domingo, 8 de mayo de 2011

M-am lasat fara un ban pentru ca sa nu-mi cumpar tigari

Ma doare umarul drept. M-am dat ce-i drept cu voltaren dar nu m-a lasat de tot durerea. Probabil peste o ora sefa ma va claxona sa mergem la plimbare. Mi-e somn. Deh, am mâncat o salata: un crastravete, doua rosii., o ceapa stoarsa si... o lingura de maioneza. Încerc sa manânc cât mai putin, asta daca-mi reuseste. Am mai gustat eu înainte si din mancarica de ciuperci, cu orez si mazare, cu bucatele de pui si miel ramas de cu o zi. Dar numai câteva vârfuri de lingura.
Deci ... încerc sa contracarez efectul lipsei tigarilor. Nu... nu am reusit sa ma las înca de tot. Îmi propusesem vineri pe la 15 sa ma las de ele. Tremuram deja pe la 19 , asa ca i-am spus lui sefa ca îi voi însoti în seara aceea. Cum nu aveam bomboane mentolate, am trecut la sefa si am pus stapânire pe toate rezervele ei. În cele cinci minute, aparuse musiu si iar mi-a facut scandal ca nu am la mine telefonul si nu-i raspund. Nu tare m-a ascultat când i-am spus ca plec de acasa, asa ca nu voi fi pe cànd se întoarce de la repetitii, asa ca faca bine si lase laptopul la el pâna a doua zi.
Urmaream meciul de fotbal în compania sefei. Telefon, musiu:
- Sunt acasa la tine. Unde esti?
- Unde ti-am spus... la un meci de fotbal cu sefii, dupa care am sa ies sa bem ceva împreuna. Plateste seful. Uita... ti-o pun pe Enma ca sa vezi ca sunt cu ea.
Zis si facut. Luat noi ramas bun pâna a doua zi.
Primit mesaj în doua minute:
- Poarta-te bine si acàsuca. Nimic de mers pe ici colo însotita.Ca eu aflu totul. Pupici.
Cuminte fost eu, pentru ca nu mai am intentii de rebeliune. Si apoi atâta m-a certat saptamâna asta ca e de preferat sa nu-i mai dau apa la moara. Oricum a trebuit sa-i dau raportul unde, cu cine si când am ajuns acasa. Ieri, doar i-am scris ca merg la cumparaturi, asta ca sa nu ma caute, deja ma astepta la poarta magazinului. Cum ma platisera pentru niste pantaloni scurtati, nu vroiam sa ma tenteze tigarile de la barul din fata. Asa ca ma catarasem pe tocuri si dusa am fost sa cheltui cu folos. Oricum ma astepta deja în fata magazinului. Ajunsi acasa, iar ma certa pentru alte cele. Mai apoi ma saruta... dar se grabea:
- Daca am locui împreuna cred ca ne-am iubi zi si noapte. Merg... revin pe seara cu cumparaturile care-ti mai lipsesc.

... Pe seara eram deja din nou în faza de tremurici din cauza abstinentei. Pe la 8.30 luasem un tranchimazin de 25 si un orfidal pentru dormit. Ploua pe rupte si speram sa ma adoarma cât mai repede zgomotul rafalelor de ploaie lovind ferestrele dormitorului meu. Ma apucase un plâns în hohote. Ma simteam singura si neconsolata. La poarta, musiu. În loc sa deschida cu cheile lui... insista si insista:
- Nu vroiam sa pun cartoanele de lapte pe jos, în apa. De ce ai coborât desculta?
- Pentru ca ma scoteai din minti cu soneria. Tot tu ma certi, iara?
- De ce plângeai?
- Din cauza singuratatii si a lipsei tigarilor. Nu te uita la mine, pentru ca ai spus ca sunt insuportabila pentru ca plâng din orice tonterie, când ma certi.
Se ridica si-mi lua capul între palmele sale. Ma saruta pe par, pe ochi, pe ceafa, pe buze:
- Giulita mia, esti tot timpul în inima mea, chiar daca sunt în cealalta parte a orasului, în cealalta casa. Esti cu mine. Iar eu sunt în inima mea ta tot timpul. Nu fi trista, cariño.

Vorbim ce vorbim, ne îmbratisam, ne sarutam si inevitabil ajungem sa ne iubim din nou. Si din tristi, plictisiti sau rataciti ajungem din nou sa stralucim de fericire. El saruta rotunjimile mele, care ma pe mine ma enerveaza, în schimb pe el îl excita. Eu mângâi capsorul lui ajuns cârliontat. Suntem ca doi îngeri ... cu cârlionti de heruvimi, zice el. Si ne iubim.... perdidamente...

Apoi... el pleaca, eu încerc sa dorm într-un sfârsit si uita asa, din cauza sângelui prea fierbinte deschid larg fereastra si ma trezesc dimineata cu ceva parte amortita. Astazi, umarul drept.

... Mic dejun cu familionul. Enma de vizita, señor de barbierit, junele care ma felicita cu un mesaj:
Felicitari cu ocazia zilei mamei si pentru ca esti cum esti. un pupic de miere... (la ei este astazi ziua mamei). Povestit la sefa faza de sâmbata, ca pe cele de vineri le cunostea deja. Luat ea pe mine în suturi:
- Pe oricine as fi crezut în stare sa accepte toanele unui barbat, doar pe tine nu. Te controleaza pustiul asta mai ceva decât pe nevasta-sa. Si tu accepti ca o proasta.
- Este nou pentru mine sefa... si apoi ma plateste în mii de sarutari cum nu am avut parte în viata mea. Pe pereti ai urca draga mea daca seful ar face amor cu tine cum face pustiul asta cu mine. Problema este ca a devenit o dependenta pentru amândoi. Eu cred ca pot fara el si uite ca nu pot. El crede ca poate accepta sa am si alti prieteni, dar nu poate. Ma ameninta zilnic si vezi ca ma urmareste. Ieri îmi spunea ca mi-ar ierta-o daca as cadea vrajita de Brad Pitt... dar la altul nu m-ar lasa. Sincer la început am crezut ca vorbeste ca sa se afle în vorba. Acum nu mai stiu ce sa cred. Sunt zilnic, Giulita, mi amor, si apoi în loc sa-mi spuna ca am facut burtica... el mi-o pupa si-mi spunea si ieri ca-i place ma fac rotunjoara.

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario