martes, 18 de enero de 2011

cine vrea sa ajunga baba ridata?

Va pup iubitelor. Zilnic îi arat lui Fàt Frumos prezenta voastra la mine, la o cafea. Si EL si-o bea împreuna cu mine. Cu noi astazi, pentru ca este si nora mea, albinuta harnica, aici la mine. Mi-a lasat-o fiul meu pentru câteva zile, asa ca ea astazi nu tare s-a oprit din munca. A smotruit casa sefei, s-a dat la a mea si nu s-a lasat pâna nu a facut curatenie chiar si în gradina. Tot ea a gatit, asa ca eu m-am ghiftuit cu snitele si vinete pane. Eu, am profitat. Am cusut mai mult, m-am enervat mai mult cu señor care astazi a hotarât ca este deprimat, fara pofta de mâncare si dornic sa moara. M-a costat ceva dulcegarii si prostioare sa-l ridic din pat si sa-l duc în bucatarie. Acolo, ca de obicei am petrecut o ora si jumatate, pentru un prânz pe care eu l-as îngurgita în 5 minute. Pâna si paharul de apa a fost un calvar de jumatate de ora. Eu stiu ca-i lipsesc, dar nu pot sa-mi cobor masina de cusut jos, sa-i tacane în urechi.

Fat Frumos fu pe aici. Eu coseam, el ma enerva. Desfacea pistolul de lipit care se încapatâna sa numai topeasca barele de silicon. Clienti veneau, plecau. El se prostea. Ma provoca inutil. Ma enerva. Mai apoi am suit la mansarda , sa ne bem cafeluta si iar ma enerva cu grimase insinuante. Si atât. Ca cica nu suntem singuri.

Si eu am....muuuult de lucru, dar am remuscari cu señor si atunci am coborât sa-i fac companie. Stam în living în semiobscuritate. Asa nu as putea nici macar sa cos nasturi pe vestute. Televizorul s-a dilit de cap. Cred ca s-a miscat ceva cablu de la antene si nu vrea si pace sa alunge dungile oblice. Sa nu credeti ca nu le-am miscat si fixat. Las sa vina sa-l vada musiu. Doar are si el obligatii în casa asta, nu numai drepturi.

Marta deja s-a culcat. Mai bine zis spune ca-i este somn, ca sa urce în camera ei, unde-si pune muzica la maximum si danseaza. Biata faptura, se plictiseste în linistea din living, ascultând aceleasi stupide programe de la radio.

Musiu ma certa si astazi pentru ca nu ma las de fumat:
- Vei muri înainte de 75 de ani. Si eu voi avea abia 65.
- Ce conteaza daca mor? La vârsta aia nici tu nu vei mai fi bun de nimic.
- Fumatul poate provoca si cancer de piele si urâteste tenul.
- Fugi de aici, drac împielitat. Unde vei fi tu, când eu voi avea 75? Cu ce sa-mi umplu timpul la vârsta aia? Citind retete medicale sau cartile pe care nu am apucat sa le citesc în tinerete? Sau mai degraba as ajunge sa fiu o povara pe capul copiilor? Lasa-ma sa ma bucur acum de viata. Nu ma stresa cu moartea si batrânetea. Nu mi-e frica de ele. Am TRAIT deja prea mult si m-am bucurat de TOT ce s-a putut.

3 comentarios:

  1. Deci nu sunt singurul care incearca sa-ti smulga tigara din gura... :)

    ResponderEliminar
  2. Razi un pic...

    http://www.youtube.com/watch?v=dobRync9d20

    ResponderEliminar
  3. http://www.youtube.com/watch?v=6D7rWLzloOI
    pun eu mâna pe tine
    Ascult pentru a nu stiu câte-a oara clipul. Ai tu suflet?

    ResponderEliminar