martes, 24 de julio de 2012

Bassa de les olles

Desteapta nu sunt dar pot gasi solutia la unele probleme.Uneori am convingerea ca le-am trait si vazut pe toate si cum am prea putina autostima cad usor prada micilor depresii. Le depasesc nu o data cu ajutorul prietenilor sau din contra, datorita tradarii celor în care am investit sentimente, timp, emotii. Tot ce nu te doboara te întareste. Ceea ce te dezamageste îti va folosi drept învatatura de minte. Texte. Prostul nu schimba de cip. Prost de bun. Tont, toanta... Asa scrie si pe fruntea mea, de o viata. Pe naiba am sa reusesc sa ma schimb. .. De toti sa-ti pese si de nimeni prea, spunea dragul de Kipling. Ma complac în rutina, mici mizerii ale celor din jur, superficialitatea mea. Trebuia sa-mi dau niste palme usoare peste ceafa. Nu esti tu niciodata disponibil sa o faci!!!
Vânt, vânt destul de rece astazi. Nu am mai ajuns pe plaja desi aveam prosopul pe umeri si o carte buna în tolba. M-am oprit la un pahar de vorba cu o prietena. Ne-am lamentat la un cola si la o cafea. M-am descarcat eu, s-a descarcat si ea. Sufla un vant rece dinspre mare. Cafeneaua, desi departe de tarm nu oferea nici o protectie împotriva rafalelor de vânt. Nu ma întreaba nimeni cum ma simt si eu iar ma mint. Spun ca îmi este bine singura pentru ca-mi aduc aminte ca nu mi-a fost bine în doi. Adica mi-am adus aminte ieri seara la un moment dat când am cerut un favor celui lasat acasa. Ma emotionasem eu când cu nunta si cu doua trei dansuri pe muzica romantica anume pusa sa ma faca sa ma simt tradatoare a juramintelor facute cu zeci de ani în urma. Deh... mi-am adus aminte de ce luasem eu calea singuratatii cu ceva timp în urma. Unul din motive a fost egoismul, lipsa de spontaneitate. da. Nici un barbat nu mi-a raspuns niciodata cu un DA spontan la o cât de mica cerere a mea. Scrie IMBECILA si FRAIERA pe fruntea mea. Igual. Viata merge înainte. O cafa buna, tigari càt încape, o mare doza de NU STIU, NU POT, NU CRED si poate am sa reusesc sa ma imunizez la tot ce este lume exterioara. Am sa ma refugiez în lumea mea imaginara. Singura între cei multi. Chiar, nu am înjurat de multa vreme. Trebuie sa urc la volanul unei masini pentru ca sa ma descarc?!
Ma chema marea astazi. Sau aveam eu nevoie sa simt nisipul sub talpi? Aveam nevoie de acel element natural, nealterat de trecerea timpului, de mici ipocrizii sau nelinistea mea ar fi fost pe loc spulberata de natura neîmblânzita a acelui loc înadins lasat aproape neatins de mâna omului?! Da... sa caut undeva o fotografie cu plaja mea... bassa de les olles(http://www.pueblos-espana.org/cataluna/tarragona/l%27ampolla/485898/)

Da. Superba salbaticie. Scurta analiza:- bicicleta , numai am. Masina ...de unde sau mai bine zis, pentru ce?!
Companie... doar o vaga si nemarturista speranta. Copiii? Ce stiu ei despre ce merita de vazut înafara telenovelelor sau a filmelor SF. Schimbam subiectul.

Spus eu si promis ca nu am sa mai misc un deget pentru nimeni. Hm... conversatie mama- fiu:
. Trebuie sa-mi fac un abonament la telefon. Am nevoie de un telefon ca sa pot face fotografii la instalatiile de gaz pe care le montez pe masini.
- Foloseste telefonul meu LG. Chiar daca nu pot sa-l utilizez pentru convorbiri, face fotografii si cred ca s-ar putea chiar si repara hardware-ul sau firmware cum i s-o fi spunànd daca ma enervez si caut solutia pe internet.
- Du-te tu mami.  e defect si numai un specialist îl poate repara.
Pus mami sa citeasca pe forumuri. Pustii sunt destepti al naibii. Dupa o ora de ametit în cele site-uri gaseste mami proasta o groaza de informatii smechere. Adica ... tastezi 1809#*900# - ti se deschide un meniu si reusesti sa-l faci pe musiu telefon sa nu se mai stinga pe când te suna cineva. Reparat fiind... copilul si l-a însusit. Ca doar smecher e  si stie prea multe pentru mama lui care l-ar folosi numai pentru convorbiri si niscaiva fotografii. 
Da-mi una pe dupa ceafa , dar fara sa mai si spui înjuraturile de rigoare.



0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario