miércoles, 2 de junio de 2010

Bona nit! Bon profit! A demà!

Ma uit de o ora la dreptunghiul de postare. Nu am dormit bine. Am raspuns aseara mesajului, argumentând... si apoi am sters si am sters si frazele ¨ofensatoare¨. Niciodata adevarul nu este doar al unei parti. Si apoi la 20 de ani nu m-ar fi convins nimeni ca nu am dreptate. Deci mi-am asumat propria IPOCRIZIE... si mi-am spus:
- Ce am avut si ce am pierdut...?!

... Bani pentru MINE, nici înainte, nici acum. Vorba lui sefa, care stie si ultimul euro pe ce-l cheltui... si-mi cunoaste cele mai intime gânduri:

- PROASTA ca tine nu am mai vazut! ( sa nu uit sa-i caut site-ul acela sa-si cumpere inelul cu briliante! si sa nu uit sa-i arat - Gemma Mengual, 1,73, 55 kg... pentru ca spune ca sunt nebuna ca vreau sa ajung la 55 kg... facând sport si dieta. Oasele mi se vad numai în zona cosului pieptului, deci mai am de unde da jos cele 6,5 kg)

... Eu trebuie sa ma concentrez pe ale mele treburi. Trebuie sa-mi câstig banii de tigari si de coafor. Astazi zi de lenjerii la vecina Angela. Ieri primit 6 euro de la Mira, pentru camasute si-mi va aduce si altele la scurtat.... Da, azi am sa merg sa ma pieptene Andreea. Diseara sunt invitata la cina, la medico. Era prea târziu aseara sa ma mai aranjeze si pe mine pe când a terminat cu sefa.

Eu... am fumat cu Andres, pe terasa noastra mai mult de o jumatate de pachet de tigari... pe care l-am terminat azi dimineata... meditând...

Am facut ieri tot ce mi-am propus. Smotru la sefa si ceva la noi, maturat curtea... de miile de frunzulite urmare a vântului cald de acum doua zile, 350 de abdominale, cel putin 150 de alte exercitii, 15 minute de jogging, singura si 60 de bazine de piscina. Plictisitor de scurte... si prea putin adânca piscina în capatul dinspre noi. Timp alocat? Mai putin de o ora gimnastica, 35 de minute piscina... urmata de alte 30 min maturatul curtii si apoi altele 30 cu udatul plantelor. Nu cine stie ce...

Povesti cu sefa, pe care am amenintat-o ca eu nu am cum sa ma ocup de 3 bolnavi, asa ca faca bine si nu se îmbolnaveasca. Glumit si râs cu señor care vroia din nou sa vorbeasca la telefon... când eu trebuia sa ies din casa la munca:
- Señor, stii ca ma asteapta puscaria daca patesti ceva si cazi din pat în timp ce vrei sa pui receptorul în furca. Si apoi puscaria e plina de lesbiene, care s-ar da la mine si eu nu am acum putere, dupa atâta slabit sa ma bat cu ele. Abia te ridic pe mata de subsuori, de atâtea ori pe zi!
- Taci tu Giulia, ca tie nu-ti plac nici femeile, nici barbatii!
- Ba da, cele 5 minute... si apoi out! Poate daca ar fi fost ca mata... Ti-as fi suportat toanele si eu daca puteam sa merg lunar sa-mi cumpar o bijuterie si mata trebuia sa treci pe acolo numai sa o achiti. Cred ca as fi rezistat stresului trezirii la ora 12, daca nu 14 !!!

L-am pupat pe crestet si am mers la munca. Nu mi-am pus muzica, nici nu am dansat. Eram înca suparata ca am pus pe mine. Acum sunt la 61,4 .. ieri o feliuta de pepene si doua rosiute. Si-a facut furosemidul efectul si elimin pe rupte, desi am baut de dimineata mai mult de 600 ml de cafea cu lapte si gheata, bineînteles cu zaharina din belsug.

Aseara am stat la povesti cu medico. Eu si Andres culcati pe marginea piscinei, el cuibarit în apa, în coltul piscinei. El în catalana... noi în castellano. Penibil.... asa ca i-am promis ca am sa vorbesc fluent catalana în vara aceasta. Cum l-a vazut pe Andres, mi-a si strigat:
- Adu-mi aminte sa-i fac astazi retetele pentru psoriazis. Gran persona.
... si apoi s-a lansat într-o pledoarie a catalanismului, a independismului... cu care eu sunt de acord, argumentata istoric. Cu diferente dialectuale, cu influenta negativa pe care o avem noi, strainii, care nu vrem sa vorbim limba lor.
- Voi, nevasta mea si altii multi ca voi... faceti jocul invadatorilor, care sunt nu numai dusmanii nostri dar si ai vostri. Sunteti unguri nu-i asa?!
- Da medico... dar situatia este diferita la noi.
- Oricum, din respect pentru noi, cultura si traditiile noastre... trebuie sa învatati limba noastra. Catalana sau valenciana nu sunt dialecte. Sunt limbi de sine statatoare, ca si franceza, ca si italiana.
...
Deci... trebuie sa învat si aceasta limba. Sa o vorbesc, pentru ca o înteleg, citesc si ma uit uneori la televizor, dar nevorbind-o aici în casa... nu-mi ies frazele.
- Asta este o scuza puerila, Giulia! Nu o accept din partea ta.
- Trebuia sa vorbesti cu mine catalana în anii acestia, nu sa-mi ceri sa vorbim tot timpul italiana!
Dar promit sa-mi iau cartile de scoala primara... ca am destule de la nepotul lui señor si de Cristina si am sa aloc timp si studiului.
Bona nit! Bon profit! A demà!... nos vorem a sopà!
Nu am argumente... el vorbeste cursiv si ucraineana, limba sotiei sale, din respect pentru ei si cultura lor. Ba mai si citeste si se uita la programele lor de televiziune!

9 comentarios:

  1. @ Leo - din greseala am sters comentariul tau. Era alaturi de unul foarte anonim... care-mi lauda formele si oasele de baba în decadere!
    Catalana este frumoasa. Nu o vorbesc pentru ca sefa râde de mine si pentru confuziile pe care le fac în castellana. Nu e usor sa cauti cuvintele în capul cu atâtea sertarase de limbi straine. TU o stii cel mai bine.

    ResponderEliminar
  2. Giulia draga,
    am un coleg de birou, foarte-foarte grasut si eu te tot dau exemplu de ambitie, cum ai reusit sa slabesti si ai devenit o frumusete! Am înteles ca pe lânga înfometare si sport iei furosemid...ne-am uitat în internet ce este, ok. Dar ce mg, ce cantitate iei pe zi?
    Te rog raspunde-mi sa pot sa-i spun colegului.
    Te pup :)

    ResponderEliminar
  3. Giulia draga,
    am mai scris o data astazi, dar se pare ca nu a aparut :(
    Deci ma repet: am la serviciu un oleg grasut-grasut si eu te dau pe tine de exemplu, ce ambitie ai avut si ce frumoasa te-ai facut! Ma intreaba, în afara de sport si "nemâncare" ce ai mai facut? furosemid..ne-am uitat în internet ce înseamna si am gasit ca e ok! dar ce pastile iei, ce marime?
    Te rog spune-mi, ca sa-l pot informa pe Grasu' (un coleg deosebit de simpatic de altfel)
    Te pup :)

    ResponderEliminar
  4. Ahhhh, acum vad ca ai schimbat sistemul de postare al comentariilor! înainte apareau imediat. Deci...a sosit si primul mesaj, si al II...si pâna nu le dai tu "liber" nu apar. Aha, acum am înteles!
    Te mai pup o data! :))

    ResponderEliminar
  5. @ Carmen - draga mea... blonda slabanoaga, apropo ce înalime ai?
    Furosemid- cu acceptul medicului meu- 80 mg pe zi, dimineata când fac ochi. Beau si destule lichide- ieri dimineata numai, cel putin 6oo ml de cafea cu lapte si gheata... si încep sa elimin lichidele. Dar numai daca nu sufera de probleme cu rinichiul. Eu ma mai supar si dupa masa uneori si mai iau o tableta de 40 mg, pentru ca merg des... pt picaturi. Desi beau si dupa amiaza destule lichide.

    am schimbat chestiile cu comentariile pt. ca deranjez anumite persoane... si acestea îmi scriu sub protectia anonimatului. Uneori chiar ma gândesc sa renunt la INTERNET... economie de 30 de Euro si viata linistita, fara tentatia blogului.
    Te pup iubita mea blonda... stii ca te invidiez pentru TOT! Vina recunoscuta sa fie pe jumatate iertata. Ideea de viata în siguranta o invidiez.

    ResponderEliminar
  6. Giulia draga,
    OK mersi, am sa spun colegului meu. El a fost 3 saptamâni în sanatoriu pentru slabit si de atunci face regulat sport, merge si la o doctorita naturalista, care îi face si acupunctura (la ureche sunt ceva centri nervosi care ar influenta pofta de mâncare) dar...nu se vede nimic la el! Tja...ori ne minte, ori ceva nu functioneaza. Este clar ca nici ambitie nu are!Noi colegii suntem mai interesati de sanatatea lui.
    (eu am 59-60 kg si 1,64m...sunt departe de a fi "slabanoaga" dar mult'am Domnului, nici grasa nu sunt. Pâna acum 5 ani am avut 56-57 kg...acum spun eu ca e si vârsta si pe baza hormonala, dar si viata buna si linistita)
    Îmi pare rau daca ai probleme cu "anonimii" :(
    Nu e frumos, dar eu zic sa nu bagi în seama. Traieste-ti viata asa cum simti tu ca e bine!

    ResponderEliminar
  7. @ Carmen- eu acum mi-am terminat exercitiile. Sper sa mergem si jogging cu sefa... nu ma deranjeaza ca am fost la coafor.
    Sunt încântata de oasele mele si nici chiar ridurile nu-mi provoaca insomnii.
    pantalonasii si rochita mea... scurte... în schimb au deranjat si ... asta e... Nu poti trai pe placul tuturor.

    ADEVARUL tu-l stii!!! Nu m-am ambitionat sa slabesc decât când am dorit sa PLAC cuiva. Deci la mine aceasta a fost SCÂNTEIA.

    Spune-i colegului sa se îndragosteasca si sa nu fie la unison cu celalalt... Dupa aceea merge de la sine... desi salivez la toate aromele de mâncaruri... iam, iam!

    ResponderEliminar
  8. Giulia, salut si eu anonimii binevoitori. Stiu ca tu nu o sa pui la suflet rautatile lor, pentru ca nu conteaza...
    Tu arati superb si ambitia ta ar trebui sa inspire multa lume, mai ales pe cei care se indoapa cu chipsuri si coca-cola in fata televizorului si ragaie a satisfactie !
    Cu limbile straine... doamne, stiu cum e ! Le este foarte usor sa rada de cei care le vorbesc limba. Pentru ei e amuzant, pentru noi e o intreaga revolutie in creier. Pai limba lor materna e pentru noi limba straina... Dar am intalnit si oameni care apreciaza efortul de a le vorbi limba si care, nestiind sa vorbeasca nicio limba straina, inteleg ce inseamna.

    Leo sunt, in caz ca n-o sa apara numele meu... Vad ca ai schimbat setarile si n-am de ales decat "Cuenta de Google". :P

    ResponderEliminar
  9. @ Leo- rautatea te deranjeaza întotdeauna. Norocul meu este ca sunt înconjurata de persoane de foarte multa calitate. Numai pe blog m-au suparat unii, altii. De aceea eu nu merg decât la foarte putini sa las comentarii... ca sa nu vina la mine si sa fie deranjati de indecenta mea.Clasamentele si popularitatea nu ma intereseaza.
    Limbile straine sunt o provocare a creierului. Se nasc noi neuroni... si eu sunt pentru dezvoltarea mea ca persoana. Una este limba vorbita la televizor, radio si alta... subdialectele locale. Ma descurc... concentrându-ma.
    Am schimbat setarile, desi orice anonim... poate sa-si spuna ... gheorghe de romania... de ex. sau Elful anonim... cum si-a spus unul acum câteva luni.
    Persoanele care ma iubesc... striga dupa mine si ma felicita pentru spectaculoasa schimbare. Si nu le par o C... ofilita, calcata de soferii de TIR, nici în rochita Rooz scurta. Decenta dupa parerea mea... pentru lumea în care eu traiesc. Daca i-a facut bine la sanatate... asta e... ma bucur ca a gasit satisfactie în ceva!!!

    ResponderEliminar