sábado, 26 de septiembre de 2009

Povesti vânatoresti

Cum am primit o invitatie la vânatoare din partea lui Compadvice, mi-am spus în sinea mea: de mare folos nu pot sa fiu, pentru ca mi-ar fi mila sa trag într-o caprioara, la bucatarie mai va sa mearga, pentru ca e recunoscut ca unguroaicele gatesc bine, dar la masa, cum tot vânatorul spune povesti, voi putea si eu sa spun vreo povestioara, asa ca m-am documentat si am adaptat o barzeletta italiana.



Un tip pe nume Traian, avea o mare pasiune : vânatoarea de ursi. Îsi cumparà toate cele necesare si se afunda în padure, se ascunde dupa un tufis, când deodata pe neasteptate, apare un ursulet. Îl ia în bataia pustii si trage. Fericit ca l-a omorât pe bietul ursulet, dà sa mearga la prada când simte o bàtaie de labà pe umàr. Speriat, se întoarce lent si vede un urs brun, destul de furios, care-i spune:

¨-Traiane, pentru ceea ce tocmai ai facut îti las doua posibilitati: sau te mànânc încet, încet, sau te întorci , îti cobori pantalonii si eu ti-o ....¨

Se gândeste Traian o clipa, si ajunge la concluzia cà, avànd sotie si copii, singura alternativa posibila e cea de a-si coborî pantalonii în vine. Petrece o sàptamâna în spital cu tratamentele aferente si când iese e negru de suparare. Merge la magazinul de arme si-si cumpara o pusca de mare precizie.
Se afunda în padure si asteapta sa aiba în tirul pustii , ursul brun. Îl gaseste, îndreapta arma spre urs, trage cocosul pustii, si-l ucide dintr-un foc. Încântat nevoie mare pentru reusita razbunarii sale, dà sa plece, când umàrul i se lasa în jos sub greutatea unei uriase labe. Se întoarce cu un ciudat presentiment si vede un urs Grizzly care-l fixeaza furibund si-i zice:

¨-Traiane, pentru ceea ce tocmai ai facut îti las doua posibilitati: sau te mànânc încet, încet, sau te întorci , îti cobori pantalonii si eu ti-o ....¨

Se gândeste Traian în sinea lui, ca daca si-a coborât deja odata pantalonii, a doua oara trebuie sa fie mai suportabil... Prin urmare se alege cu trei saptamâni de spitalizare plus una de convalescentà.

Abia întremat, cu ochii înjectati de sânge, din cauza furiei, se afunda din nou în padure ca sa-l ucida pe ursul Grizzly cu un lansator de grenade, nou nout. Abia ce-l vede pe ursul Grizzly, trage si-l îngroapa pe loc.
Abia termina de sarit când într-un picior, când în altul, când simte o labà si mai impunatoare pe umerii lui. Se întoarce si vede un feroce urs alb care-i spune:

¨- Traiane..., recunoaste..., tu nu vii pentru vânatoare!¨

Aberatia face parte din concursul de aberatii pe o tema data.
Canguru,Cell61, Compadvice, Gamalia, Geocer, Iulia, Julie, Leo, Little Red, Nakudo, Orianda, Rappa_ru, Simion Cristian

9 comentarios:

  1. felicitari...sarcasm si umor..vorbesti limba mea..o zi vasela sa ai

    ResponderEliminar
  2. Super tare draga mea !!!
    Da da da ...sigur se ducea pentru ...S.E.X.!!!
    ha ha ha
    e grozava gluma !!!
    Pupici !!!!

    ResponderEliminar
  3. Foarte tare:)):)):))...felicitari giulia:)...o zi buna:)

    ResponderEliminar
  4. Mie mia placut partea cu "a doua oara trebuie sa fie mai suportabil... " :))
    Cata intuitie! :))

    Foarte bun bancul, felicitari!

    ResponderEliminar
  5. Frumoas, mai ales finalul. Felicitari!

    ResponderEliminar