jueves, 24 de septiembre de 2009

Elena Udrea, pro sau contra

Ca sa ma documentez pentru subiectul propus de Canguru, am început sa citesc despre Elena Udrea. Auzisem despre ea, nu pot sa spun ca ma socase persoana ei, sau acuzatiile care i se aduc. E la ordinea zilei la noi în tara coruptia, oportunismul în politica, prostia alegatorilor. Chiar reusise sa ma amuze Mircea Badea, cu polemica cu Organul, desi nu sunt un fan Mircea Badea, pentru ca prea este acru si arogant. Dar uneori îi dau ¨voie¨ sa-mi umple minutele, în lipsa vreunei pelicule care sa ma mai amuze si pe mine.

Deci neavând Eu, nici o parere, nefiind ìn cunostiinta de cauza, mi-am permis sa copiez articolul de mai jos scris de Iulian Tanase, , cu atât mai mult cu cât am gasit foarte bune comentariile la acest articol. Mi-a placut îndeosebi comentariul lasat de Dana Petrisor.

Elena Udrea are 35 de ani. Pe 26 decembrie, va împlini 36. În urmă cu cîţiva ani, cînd a ieşit la rampă din postura de consilier de stat şi şef al Cancelariei Preşedintelui, i-aş fi dat puţin peste 40. Sigur, aritmetica percepţiei nu este întotdeauna politicoasă.

Nu îmi amintesc cu exactitate momentul cînd am aflat că Elena Udrea este cu cîteva luni mai mică decît mine, dar ştiu că acest lucru mi-a creat un disconfort considerabil. Am fost tentat atunci să spun că, da, domnule, uite un om de vîrsta mea care a reuşit în viaţă. Însă Elena Udrea nu mă făcea să mă simt neapărat prost, cît mai degrabă jenat.

Elena Udrea este, e-adevărat, un personaj foarte vizibil, dar vizibilitatea nu poate fi un criteriu solid pentru reuşita în viaţă. Absolventă mediocră a unui liceu din Buzău, Elena Udrea a urmat, apoi, cursurile Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir“ din Bucureşti. N-am să fiu deloc amabil cu colega mea de generaţie: la începutul anilor '90, ca şi acum, probabil, la universităţile particulare din România ajungeau cei care avuseseră o relaţie discretă şi fragilă cu şcoala. Elena Udrea a mai făcut, ulterior, ceva cursuri, inclusiv un masterat, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“, unde a aflat că preşedintele Norvegiei este unul dintre băieţii deştepţi ai Europei. Acum este doctorand în Ştiinţe militare la aceeaşi Universitate Naţională de Apărare „Carol I“, unde învaţă cum se coboară milităria din pod şi cum se plînge penal pe umerii unor membri de comisie parlamentară de anchetă.

Elena Udrea este un exemplu prost de reuşită în viaţă.
Cariera ei s-a ridicat pe scandal şi tupeu. Neavînd prea multă carte, Elena Udrea a mizat pe bileţele şi pe tot felul de piruete verbale şi carnale. Şi a mizat bine, deoarece, în anumite cercuri, cartea are mai puţină trecere decît carnea. Carnea de căpătîi a Elenei Udrea a ajutat-o mult în viaţă. Şi a ajutat-o pentru simplul motiv că însăşi Elena Udrea este carnea de căpătîi a lui Traian Băsescu. Ministressa Turismului este, în fond, o ficţiune – ficţiunea vocală şi tupeistă a lui Traian Băsescu. Udrea este întocmită după chipul şi asemănarea mentorului ei. Faptul că Elena Udrea nu are chelie este doar aparenţă.

Prestaţia Elenei Udrea de săptămîna trecută, în faţa comisiei parlamentare de anchetă, a fost una groaznică. Mi l-am imaginat pe Traian Băsescu privind acele imagini şi exultînd: protejata lui a învăţat de la el tot ceea ce era de învăţat.
Cariera politică a Elenei Udrea este aceea a unei traseiste doctrinare. Ministrul Turismului se jenează, desigur, să îşi treacă în CV apartenenţa politică din perioada (2004-2005) în care era consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, rezumîndu-se la un laconic „din partea Alianţei D.A.“. Elena Udrea nu era consilier D.A., ci consilier PNL! Au urmat PD şi PD-L, adică TB.>>¨

articolul scris de Iulian Tanase cred ca raspunde mai bine parerii mele în subiectul cu pricina.

Sursa : Elena Udrea, absolventa Şcolii Superioare de Tupeu "Traian Băsescu" - Catavencu , articol datat 26, august, 2009.


Canguru,Cell61, Compadvice, Gamalia, Geocer, Iulia, Julie, Leo, Little Red, Nakudo, Orianda, Rappa_ru, Simion Cristian

11 comentarios:

  1. nu am timp sa citesc dar iti vind un pont aflat intimplator de la cineva care lucreaza pt un avocat !!!
    Consilieru' lui madam U. din Buzau...
    va fi bagat in puscarie ...
    ii trebuie pt primul proces 10000 de euroi sa scape , dar daca ajunge mai departe ...ii vor trebui mai multi bani ...asa ca se pare el va plati oalele sparte de madam !!!
    Pupici ...bineinteles ROZ !!!!

    ResponderEliminar
  2. Cred că nu e vorba de o traseistă doctrinară, ci de o traseistă ordinară, nu? :)

    Eşti prolifică, ai reuşit deja să aberezi pe subiectul nou propus pt mâine...Felicitări!
    Trebuie să mă grăbesc şi eu, atunci :)

    ResponderEliminar
  3. Elena Udrea? Dar cine este ea ca sa discutam despre aceasta persoana?
    O fosta eleva corigenta la doua obiecte in liceu, o "prietena" a unor oameni asemenea ei pe care romanii in nestiinta lor i-au votat intr-o veselie, un om despre care cei cu bun simt spun:"Prostul daca nu e si fudul,nu e prost destul"!

    ResponderEliminar
  4. vrem nu vrem este un personaj care isi pune amprenta...bravi draga giulia

    ResponderEliminar
  5. Faptul că Elena Udrea nu are chelie este doar aparenţă. :)) De mult timp nu am mai auzit una asa buna

    ResponderEliminar
  6. De mentionat ca autorul articolului, aceeasi persoana cu cel din poza, este Iulian Tanase.

    ResponderEliminar
  7. Cred ca este deja mentionat autorul articolului :). Pe care il felicitam. Iar tu ai avut o idee cum nu se poate mai buna. Nu il stiam si l-am citit cu interes.

    ResponderEliminar
  8. O adevarata biografie ai postat aici.Si daca se nastea un pic mai devreme ,putea sa-si faca ziua de nastere sarbatoare nationala:))))

    ResponderEliminar
  9. Va multumesc pentru comentarii.

    Mie mi-a placut articolul lui Iulian Tanase.

    ResponderEliminar