miércoles, 23 de junio de 2010

Spui oamenilor ceea ce vor sa auda... nu spui ceea ce simti, nici ceea ce gândesti

Dar trebuie sa va scriu dragele mele... pentru ca stiu ca ne bem cafeaua împreuna. Deci... am iesit la jogging. Poate un pic mai dezamagita de conversatia cu M ..sau poate tocmai din cauza ca eram dezamagita am avut mai multa putere. Deci... picioarele alergau fara mine. Chichineata acea mica... mp3 ... pe care am tinut-o eu si ieri în urechi... m-a ajutat nespus de mult. Pai... muzica ritmata acoperea rasuflarea mea sacadata. Neauzind-o ... creierul nu trimitea impulsuri de oboseala... picioarelor mele. Picioarele alergau fara mine. Nu simteam nici macar kilogramul de fructe pe care l-am înfulecat în cursul dupa amiezii.
Am dansat chiar pe strada... putin îmi pasa daca ma vedea lumea. Ce... au ei timp sa se uite la pietoni? Se gândesc la cina, la footbal... sau cine stie la ce altceva.

Am iesit la jogging singura. Sefa... si-a terminat mult dupa mine ora de gimnastica. Ce sa fac... nu are ritmul meu dracesc. Si apoi ea face cu religiozitate o sumedenie de exercitii inutile. Usoare...
Cei drept... eu folosesc platforma foarte putin... max 10 minute... dar iau munca ca pe ore de gimnastica, dansez prin casa... V-am spus ca am început sa sar chiar si cu coarda... ca si pe vremea când eram fetita... cu bratele încrucisate...? Ma mai împiedic uneori...din cauza adidasilor destul de butucanosi... dar va asigur ca si cele câteva minute scot untul din mine.

Deci ...alergi... Prin ochii mintii îti trec cele mai frumoase fraze scrise vreodata... Cele mai frumoase imagini... se deruleaza pe retina ta... În departare vezi luminile grupului de vile situat pe malul golfuletului din apropierea casei tale... si nu te opresti. Nu iei directia obisnuita. Picioarele si plamânii nu-ti mai apartin. Zbori si alergi ca sageata... în noapte. Vezi doar lumini pe malul marii. Masini parcate... pescari iesiti la pescuit de noapte... probabil prind ceva... pentru ca sunt seara de seara acolo... tacuti si ascunsi... Picioarele tale prind aripi... sudoarea curge pe fruntea ta ... ca niciodata altadata... si alergi... Nu auzi cuvintele, nu simti nici tristetea... nu simti nici briza. Nu-ti aduci aminte nici de prietene... ca sa le saluti. Privesti cu un ochi fugar pescarusii... si-ti spui...:
- Nu sunt picioarele mele, nu este corpul meu care face acest efort. Eu plutesc deasupra marii si ma îndrept în picaj spre albastrul negricios al apelor...

Sprint pe sute de metri... mai tare si mai tare... departe de casa... departe de vise. Dau coltul... si-o iau pe trotuar. Masini ma depasesc, masini îmi vin în întâmpinare... Alerg... Seful tocmai vine acasa. Intru pe poarta lasata deschisa.
- Sefa... am gasit solutia. Mâine îti pui si tu mp3 celalalt. Uite ... nu mi-am auzit respiratia... si am alergat aproape 2, 5 kilometri cu doar câteva opriri , abia câtiva pasi. Uite... când m-ai vazut asa de transpirata?

Seful... îmi explica cum sa-mi coordonez respiratia...
- Închizi gura si respiri numai pe nas... Pleci? Nu mai stai?
- Merg sa înot ... am un chef nebun astazi...

Am vrut sa va scriu imediat... chiar mi-am pus si muzica italiana... dar a sunat telefonul. Deci... înotat 15 minute, o baie fierbinte... alte 15... si apoi ... si uitat la un film pe Halmark ... în companie.

Mi-am pus ceasul la 6 dimineata. Am sa repet alergarea de seara si dimineata. De fapt ne-am înteles cu sefa... pentru vacanta... jogging dimineata... la rasaritul soarelui... si apoi dormit la soare.

GreenEyes... deci astazi mi-am facut de cap... pentru ca asa propunea clipul tau. Am stat toata dupa amiaza cu Lizzie la bârfe... apoi cu sefa la povesti... si mai apoi... M. Cred ca ar trebui sa încep sa pictez Leo... dar trebuie sa-mi fac ordine în viata. Adica sa fiu din nou trista... Pentru ca asa nu se poate... nici scrie, nici picta. Mâine la spalat covoare cu Lizzie... si curatenia.... pe care nu am fost în stare sa o fac zilele astea. Dar sefa este un înger... care în loc sa ma certe... îmi zâmbeste si se pune cu mine la povesti... Si apoi m-am saturat sa tot frec o casa curata!!! Ia sa faca si ei mai multa mizerie... ce pisici!!! Adica o pisica si un câine... care mai lasa ei ceva par... dar nu suficient... pentru ca sa vad si eu casa schimbata dupa ce trec peste ea.

6 comentarios:

  1. Asa si trebuie ... foarte bine ai facut ;)

    Te pup

    ResponderEliminar
  2. @ GreenEyes- deci ti-ai baut cafeluta... o zi buna. De la Gio... ar trebuie sa postez clipul... I`m singing in the rain... Gene Kelly... Ma mai gândesc... pentru ca de happy not too much! Dar melodia mi-a placut întotdeauna... Dar ceva în genul acela ... dansam eu în timpul joggingului... Sa nu uitam ca iesisem la 21:30... era vpe înserat si nu ma vedea multa lume...

    ResponderEliminar
  3. din fericire tu spui destul si din cele pe care le gandesti :)))

    mai ai un pic si ai sa zbori in loc sa alergi!
    sa-ti fie de bine!

    ResponderEliminar
  4. @ Ajnanina draga mea... vorbeam cu Gio... pe mesenger, când am vazut mesajul tau. Cum am mai spus... mi-ar placea asa de mult o sueta... pe malul marii. Masute...scaune... Martini sau ce va place... si la bârfe.
    Ieri... chiar am zburat... de aceea am si scris dupa vizita lui Mihai... 8-}
    Deci mi-am adus aminte sa va salut... dar eram departe de mare... dupa aceea m-a furat peisajul, luminile si viteza tot mai mare ... ca o picatura de adrenalina forte. Deci am mai descoperit senzatii tari... în mare parte datorita tie.

    ResponderEliminar
  5. Aproape ca am zburat si eu pe deasupra marii cu tine. Mi-ar placea sa am si eu energia ta. Din pacate modul asta de viata bolnavicios, munca intr-o cladire cu un puternic camp electro-magnetic, ritmul asta nebun, ma sug de energie si ma transforma intr-o leguma. Mi-ar placea sa alerg cu/ca tine.

    ResponderEliminar
  6. @ Leo- esti cu mine. În gând... tu si fetele... Si apoi daca am convins-o pe sefa sa fluiere... te asigur ca nu este putin lucru. Silbato- fluiera în spaniola...
    Ieri am zburat... si chiar am transpirat leoarca. Cum am mai spus... zilnic experimentez noi senzatii. Acum... la spalat covoare... chiulesc...pentru ca-l exploatam pe Andres, sotul lui Lizzie. Pup la voi... si astept sa zbor din nou... astazi la ceva ora... Acum cred ca as putea sa alerg si pe caldura. Am sa experimentez. Dimineata... mi-a sunat ceasul, dar cele 4 ore se somn nu mi-au fost de ajuns. Poate mâine...

    ResponderEliminar