martes, 27 de octubre de 2009

Venezia, Canal Grande, Piazza San Marco 1

Deci planurile noastre fiind schimbate, prin venirea soacrei mele în locul parintilor mei, plecarea din Baia Mare s-a retrasat cu vreo 4 -5 ore. Adrian a pornit cu masina, vineri 2 octombrie, pe la ora 17.30.
Apucaseram sa-i dau ideea de a intra pe la Venetia, daca ora si timpul sunt potrivite.

Datorita dezinformarii sau din cauza comoditatii de a intra pe la vreo agentie de viaj, nu am stiut ca se poate calatori cu avionul catre Spania sau orice alta tara din UE doar cu buletinul de identitate. Si cum soacra mea nu avea pasaport, timpul fiind scurt, încapatânarea fiului meu de a calatori cu masina si mai mare, deci au pornit la drum.

Biletul meu de avion a costat 85 de euro plus drumul cu autobusul la Cluj Napoca 21 de lei. Atâta doar ca au umplut masina de zacusca, castraveti murati, compoturi, gemuri si câte alte cele. Dar a costat tot a costat mult, cca 450 de euro, cu tot cu vizita la Venetia si cu devierea de la traseu în dreptul Genovei, când a luat Adrian o directie gresita, si fiind noapte si-a dat seama dupa vreo 150 de km, ca merge catre Torino si nu spre granita.

Important e ca a ajuns cu bine. Nervii nostri si nelinistea ca ar putea pati ceva pe drum nu se mai pun. Dar avem un consemn, mesaje sau apeluri telefonice la fiecare 4 ore. Si apoi soacra mea era lânga el, si nu l-a lasat sa conduca fara sa se odihneasca din când în când.

Pe lânga cheltuiala mare cu drumul, a avut nesansa sa i se strice si alternatorul, care împreuna cu pompa de clima m-au mai costat 250 de euro.

Dar bine ca au ajuns cu bine.

La fel, astazi, pot spune ca au ajuns sâmbata seara acasa, dupa un drum fara evenimente neplacute, cu masina încarcata la refuz, si cu promisiunea ca nu va mai face o calatorie asa de lunga cu masina, când cu avionul esti aici în 3 ore, calatorind confortabil si fara riscuri mai mari decât pe autopista.

2 comentarios:

  1. totul e bine cind se sfirseste cu bine ...
    nu imi aduc aminte cine spunea asta ....dar se potriveste ...
    ha ha ha!!!!

    ResponderEliminar