. Traieste pentru tine...si apoi vezi daca lasi loc si pentru altii. Te-a sunat imediat dupa ce au ciocnit samapania în familie. Ce vrei mai mult?! Da... stiu... tu vrei mai mult...

... Proiectam asupra celorlalti imaginea creata în subconstient despre iubire. Din nevoia noastra de a iubi si a darui. Si celalalt face ce poate pentru a fi la înaltimea asteptarilor. Stiu ca face tot ce poate. Stiuuuu... Dar nu este destul. Ma întreb de multe ori daca faptul ca are un suflet extraordinar compenseaza vina... Influenteaza faptul ca este un amant de vis? Ce spun?! Complet... De ce cu cât primesti mai mult... vrei mai mult? Mai profund...

... Nu am cum sa redau toate conversatiile noastre. Nu au nimic de a face cu intelectualul. Ascultam si poezii de multe ori... dar poezia aduce doar tristete în vietile noastre. El nu are nevoie de asta... si nic eu. În acest moment. Desi... de dimineata ma obsedeaza un vers.
Es tan corto el amor, y es tan largo el olvido.
da... Pablo Neruda...poema 20...

PUEDO escribir los versos más tristes esta noche.

Escribir, por ejemplo: " La noche está estrellada,
y tiritan, azules, los astros, a lo lejos".

El viento de la noche gira en el cielo y canta.

Puedo escribir los versos más tristes esta noche.
Yo la quise, y a veces ella también me quiso.

En las noches como ésta la tuve entre mis brazos.
La besé tantas veces bajo el cielo infinito.

Ella me quiso, a veces yo también la quería.
Cómo no haber amado sus grandes ojos fijos.

Puedo escribir los versos más tristes esta noche.
Pensar que no la tengo. Sentir que la he perdido.

Oír la noche inmensa, más inmensa sin ella.
Y el verso cae al alma como pasto el rocío.

Qué importa que mi amor no pudiera guardarla.
La noche está estrellada y ella no está conmigo.

Eso es todo. A lo lejos alguien canta. A lo lejos.
Mi alma no se contenta con haberla perdido.

Como para acercarla mi mirada la busca.
Mi corazón la busca, y ella no está conmigo.

La misma noche que hace blanquear los mismos árboles.
Nosotros, los de entonces, ya no somos los mismos.

Ya no la quiero, es cierto, pero cuánto la quise.
Mi voz buscaba el viento para tocar su oído.

De otro. Será de otro. Como antes de mis besos.
Su voz, su cuerpo claro. Sus ojos infinitos.

Ya no la quiero, es cierto, pero tal vez la quiero.
Es tan corto el amor, y es tan largo el olvido.

Porque en noches como ésta la tuve entre mis brazos,
mi alma no se contenta con haberla perdido.

Aunque éste sea el último dolor que ella me causa,
y éstos sean los últimos versos que yo le escribo.... Nu sunt trista. Nu atât de trista cum este el. Îl surprind uneori stând în masina. Sub fereastra mea. Îl întreb:
- Ti-e greu sa intri. Ti se pare corvoada vizita la mine?
- Ce prostii vorbesti. Stau asa si în parcarea din fata casei...sau în alte locuri. Ma asalteaza gândurile. Îmi evaluez viata si simt ca am esuat. Ca nu am realizat nimic. Fac un pas înainte...si doi înapoi. Nu vreau sa te încarc cu problemele mele. Vreau sa vezi doar zâmbetul meu...

... Mi-am adus aminte de ieri, la poarta :
- Urci la etaj sa ma vezi plecànd?

... Urc eu... si astept. Nu-l vad în masina.... Scoate capul de dupa gardul din fata ferestrei....si ma sperie.... Cucu...
Nu aveam o piatra la mine. L-am mai amenintat eu ca voi face infarct din cauza lui... dar asta când facem amor. Râdem ca va trebui sa mearga la sefa... sa-i spuna ... ¨- Enma , Giulia a facut infarct în timp ce...¨ Pai... vina o poarta el. Prea multa adrenalina... pura.
...

... Povestit noi... dragul meu. Sters eu lacrimile acum. Merg sa ma ocup de peste. Señor doarme. Am sa-mi fac o salata... E mai bine asa... Desi doamne.... ce tentante sunt icrele din frigider.

... Ma trezisem cu gândul sa cos. Nu s-a ales nimic din croitoria mea în ultimele doua zile. Se pare ca ar trebui sa-mi traga cineva una dupa ceafa.

3 comentarios:

 1. la mlti ani, draga Giulia!
  imi esti draga, ne asti draga, ii esti draga, le esti draga...

  felicitari pentru 2010 fantastic in care ai trait ce n-ai fi visat in 20o9...
  sa-ti fie plin si 2011 de surprize minunate!

  ResponderEliminar
 2. @ Ajnanina... îmi esti draga...
  M-a obosit 2010... sau m-a întinerit? Cu doua pahare de Martini la bord... numai simt nimic.
  La multi ani, draga mea, draga!

  ResponderEliminar
 3. Bună întâlnire în 2011. Pentru Noul An îţi doresc să ai parte de linişte şi pace ca să-ţi poţi vedea în tihnă de treburi. LA MULŢI ANI !

  ResponderEliminar