jueves, 12 de noviembre de 2009

Oameni care au trait în Peñiscola

Ieri am primit din partea avocatului J.Antonio Arin Arnau fotografiile vechi si cele noi, facute cu ocazia unui interviu pe care acesta din urma i l-a facut lui señor, pentru o revista locala. În aceasta fotografie aparea si tatal defunct al avocatului, si vroise acesta sa vada câti mai traiau, si ce ajunsesera.
Fotografia este facuta în 1949, cu un aparat AGFA, împrumutat de cumnatul lui señor Tomas, dentistul Alfredo Malva. Señor este frumosul din prim plan, în spate, cel cu pestii fiind Juanito, el savonero. Erau printre cei mai renumiti pescari din zona. De altfel erau singurii care pescuiau cu harponul, pesca submarina, cu labe si cu ochelari de scafandru. Asta, în conditiile în care señor spune de fiecare data ca nu stia sa înoate.

Sper ca voi avea timp vreodata sa povestesc viata lui señor, care va asigur ca e demna de un roman. Problema e , ca nu am timp, si nici señor nu este în stare sa vorbeasca cursiv. Se pierde în timp, si eu nu pot sa notez decât fragmente, aparent fara nici o legatura.

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario