miércoles, 16 de junio de 2010

Flor del desierto (fragmento) - trailer

9 comentarios:

  1. Doamneee... RAsa umana e bolnava si nu se mai face bine... Mi s-a incretit carnea pe mine. Stiam vag de acest obicei barbar. Cate astfel de practici idioate in numele religiei si-al moralei s-or mai fi facand pe lume ? Dumnezeu n-are nimic in comun cu asta.

    ResponderEliminar
  2. @ Leo . draga mea si aici înca se mai practica între imigranti. Este interzis, dar ei nu se civilizeaza cu un cu doua. în Italia am citit o carte despre o italianca casatorita cu un egiptean Stefania Atzori - ¨L´infidele¨. O poveste trista... asa am auzit pentru prima oara de hablaccion... nu stiu cum se spune pe a noastra limba. Clipul ... bineînteles ca l-am primit de la prietenul Juan... hotarât sa schimbe lumea.

    ResponderEliminar
  3. Ablatie se numeste.
    Transmite-i lui Juan ca nu e singurul care vrea sa schimbe lumea, desi sunt unii care si-au cam pierdut speranta.
    De cand am vazut la tine secventa din film, tot citesc despre asta. Nu pot sa explic ce ura pura s-a trezit in mine, fata de mutilatorii de sufltete si de trupuri.

    ResponderEliminar
  4. Mai exista si alt termen : "infibulatie" (infibulation pe englezeste), care e practica cea mai dura si cea mai barbara.

    ResponderEliminar
  5. @ Leo- am pielea de gaina. Am vazut multe documentare despre asta si m-au îngrozit. De asta sunt o feminista convinsa. Poate ca la noi nu sunt mutilate fizic... dar sufleteste... sunt! Si suntem... zi de zi. As putea sa scriu si sa spun atâtea... dar e mai bine sa nu o fac. De aceea iubesc femeia... pentru ca este în stare sa suporte orice. Barbatii... bla, bla.

    ResponderEliminar
  6. Ba de ce sa nu vorbim ? E un subiect inepuizabil si dureros. Singura diferenta intre barbati si femei este ca ei au o forta fizica pe care noi nu o avem. Sufleteste, avem parti comune dar si parti diferite. Asta nu inseamna ca unii sunt superiori, altii inferiori.
    Pe baza acestei diferente de forta fizica au crescut toate aceste atrocitati, ca ciupercile otravitoare.
    Chestia nu e ca femeia poate sa suporte orice, ci ca rasa umana e pe o cale gresita. Si nu de ieri, de azi, de secole...
    Giulia, mor de nervi, fierb...

    ResponderEliminar
  7. @ Lei - deci astazi locuiesti la mine. Ce aproape te simt. Oare tu si prietenele noastre dragi simtiti forta privirii si îmbratisarii mele... pe care o trimit catre voi... de câte ori am posibilitatea sa-mi clatesc ochii privind marea. Sefa ... se sperie de chiotele mele ... catre voi... când ajungem pe faleza.
    Tocmai din cauza curiozitatii mele... ma opresc adesea sa povestesc cu oameni... persoane. Apoi... uneori ma mai si însel. Si ma retrag în carapacea mea.
    Daca ti-am provocat o stare de nervi... îmi pare rau. Cam asa ma trateaza prietenul Juan... care te asigur... ca ma terorizeaza... seara de seara. Este incorigibil. Eu abia ce pun ceva, pentru ca mi le trimite în format zip, pps, ...
    Ti-am spus ca am cunoscut si oameni de calitate la viata mea... printre care esti si tu. Mi-ar placea sa spuna cineva si despre mine asta. Sper sa-mi intru în matca... curând. Sunt... sper pe calea cea buna.

    ResponderEliminar
  8. Giulia, tu n-ai cum sa ma enervezi, ai o fire calma si pozitiva, si vin la tine ca sa beau cafea, tii minte ?
    Ma onoreaza faptul ca ma simti aproape, te asigur ca e recoproc. Nici n-as umbla pe-aici daca nu te-as considera un om de calitate.
    Altceva ma enerveaza pe mine. Prostia si mizeria din lume. Suferinta multa si degeaba. Cate si mai cate...
    Mie-mi fac foarte bine chiotele tale, asa sa stii. Si-ti multumesc si sa-i spui si sefei tale ca au efect !
    Teroristul de Juan stie el ce stie, de te chinuie astfel... Nici nu si-ar raci gura, dac-ar sti ca e de pomana. A vazut el ca rezonezi la ideile lui.
    In alta ordine de idei, nu ti-am mai raspuns la ultimul mail, dar o sa-mi fac timp sa mai barfim un pic.
    Seara frumoasa si linistita !

    ResponderEliminar
  9. @ Leo - teroristul de Juan... mi-a trimis ieri un mesaj despre cancerul la sân si necesitatea unei mamografii anuale. Ti-am spus ca este foarte preocupat pentru sanatate si mediu înconjurator, si tot ce tine de bun simt si bunatate. Sensibil la frumusetea din jur si în acelasi simt la mizeria din sufletele unora. Mesajele lui... sunt de un bun simt desavârsit... însotite rareori de doua cuvinte. O persoana de exceptie desi... a fost camionagiu...

    ResponderEliminar