domingo, 10 de junio de 2012

Zara basic... alb si bleu...30 de euro bucata

Încalcam astazi atât de strictele reguli impuse în casa. Stau în living, cu laptopul în brate. Geamuri si usi larg deschise. Pe doña Pilar am culcat-o în patul ei. Sa vad ce noapte de garda ma asteapta. Enorm de multe reguli de respectat aici. Pisalogeala pâna peste poate. Tac si zâmbesc. Am învatat lectia. Taci Giulia. Pleaca toti în ale lor treburi si apoi faci tu cum sti mai bine. Mai am doua fiice de cunoscut. Cel mai mult îmi place avocata si fii ei. Vineri la opt seara dadeam sa intru în cladire pe când dau nas în nas cu Elena, avocata. O sueta pe terasa, Alex, fiul, tot avocat, venit si el la povesti. 38... fain si destept. O adevarata placere sa conversezi cu ei. Cu frica în cele parti dorsale, alergam eu sa fac si cina si sa fie totul perfect. Alex ma ajuta sa fie totul impecabil, ca sa nu ma prinda pe picior gresit Carmen, cea care m-a angajat si care tine frâiele în mâna. Elena nu ma lasa sa o iau cu señora. Deschisa si extrem de încântata de compania mea. Sunt invitata la ea acasa pe saptamâna asta. Ca cica trebuie sa ma cunoasca sotul ei, care de asemenea le are cu cele ale picturii. Superbi, amândoi...

As putea sa spun ca sunt în elemntul meu. Etajul opt, bulevardul Sarrìa, cladiri cu aceea patina data de trecerea unor bune decenii. Zgomotul strazii, masini care se opresc la semafor, luminile rosii ale stopurilor de pozitie din spatele masinilor. Camdata este liniste în casa. Am sa-mi intru în ritmul unei noi saptamâni dupa un sfârsit de saptamâna fatal. Am vrut eu sa-mi fac de cap si rau mi-a iesit. Rochii noi, cumparate la un pret excelent la Zara, în complexul L`Illa... Cort Ingles. Trei Cort Ingles am pe o raza de un km. Preturi mari si mici. Nu am rezistat ispitei si mi-am luat doua rochii cu acelasi croi. Alb...spre culoarea untului si unul bleu... decolteu în triunghi..în fata si în spate, fermoar auriu la vedere pe spate. faineee!!!
Vroiam eu sa le si inaugurez cu o pereche de sandale abia cumparate la un magazin pe D`Aribau, aproape de Gran Via ... la un modic pret de 39...chilipir în comparatie cu preturile din zona. N-a fost sa fie. Ajunsa târziu în oraselul copiilor, neplacuta surpriza ma astepta. Pusesera zabrele exterioare si nu era chip sa le deschid. Venise de departe sa cineze cu mine un barbat care ma cunoscuse cu doua luni în urma si de atunci nu contenea sa-mi declare iubirea lui pe a noastra limba. Meseriasul chemat a vrut sa ma încarce la factura. 271... ptr un spart de iala si deplasarea...de 75 de km. Vina este a lui Javier pentru ca a sunat la primul numar de telefon vazut pe publicitatea lipita pe usa. Totuna. Erau 10.30  din noapte când a plecat cu doar 110 ce aveam în buzunar. I-am spus ca trebuie sa se multumeasca cu ce am... Scumpa tarasenie. Eu sigur rezolvam fara bani. Dar spaniolul este obisnuit sa sune la specialist. Eu mergeam la seful copilului si-l rugam sa-mi dea mie masina de gaurit si nu ma costa nici un ban. De stiut pe viitor. Acum sa vedem daca poate sa-i scoata de la cei de la asigurari, asta daca are apartamentul asigurare.
 Cam sifonate de cum le-.am scos din geamantan, dar urmeaza sa le calc. Doar nici macar nu le-am pus.
un material exceptional. Moale...fara sa fie sintetic.

Deci... la cina nu am mai mers, seara cu Javier a fost un dezastru, desi este primul barbat care-mi face curte cu atâta asiduitate si culmea ma si cadoriseste. Este sarac, dar si asa vine de fiecare data cu un cadou. Cadou în bucati de sunca afumata. Una din carne de taur, cine stie càt l-o fi costat. Plus ca el a scos din buzunarul lui 50 ptr spartul yalei si nu accepta sa-i dau înapoi. Acum eu cum sa-i spun ca a fost sub asteptari si nu obisnuiesc sa-mi pierd timpul cu barbati buni dar fara ... posibilitati de a ma face sa ma simt eu bine.

Faze dragute. Telfonul. Eu fara ochelari nu vad cine suna. Unul era colombiano care si-a adus aminte de mine în noapte, dupa doua saptamâni de tacere. Nu aveam de ce sa raspund si ce sa ascult. Celalalt apel....
tot asa... fara sa vad cine este. O doamna cauta persoana pentru îngrijire batrâni-. Citise anuntul în Casteldefels. Eu...nu, ca nu sunt disponibila, vocea cunoscuta. Pai cine era? Amalia, care iar ramase fara una dintre fete pe noapte. Râsete noi în noapte... cu Lara si cu Amalia ca nu si-au dat seama ca era numarul meu de telefon. Nici eu nu as fi recunoscut numerele lor.
Deci... îmi scrie în continuare J., în româneste. Te iubesc, pupics, em placi mult, draga mea... ca mai mult nu a reusit sa învete. Patetica iubirea lui spre profunda mea dezamagire. Dormeam eu dar si asa l-am surprins. Toata noaptea m-a privit si mângâiat. Cred ca i se parea ca viseaza. Eu însa abia asteptam sa plece. Vom vedea cum putem sa nu-l ranim prea tare în orgoliu. Sa-ti fie de învatare de minte. Putini barbati sunt cum îi vrei tu Giulia si apoi dupa Carlos oricine ti s-ar parea patetic. Deci... scoate-ti din minte tema sex. Plictisitoare tema.
Singurele chestii faine au venit din partea femeilor. Vecina copiilor, care mi-a facut companie în seara pàna mi-au deschis usa... desi are exact cei 50 ai mei a spus ca nu par nici de 31... Hm.. m-as multumi cu 41. La fel si ecuadoriana care ma schimba ptr sf de saptamàna. Mi-a aratat mâinile lei muncite si aspre la cei 38 de ani iar chipul sincer nu-i este mai tânar decât al meu. Deci... trebuie sa fiu fericita cu ceea ce am. Câteva kilograme în plus, puse pe burtica si solduri, dar în rest zburd pe strazile Barcelonei. Sunt draguta si simpatica. Batrânica ma pupa de zeci de ori pe zi si-mi spune: guapa, frumoaso, ce ochi si ce picioare frumoase ai. Daaaa... dar ce folos. Lucrez de la 7 la 23... nu pot sa ies din casa decât însotita si nu am nici un iubit care sa merite deranjul. Cred ca ar trebui sa ma calugaresc, dar prea sunt frumoase lucruri prin magazine. Am sa devin dependenta de cumparaturi?!

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario