sábado, 24 de julio de 2010

Banc


Cică un tânăr inginer geolog cutreiera munţii cu treburile lui când, înnoptându-se, se gândeşte să ceară adăpost la o căsuţă stingheră pe care o zăreşte în apropiere.
Bate la uşă şi din coşmelia gata să cadă iese o bătrână slabă, urâtă şi mirosind cumplit. Era cam târziu să o ia la fugă, aşa că, având inima îndoită, tânărul solicită găzduire. Bătrâna îi spune:
-Da, maică, sigur că te primesc, deşi locul e stâmt şi condiţiile proaste. Dar, uite, poţi dormi fie aici, cu mine, fie în grajd, cu viţica.
Omul stă puţin, se gândeşte... Parcă nici în grajd nu era o soluţie mai bună. Acceptă să doarmă cu bătrâna.
Dimineaţa, iese să ia o gură de aer proaspăt, când vede venind dinspre grajd o tânără superbă. Femeia se apropie de el şi-i întinde mâna, prezentându-se:
-Viţica Ionescu.
Inginerul îşi pocneşte una în frunte, cu ciudă:
-Boul de Popescu!


L-am luat dintr-un coment lasat de happyendstory si nu am rezistat ispitei de a-l posta, asta în timp ce nesimtitul de Charlie, papagalul, nu se abtine sa nu-mi rontaie cablurile de la casti si de la mouse. Sunt gazda lui si a hamsterului lui medico, asa ca trebuie sa-i accept toate prostioarele. Nu stiu ce parere va avea medico... când va vedea ca mi-a rontait marginile cartii, pe care mi-a împrumutat-o. Vina o port eu...am lasat cartea pe masa unde pusesem suportul lui. S-a facut tare nesimtit de anul trecut. Nici scrumiera nu este în siguranta. Ca sa pot sa ma odihnesc câteva minute dupa amiaza...l-am dus în patul meu...asta ca sa nu-l deranjeze pe señor, dar mie mi-a rontait tot ce a gasit pe acolo. Acum ...curata scrumiera de cenusa.

4 comentarios:

  1. Simpatic bancul!

    Charlie nu are o colivie?

    ResponderEliminar
  2. Bine te-am regasit, Giulia !
    Ahaha, vad ca te distrezi cu noii prieteni, sau noii chiriasi, cum sa le zic ?
    Si bancul e fain, zau !
    O zi frumoasa iti doresc !

    ResponderEliminar
  3. @ Leo...mi-a fost dor de tine. De chiriasi am scapat ieri...si a trebuit sa fac destula curatenie dupa ei. NU VREAU NICI UN ANIMAL IN CASA MEA... Desi îmi sunt dragi. M-am saturat sa strâng par de câine, de pisica, caca de papagal, mizerie de hamster...si mai mult de tot... mizerie umana. BINE TE_AM REGASIT...draga mea.

    ResponderEliminar
  4. @ Marada- iarta-ma ,uitasem de comentariul tau. Charlie nu locuieste în colivie. Are penele taiate pe vârful aripilor tocmai ca sa nu zboare. Asa ca umbla de zanatec peste tot. Dar... am scapat de el, desi cum îl cunosc pe medico...sigur îsi va mai lua niste zile de concediu, desi, acum ca are în gazduire ptr doua luni un pusti din Africa...poate ca nu. Îti doresc o zi frumoasa.

    ResponderEliminar