sábado, 19 de diciembre de 2009

Rochie de Revelion

Luni, pe când treceam prin fata unei vitrine, Enma, sefa mea a vazut o rochita cu strasuri, care i-a placut mult. Mergeam la magazinul de materiale tocmai, asa ca a întrebat daca au ceva cu paiete si pietre, dar select, nu ca cele de carnaval, care nu sunt de durata. Asa ca a cumparat o bucata de 60 cm dintr-un material care costa 60 de euro metrul. Sunt foarte scumpe astea. M-am aventurat sa-i cos rochia si iata ce a iesit.

Mai am ceva de retusat pe ea, pentru ca e foarte dificil de lucrat, se desfac paietele când croiesti si de fapt a trebuit sa tai eu foarte multe pentru a putea trece cu masina de cusut. La rascoitura am cusut cu mâna, pentru ca se largea foarte tare.

Enma este super încântata. Nu credea ca am sa i-o termin de Revelion, avànd în vedere ca am foarte multe comenzi de Carnaval. Mi-am rupt trei zile si iata ce a iesit. A costat-o cam 40 de euro, e foarte calduroasa, deoarece am facut captuseala , sus, din lame, jos din ¨batista¨. Mai am de învatat, dar perseverez.

8 comentarios:

  1. La toate esti priceputa. Dar tu ce rochie o sa porti de revelion?

    ResponderEliminar
  2. Eu am sa stau în cel mai comod pantalon, împreuna cu señor Tomas si Marta. Vom mânca strugurii la miezul noptii si apoi la culcare pe la vreo 2.

    ResponderEliminar
  3. Giulia, esti grozava!
    Unde serbeaza Sefa Enma revelionul? pentru ca rochia trebuie aratata, este foarte eleganta! Felicitari!

    ResponderEliminar
  4. Cred ca acum va merge undeva , macar de dragul rochiei. Nu avea nici un plan. Dar la ei totul e chestie de minute, si ies din casa.

    ResponderEliminar
  5. Si-ti este frica ca nu o sa ai de lucru cind te intorci acasa.
    O sa ai cele mai selecte doamne ca si cliente!
    Uite ce minunatie a iesit din minutele tale!

    ResponderEliminar
  6. @Marada - multumesc. Putea sa iasa mai bine.Dar am lucrat pe apucate. Eu abia acum scap de gripa în timp ce señor acum începe. Dar mi-a luat mai putin de 3 zile sa o fac.

    @ Ema- asa zice si doamna profesoara la care merge mama la curatenie. Ca as putea câstiga bani buni. Cu siguranta mi-a prins bine faptul ca am exersat aici. Stiam sa cos, mici reparatii. Aici am început sa croiesc.

    Materialele, daca le iau de la tarabe, costa în general 1 euro metrul. Asa nu am frica ca stric materialul. De pilda, lame-ul de la rochie si la fel si captuseala de batist. Cert e ca sunt încântata si sefa si mai si. Se astepta sa fie o rochie rece si a fost placut surprinsa ca va fi calduroasa. MA BUCUR de bucuria ei...Am sa fac fotografii cu sefa, cànd o va îmbraca.

    ResponderEliminar