jueves, 3 de junio de 2010

OSHO: Anybody Who Gives You a Belief System is Your Enemy.

7 comentarios:

  1. Multumesc pentru acest filmulet. O sa ma mai uit si la altele, e exact ceea ce am nevoie in momentul asta : intelepciune.

    ResponderEliminar
  2. @ Leo - nu sunt eu nebunatica de dimineata pâna seara. Încerc sa evit ¨întelepciunea¨pentru ca-ti taie aripile. Gândesti prea mult si apoi te încadrezi în tiparele pe care societatea sau familia ti le impune.
    Încercam ieri sa mi-l închipui pe OSHO... activ. Meditatia este o stare de repaos total... care nu-mi displace, dar eu sunt un flacara. Pe el îl vad ... ca un pamânt, întelept. Îmi place tot ce spune, dar nici chiar cuvintele lui nu le voi lua litera de lege. Ma relaxeaza. Mi l-a recomandat GIOVANNA.
    Moderatorii... m-au facut sa zâmbesc... naivi care se vroiau patrunsi de spirit. El... deschis, spiritual, pauze atent studiate.

    ResponderEliminar
  3. Stiu si eu ? La mine functioneaza altfel... Cum mai iau o doza de intelepciune, cum prin aripi. Mi-e insasi societatea in care traiesc si tiparele ei imi taie aripile. Deci... vice-versa !
    Iar Osho, desi asa, imobil si meditativ, mi se pare flacara si el. Am cautat mai multe despre el - stii ce simt al umorului are ? Exista chiar si culegeri cu bancuri spuse de el. Unele cu tenta sexuala. Asta spune mult despre cat de deschisa era mintea lui.
    Desigur, intelepciunea trebuie trecuta prin propriul filtru, nu trebuie sa luam totul drept litera de lege. Ar insemna ca suntem dobitoci. Mintea deschisa sa ne-o pastram, informati sa ne mentinem, detasati de mizeria lumii si traind frumos.

    Despre moderatori : mare dreptate ai ! Unii dintre ei multumeau din trei in trei minute, cu umilinta, mai ca-i pupau talpile... Omu' era detasat... Oamenii marunti sunt in cautarea lui Mesia, cu orice pret. Un salvator care sa vina sa-i scoata din rahat, in loc sa incerce sa se scoata ei insisi.

    Multumesc si GIOVANNEI ! :)

    ResponderEliminar
  4. @ Leo- OSHO îmi place foarte mult. Si sunt de acord cu tine... are un simt al umorului extraordinar. Nu am ajuns sa citesc si sa urmaresc toate filmuletele cu el. Trebuie si eu sa ma uit de mai multe ori la toate filmuletele.

    Spuneam ca însusi metoda lui de meditatie... si are 112, deja sunt un fel de ... sistem. Care necesita dedicatie, liniste, o anume stare spirituala, detasare... greu de permis în lumea de sacali în care traim.

    Aseara am vizionat mai mult de o ora filmuletele lui. Îmi dau aceea senazatie... a omului care nu are griji materiale si se poate ocupa de spirit. Iar eu... abia aici am ajuns sa am timp si pentru mine în general vorbind. A rupe timp si pentru partea spirituala a Eu-lui meu... ar fi extraordinar.
    Acum, gatesc... si am acest timp sa ascult ceva sau sa scriu. Parca nu ai timp sufucient pentru tot ce ai vrea sa faci într-o zi.
    Osho spune... ca trebuie sa fii recunoscator existentei tale si atunci vei fi în pace cu lumea. Cert este ca trebuie sa-l aprofundez, dar iar am atâtea reparatii de facut, croitorie, încât fur doar clipe... si nu este suficient.
    Pup la tine, un sfârsit de saptamâna cu SOARE!

    ResponderEliminar
  5. Asa, e, Giulia, ne ocupam de suflet printre picaturi, de parca ar fi o grija secundara. Totusi, bine ca ne ocupam, sunt oameni care au uitat de mult timp ca mai au si o parte spirituala.
    M-ai uns la inima cand mi-ai spus ca ti-ai petrecut ziua "în lungi conversatii imaginare" cu mine. Sa stii ca aceste conversatii au fost mai reale decat par, ca eu chiar am fost acolo, hehe !
    Cred ca o sa mai vorbim noi despre Osho... La fel ca tine, o sa incerc sa ma informez cat mai mult, pentru o idee generala. Timpul asta, ah... !
    Poate-mi spui si mie ce anonimi binevoitori au venit de la mine catre tine. Ca, lasii ce sunt, la mine n-au comentat nimic. Oare de ce n-au stat mai intai sa-i asculte pe cei despre care vorbeam ? Le trecea dorul de comentarii anonime. Pacat ca se coboara la nivelul asta.

    Sa nu uit ce e important : te pup si eu pe tine, si-ti doresc un sfarsit de saptamana linistit. Salutari pentru Senor ! ;)

    ResponderEliminar
  6. @ Leo- înca nu au venit!!! Dar de obicei apar. De pe blogul lui Geo... unde am loc de frunte cu portretul si de pe bloguri unde mai apar în blogroll. Ultimul, acum trei zile... a ajuns de la cristinaairinei, tot din Pitesti... o dulce de fata. Eu comentarii si vizite las doar la tine, la Carmen, la Ajnanina si la Ema. Deci... nu deranjez pe nimeni pentru scriu doar pentru mine si cei putini prieteni statornici.
    Sper ca nu mi-ai luat-o în nume de rau. TE PUP si esti una din dulcile mele prietene... aproape de la începutul bloggeritului meu. Tu deja ma cunosti. Cei care intra numai o data si nici nu-si fac o parere documentata... pot sa fie uneori socati, dar ar putea sa plece cum au venit.

    ResponderEliminar
  7. Nuuu, n-am luat-o in nume de rau. Nici pomeneala ! Credeam ca iar te mai hartuieste cate-un frustrat.
    Eu trec pe la tine de fiecare data cu placere. Da, am inceput sa te cunosc un pic. Pe mine nu ma socheaza nimic din ce spui. Mizeriile de alta natura, din cu totul alta parte, ma oripileaza.
    Ramai asa, eu mai vin !
    Vichend placut si pupici... cum spuneai tu ? Roz ? :))

    ResponderEliminar