domingo, 24 de abril de 2011

mi-a sters lacrimile

Marta nu are nevoie de multe invitatii pentru ca sa se înfrupte. Señor în schimb refuza cu încapatânare. Deci nici eu nu am sa ma misc din fotoliu. Înca ma martirizez ascultând aceiasi melodie. M-a ajutat astazi de dimineata sa plâng. Nu pentru ca eram caita. Nu pentru ca regretam siroaiele de lacrimi pe care mi le saruta aseara. Plângeam nici eu nu stiu pentru ce. Stiam doar ca lacrimile ma vor ajuta sa-mi usurez sufletul. Muzica este divina, mesajul este atât de profund. Mai am si eu momente în care simt. În care nu este totul minciuna. Emotiile ma coplesesc si atunci plâng în hohote. Rar de tot. Altfel nu-mi permit luxul sa lacrimez prea des. Nu da bine.

... Dimineata de Paste. Copiii au fost sa ia Lumina la o bisericuta din Amposta. Au luat micul dejun în compania mea, prin intermediul internetului, în timp ce eu povesteam si cu fosta prietena a fiului meu, fara stirea lor. Nu o vazusem conectata de multe zile si-mi faceam griji pentru biata fata. Cât de trist trebuie sa fie o zi de Pasti, singura, abandonata, cu un copil mic, flamânzind. În sfârsit am aflat adresa ei si am sa-i trimit plasutele de hainute cumparate ce-i drept de la Caritas, dar excelente. As mai vorbi cu ea, dar mi se strânge inima. Eu nu o condamn pentru alegerea facuta. Ar trebui sa-mi sun parintii, dar i-am auzit în direct în timp ce vorbea fiul meu cu ei. Deja erau ¨obositi¨, acum câteva ore. Banuiesc ca la ora asta sunt rupti.

... Soarele a iesit, într-adevar. O plimbare mi-ar prinde bine. Nu am sa-l las însa singur pe señor în aceasta zi. Poate am sa reusesc sa-l conving mai târziu sa îmbuce ceva. Flashuri se succed pe retina mea. Emotii si trairi. Surogat. Lista de prioritati. Linii si culori care se înmagazineaza în sufletul meu pâna când se vor revarsa. Nu râde. Eu stiu ca stau sa iasa într-o buna zi. Si atunci unica mea prioritate va fi pictura. Ai încredere în mine. Acum stiu de ce nu am dormit noaptea trecuta. M-am rasfatat cu minute de somn dupa amiaza pe muzica de pe mezzo. Un concert care ma alungase de la masina de cusut si ma relaxase. Probabil voi minti cu nerusinare ca mi s-a stricat masina. Asa macar nu ma vor asalta dragutele de cliente si prietene. Asta s-ar numi eliminarea activitatilor inutile care-mi absorb energia?!

... Am încercat chiar si sa citesc ieri. Nici pe engleza, nici pe spaniola nu am putut sa ma concentrez. Am urmarit un film italian si mai apoi francezi pe TV5. De catalani numai vorbesc. Eduardo Punset pe alt canal cu suprematia limbilor de circulatie internationala. Interesanta emisiune. Apoi Discovery cu digul Venetiei si atâtea alte emisiuni cu megauzine si megaconstructii. Le vad si nu înmagazinez nimic. Si iar Cernobil si milioanele de milioane necesare pentru un nou sarcofag de beton.

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario