jueves, 8 de julio de 2010

As vrea sa fiu la Pamplona, sa simt pulsul orasului în zilele de San Fermin

Una din victime... ranit de cornul unui taur.

Taur rebel, indecis... pierdut de turma, dar care este de obicei ... foarte periculos.

Curajosi si fricosi... sau precauti sa le spunem celor de pe margine?
între doi tauri si cu unul pe urmele tale... nu e cea mai placuta situatie...
Protejeaza-ti capul... de acolo ne vin cele mai multe probleme, nu-i asa?

http://www.rtve.es/mediateca/videos/20100708/segundo-encierro-san-fermin-2010/823232.shtml videoul complet puteti sa-l vedeti aici la fel si galeria completa de fotografii... extraordinare instantanee. Sa stiti ca si fotografii stau pe baricade... de la 5 dimineata... dar merita pentru o fotografie buna efortul.


Sase raniti au fost astazi la encierro...a doua zi de la San Fermin, Pamplona 2010... doi în stare grava, cu pronostic rezervat. Si totusi sunt persoane care participa anual... de decade. Orasul Pamplona cu o populatie de cca. 300.000 de locuitori...are timp de o saptamâna 1000.000 de persoane. Închipuiti-va banii care se fac acolo în aceasta saptamâna de nebunie. Pentru ca San Fermin nu este doar aceasta cursa de cca. 3-4 minute, ci petreceri zi si noapte, bautura gârla, droguri, mâncare specifica din belsug, vânzari de suveniruri, rezervari de hoteluri, apartamente închiriate la preturi exorbitante. Destepti proprietarii. Ei pleaca de acasa si le închiriaza. Familii... adica trei generatii din aceiasi familie, care de 35 de ani, închiriaza acelasi apartament cu vedere la strada. Zi si noapte Pamplona sarbatoreste. Interesante sunt reluarile cu încetinitorul sau... la prima ora, în zori de zi, când pastorii...acei barbati îmbracati în tricou verde... conduc pe strazile blocate special... taurii, catre tarcul de pornire. Traseul nu stiu exact ce lungime are. Stiu doar ca sunt curbe si zone extrem de periculoase. Din pacate anul acesta nu transmite si canal Cuatro... ei aveau mai mult fler. Cel mai mult îmi placea filmarea chipurilor participantilor la encierro. Chipuri pe care se vedea concentrarea, poate constientizarea ca ar putea fi una dintre victime, calmul dinaintea furtunii. Daca ma întrebati daca as participa... v-as raspunde : DA... daca as simti ca sunt pregatita fizic sa nu pun în pericol viata altora. La pamplona s-au legat prietenii de o viata... continuate de generatiile tinere. Cred ca am ceva din sângele lui Hemingway... sau poate numai ma amagesc eu si-mi dau aere. Dar... mi-ar placea sa fiu acum, acolo. Alergatorii ies sa-si ocupe locurile în strada la ora 5 dimineata... pentru cursa care va avea loc abia peste 3 ore, adica la 8 fix.

Si acum , Giulita merge sa se racoreasca în piscina. Am facut cei 7 km... alergând în parte si in rest la pas... poate un pic schiopatat, în cca 45 de minute. Luat un ibuprofen, pentru ca mâine dimineata la 7:30 trebuie sa o întrec pe sefa, asa cum am facut si astazi, asta ca sa prind si cursa de la ora 8:oo . Acum merg sa-mi scot febra musculara din pulpa stânga. Haideti cu mine, fetelor. Apa calda, hidromasaj... si la ora asta nu e nimeni, putem înota în voie.

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario