sábado, 10 de julio de 2010

Conversatie cu Jane Doe

Oare cum ai putea multumi pentru prietenii pe care viata ti-i scoate în cale? Ai tu ceva care îi face sa te accepte asa cum esti, sau faptul ca tu te deschizi catre ei... îi face sa -ti fie alaturi? Unii te simt... altii te citesc. Am fost nesperat de fericita sa pot conversa cu voi dragii mei, zilele acestea, pentru ca te includ si pe tine Paul, în clubul exclusivist al fetelor. M-ati simtit... Ati simtit ca am nevoie de doua secunde ... transformate în lungi minute... Ieri ati fost voi, fetelor, îngerii mei pazitori..... Se spune ca familia nu ne-o alegem, dar prietenii da. Amicii nu se iau în calcul. Sunt doar persoane cu care schimbam cuvinte, gesturi... nimic mai mult. Nu dai si nu primesti nimic de la ei, pentru ca pur si simplu nu joaca nici un rol în viata ta. Sunt persoane care doar trec si apoi dispar... fara sa lase urme.

Jane Doe : - Te razbuni pe Viata!

Giulia : - Cam asta fac... dar de ce simt ca ma murdaresc?

Jane Doe: - Fiindca nu te-ai mai razbunat pe viata. E un timp pentru toate! Înainte nu traiai! Nu puneai pret pe tine!

Giulia - Si acum? Pune cineva pret pe mine?

Jane Doe - Unii da. Dar nu vor sa recunoasca! Barbatii!!! Daca esti mai buna decât ei,vor fugi!

Giulia: - Pai majoritatea sunt prosti, interesati... inculti, perversi . O unica exceptie... te stii, nu-i asa?! ...

Jane Doe: - Daca esti superioara intelectual se vor simti prost, dar nu atât de prosti cum sunt!

Giulia: - Daca sunt superioara intelectual... de ce nu ma multumesc cu cartile, cu un film bun, sau cu pictura, muzica... de orice tip, chiar clasica? De ce am nevoie si de o îmbratisare?

Jane Doe: - Fiindca nu te-ai construit singura ca om. Asa am fost plasmuiti. Asa este omeneste firesc!

Giulia : - De ce unele femei pot fi cuminti o viata întreaga? Iar eu... trebuie sa simt ceva pentru barbati , desi am ani în care nu doresc nici sa vad vreunul prin preajma?

Jane Doe - Bibliotecile lumii, din antichitate sunt pline de întrebarea asta dar înca nu e nici un raspuns.. doar filozofie.. Si apoi ... nu sunt cuminti, sunt fara creier, îndobitocite de bautura sau de alte mofturi, mediu, societate, bunastare ...faptul ca te întrebi, înseamna ca esti superioara intelectual, nu trebuie sa gasesti neaparat un raspuns.

Giulia : - Mi-ar placea sa ma regasesc pe mine... cea docila

Jane Doe: - Nu mai exista !

Giulia: - Tocmai asta ma înspaimânta

Jane Doe: - Este risipita în cei din jur . Trebuie sa o cauti în trecut, la cei care atunci au avut-o, cunoscut-o. Mama, sotie..E în fiul tau, casnicia ta, sotul tau.. acolo e.

Giulia : -Nici urma nu mai gasesc din ea... asta ma înspaimânta. Nu simt ca am progresat intelectual, ma rog... am învatat câte ceva... dar nu cât as fi putut. Ce sa mai pot vorbi cu sotul meu... de vreme ce niciodata nu am conversat ?

Jane Doe : - E o lege a firii care spune! Nu te scalzi de doua ori în apele aceluiasi râu! Apa nici macar ea, nu e aceeasi!

Giulia : - Am un amic ... persoana buna... care nu ar putea sa înteleaga o iota din cele ce vorbim noi.

Jane Doe: -Fiecare om e altfel plasmuit. Nu e scris acolo Sus ca toti sa citeasca o carte. Si ai fi surprinsa ca poate el întelege mai multe din viata... decât unii din carti!

Giulia : - Ar fi bine sa fie asa... dar uneori ma îndoiesc de puterea lui de întelegere. Poate va fi mai fericit decât mine.

Jane Doe: - Tu, de aceea te retragi în carti si le întelegi fiindca viata uneori te depaseste! Te dezamageste!

Giulia : - Viata... nu poate sa te dezamageasca. Doar tu te poti dezamagi pe tine însati.

Jane Doe : - Gândeste optimist si nu-ti dori multe ca sa poti fi fericita! Nu e corect! E fatalism! ...Ideea ca omul îsi poate învinge conditia si soarta... e un basm! Tu îti faci totul! Lumea exista în masura în care tu o gândesti! Trista sau fericita!

Giulia : - Pai am parte de mai mult decât am visat vreodata... de ce nu sunt fericita?

Jane Doe:-Fiindca îti pui bariere. Daca vrei sa fii rea- fii rea! Daca vrei sa pari usuratica- asta faci, dar tu îti pui bariere si te întrebi daca e bine!? Tu n-ai curaj sa fii rea sau pierduta sau altfel. Tu esti cuminte.. sau ma rog înca ai remuscari pentru gesturile tale. Ai curaj si fii asa cum vrei tu! Nu te gândi la asta, nu te judeca tu pe tine! Ai toate calitatile sa fii ceea ce vrei!

Giulia : - Ce usor de vorbit.... cum mint... si trebuie sa minti uneori, pentru a nu rani sentimentele celor din jur... am atâtea remuscari... de nu sunt buna de nimic.

Jane Doe : - Unul care nu e bun de nimic nu o recunoaste! Gândeste pozitiv! Te rog eu! Nu esti decat un om bun, destept care se cauta pe sine..

Giulia : - Si daca nu voi reusi sa ma gasesc înainte de a aluneca prea mult pe panta... asta...?
Daca voi ajunge unde nu doresc sa ajung? Experiente... peste experiente... si alte dezamagiri...?

Jane Doe : - Doamne! E TRISTETE... NU DECADERE !!! Oamenii, chiar puternici, obosesc uneori . Asta esti tu acum. Dai restart la INIMA si o iei de la început.

Gaseste butonul restart la inima ta GIULIA ... !!! Usor de spus... Jane Doe....

Jane Doe...sunteti voi toatele...cu care conversez pe malul marii... iar de la voi accept toate cele... Frânturi din conversatiile pe care le port cu voi... si nu ajung sa le scriu... sau poate nu vreau sa le scriu.... Ce stiu eu,... sunt doar o frunza în bataia vântului...

2 comentarios:

  1. Uneori e bine sa alegem cu...inima! Fa-o cat mai poti! Viata zboara!

    ResponderEliminar
  2. @ Marada .. iarta-ma ...nu am observat comentariul tau. Tu sigur ai dreptate. Daca inima mea ar stii ce sa aleaga...ar fi bine. Dar nu este cine stie ce oferta.

    ResponderEliminar