jueves, 21 de octubre de 2010

Haideti sa visam la un an sabatic....

Am petrecut o delicioasa ora în compania lui Margaret. Rafinata si culta persoana. Profesoara de literatura engleza, pensionata, din Leeds. Am primit trei CD-uri si o monografie de fotografii din tara ei...mult verde...Nordul Angliei... Acum ma îmbat cu muzica lui Keane...Hopes and Fears. Ce diferenta între ei si parintii mei. Se vede ca provin din lumi diferite.
Deci... voi avea gratis profesoara de engleza, care si-a luat foarte în serios rolul. Doamne ca numai conversând îti aduci aminte de cuvinte, asezarea în fraza. Si apoi gândim la fel!!! Ciudat, nu-i asa?! Mi s-a întâmplat sa dau peste persoane cu 20 de ani mai tinere decât mine sa aiba aceleasi opinii, acelasi mod sanatos de a vedea lumea, rasismul, granite, politica, economie. Dar sincer va spun foarte rar a fost invers. Deci m-am îmbogatit cu prieteni de buna calitate. Si doamne ce muzica asculta. Stiam ca le place Pink Floyd... dar ceea ce ascult acum depaseste imaginatia mea. Vin din lumea mea aceste persoane. Sau este cum s-ar spune... soarta mi i-a scos în cale tocmai pentru ca stia ca ne potrivim.
Eu voi avea cu cine sa conversez, sa cinez uneori... sa ies din casa chiar. Ei vor avea o traducatoare si o croitoreasa la dispozitie. Fair trade... beneficios pentru ambele parti. Sunt norocoasa!!! Este de acord cu mine ca internetul ne consuma timpul pretios. Si al meu si al ei. Am vazut ca este o luptatoare împatimita pentru cauze atât de diferite. Atât de aproape de felul meu de a vedea lumea si lucrurile care ne înconjoara. Deci...duminica, dupa 10 dimineata am sa le fac eu o vizita...Si mai apoi... sper sa devenim cât mai apropiati. E un orasel plictisitor si eu am nevoie sa-mi provoc activitate cerebrala. Ce mai bine decât o veche...si totusi nepracticata limba care sa-mi puna rotitele în miscare. Pentru ca sa vedeti ce simt al umorului au... lânga soneria de la casa (cu video camera ca si a noastra)... au o tablita: Atentie... avem pisica!!! De fapt au doua... Place la mine de ea. Si de Les... dar el nu a fost astazi. Era la golf.
Muzica asta ma relaxeaza... sau mai bine spus ma transpune. As spune ca mi-e chiar frig. Si chiar am sa merg afar...am uitat cu venirea ei sa întind hainele. Cica sunt 17 grade afara si eu sunt înghetata cu caloriferul electric la picioare si cu 23 de grade în living. O fi draga mea înghetata de vina. Dar hai sa-mi misc... fundul asezat prea comod în fotoliu. Astazi parca vad ca ma asteapta animalute de curatat. Este joi, nu-i asa?! Bani nu am cheltuit nici de muncit nu am prea muncit. Dar promit sa ma încurajez. Si apoi ce placere... britanicii fumeaza ca si mine... Margaret chiar de ale mele mentolate. La terapia antitabaco spunea cineva ca NOI, cei care fumam începem sa ne simtim ca outsideri... raritati în lumea aceasta atât de hotarâta sa traiasca sanatos în stres. Dar eu am înnotat de fiecare data contra curentului. Mi-a mai venit un personaj antitabaco în cale...mai bine zis curte. O doctorita noua care este gazduita în casa lui metge. Am cunoscut-o azi noapte... pe când eu faceam baie... si mi-a spus ca este foarte convingatoare. Vom vedea noi. Hahaha... chiar si Margaret fusese de acord ca fumatul îti poate oferi o placere similara cu un orgasm zdravan, ca un drog al simturilor... Si apoi înca nu vreau sa renunt la ale mele placeri, chiar daca s-a votat inerzicerea fumatului în baruri începând cu 2 ianuarie. Nici asa nu prea le-am vazut pe dinauntru...asa ca pe mine nu m-au pierdut de clienta, dar fetele de la bar se plâng de pe acum.
Oricum problema va fi solutionata prin noi si noi legi... care vor prelungi pâna la 66-67 de ani vârsta de pensionare. Dupa aceea oricum nu va trebui sa mai plateasca statul pensii... vor face infarct din cauza stresului si nu a fumatului activ sau pasiv. Dar ia sa nu mai filozofam atâta ci sa merg sa muncesc ceva, deoarece acesta este motivul pentru care ma plateste señor Tomas. Mai pup în direct pe voi dragele mele. Nu ascultati Keane decât daca afara este SOARE si sunteti bine înfofolite. Va îngheata si sângele în vene. Acum am trecut la al doilea CD... Rosie Brown... jazz placut sunator chiar si urechilor mele. Stiti ca jazul îmi place...pe sàrite. Asa finut, sa-mi gâdile urechiusele. Acum am sa merg sa ma rasfat într-o vana de apa fierbinte. Lasam scara în bucatarie...a doua jumatate de perete va mai astepta ceva. Astazi nu a fost sa fie camdata....

Cum ar fi sa-mi iau un an sabatic (exista un site al regiunii Rioja... si o tipa a fost aleasa sa se plimbe prin toata regiunea Rioja, sa deguste vinuri, sa se plimbe. Pai si mie mi-ar placea... pe banii altora.. (pentru 2000 de euro pe luna trebuie sa faca ce-i convine si are doar obligatia sa scrie zilnic pe un blog) . Asta ar fi de mine. Daca vreti ne facem planuri dupa ce ma încalzesc putin!) Nu ma întrebati ce as face cu 2000 pe luna...si doar sa scriu. M-as plimba si nu singura. Hai ... merg sa ma gândesc . Cu cine, pe unde, de ce, ce...si unde !!!! Si pentru ca îmi fac cadou aceste gânduri...merg sa fac o baita. Un vermouth...poate chiar si o lumânarica aromata, muzica. Hm... ìmi fac de cap, nu-i asa?!

UPDATE: 15:08. Scurta lafaiala în apa calda... trebuie sa fac prânzul pentru señor...care a adormit între timp. închipuiti-va faza urmatoare. Masca de chiuveta, dulapior central, acolo unde sunt mascate tevile de scurgere. Dulapior nu mai înalt de 30 de cm si 20 latime. întredeschis desi are un arc puternic... un tub de lac fixativ care sta amenintator sa cada... Deschid dulapiorul...cad sau mai bine spus aluneca în cadere libera doua picioare si un fund de motan gras. întrebare: Cum a reusit sa deschida usa si cum de a încaput acolo...chir si încolacit fiind? V-am spus ca s-a facut o pramatie Pixel... Ma credeti acum?

2 comentarios:

  1. fund de motan gras ?
    ce i-ai facut, ca parea suplu cand a venit la voi...

    cu anul sabatic sunt cu totul de acord... eventual din doi in doi ani... :)

    ResponderEliminar
  2. @ Ajnanina- draga mea--- motanul vreau sa fie gras si frumos. Super gras... chiar l-as castra (steriliza) se spune aici, numai pentru ca sa fie grasun. Dar mi-e mila sa-l lipsesc de placeri.
    Este un SMECHER si locuieste numai în dulapuri. Acum l-am scos din al meu. A devenit stapânul casei si toate pupicuril care-mi ramân disponibile le primeste pe botic. Sta cuminte sa fie pupat. Este o ìncântare prezenta lui în casa.

    Cu anul sabatic... hm... nu am avut timp sa reflectez prea mult. Ideea sta undeva în sertarasele mintii si dospeste. Mai pun acolo câte o idee pentru ca sa aiba timp sa lucreze.
    Te pup draga mea.

    ResponderEliminar