domingo, 25 de septiembre de 2011

Duminica de coplas


Voi scrie probabil numai aberatii dar am nevoie si timp sa pun cuvinte pe alb . Suntem în ton cu timpurile moderne asa ca folosim tastatura. Duminica senina, idilica as putea spune. Dupa un somn acceptabil, o plimbare de ora si douazeci de minute. Càteva cuvinte schimbate cu sefa pentru ca eu aveam limbutie si nu aveam MP3 la mine. Mie mi-a fost greu sa-mi intru în ritm, noroc cu sefa care este în forma proasta. Mai este si învinetita dupa caderea de acum câteva seri. O iau la misto si o mângâi a mila. Are falca neagra si un genunchi julit. Ba o mai dor si toate oasele corpului. Nu sunt singura care spune ca exagereaza. Este atât de ridata ca pare cu zece ani mai batrâna în ciuda cremelor scumpe. Stie si ea. Ca sa o fac sa-si zâmbeasca îi arat burtica si ridurile mele. Si ochii încercanati de nesomn. Asa se mai însenineaza si ma pocneste peste spate. Chiar si señor mi-a dat astazi un picior . Hm....sunt maltratata. Mi se plângea azi de dimineata ca nu s-a distrat în viata. La care eu l-am mustruluit:
- Adica cele 79 de logodnice ce ai cunoscut señor nu te-au lasat sa le pipai partile moi?
S-a pus sa râda si pe mine m-a cadorisit cu un picior aplicat în sold. Eu l-am pupat pe frunte si ne-am prostit în continuare. Mic dejun si uschit eu la medic unde ma asteptau doi burlaci de aur, cica, ca sa ne bem cafeluta împreuna. Unul, prieten vechi de al meu, nici acum nu s-a tinut de promisiune. Nu m-a dus la o plimbare pe motocicleta. Se oferea si celalalt, dar nu i-am dat atentie. Era babalâc de vârsta mea. Neinteresant. Frustrant chiar as spune.
Deci plecat fotograful meu profesional de anul trecut când cu cele faine poze artistice. Pui frumusel dar cum i-am spus:
- Ai avut ocazia ta si te-ai speriat. Acum este târziu. Nu am de ce sa dau pasarea dulce din curte pentru tine care esti pasare rara si fricoasa.
Mi-a promis ca va coborî din satucul lui într-o buna zi când se va mentaliza, cica sa ma plimbe. Haha, biet copil cu ochi frumosi. Daca june ar fi fost ca si tine demult cânta în curtea lui. Acum cânta zilnic în curtea mea si cu exceptia duminicii si în patul meu. S-a aratat el fara chef într-o zi în saptamâna asta dar tot s-a pus pe fapte. Apoi, dupa câteva minute i-am spus sa se dea jos de pe mine ca acum nu mai am chef eu. Ca nebunul s-a pus pe treaba. Îi dadeam pumni si picioare când apucam sa scap din strânsoarea lui. Ma poseda ca un nebun. În ciuda vointei mele. Si ma saruta ca un descreierat si ma privea ca un nebun.
- Nu ma mai vrei?
- Nu.....nu.... lasa-ma.
Nu a fost chip sa-ma desprind din strânsoarea lui. Nu-i raspundeam la sarutari si mângâieri. Îmi desfacea genunchii cu atâta violenta si la fel ma patrundea. Cu pasiune si animalic instinct. Nu am rezistat prea mult si ne-am lasat dusi de val. Palmi si degete înclestate în parul celuilalt. Sfàrcuri muscate, carne framântata cu violenta dorintei. Lacrimi amestecate cu mierea sarutarilor. Sudoare amestecata cu alte fluide. Mi-a fost si i-a fost dat sa traiasca adevarata pasiune si voluptate. Apoi.... apoi abandonare dupa minutele de epuizare. Somn în bratele iubirii. Mi-e rau fizic de fiecare data. Epuizarea îmi da senzatie de voma. Si ma mângâie tandru pe par si-mi sopteste: Giulita de mi amor. Descansa. Odihneste-te, cariño. Si plâng de prea fericita ce sunt. Si ma îmbratiseaza de recunoscator ce-mi este:
- Ma faci sa ma simt un barbat în plenitudinea virilitatii. De ce acasa nu o doresc si nu pot întretine nici o relatie, o data pe luna macar. Mi se pierde erectia, asta daca o am. Arata extraordinar, este frumoasa ca o fetiscana si totusi nu o doresc. Or fi anii multi petrecuti împreuna?! Sau faptul ca nu-mi raspunde si nu ma doreste?!
- Nu te mai admira de foarte multi ani. Este o corvoada pentru ea care vede în asta numai o obligatie matrimoniala. Si apoi minciuna ca are dureri si dupa o luna de zile sa o spuna la bunica. Dupa 18 ani cu tine este exclus. Sunt femei care nu simt placerea pentru ca au alte prioritati. Nu are nici o scuza. Daca nu te-as cunoaste as sta pe gânduri. Dar facem amor zilnic si de fiecare data esti altfel. Pasiunea naste din pasiune. Nu ne recunoastem noi însine pentru ca ne lasam purtati de instinctele animalice. Zilele trecute ma luasesi în brate si numai pentru ca m-am zbatut m-ai lasat jos. Mi-era frica ca ai sa ma scapi având pulpele date cu ulei. Nu te-ai lasat si m-ai aruncat ca pe un sac pe umeri si m-ai urcat toate scarile si m-ai aruncat pe pat, ametita. Si apoi m-ai iubit cu sete. Si apoi sarutarile tale sunt acum pline de pasiune. Si mângâierile tale sunt mai tandre, mai duioase. Deja îmi spui mi amor, iubirea mea. Te-ai schimbat. Acum te daruiesti si ma iubesti.
Rabiosa.... da furioasa, adica eu când nu esti tu foarte pornit. Eu nu am cum sa nu fiu încinsa din momentul în care-ti aud muzica din masina. Nu-mi cere sa fiu cuminte. Te doresc. Plutesc...

Ne iubim, ne ciondanim:
- Nu m-ai scos la plimbare de luni de zile. Am sa-mi gasesc unul care sa aiba chef sa ma plimbe. Ti-o fi rusine cu mine.
- Ai chef de cearta, Giulita. Doar ca sa ma enervezi.
- Stai sa vezi tu ca nu am sa fiu în casa într-o seara când ma vei cauta. Am sa-ti las un mesaj ca sunt cu altul... Nu veni duminica seara ca sa nu ai9 probleme.
- Ce? îti vine amantul? Îl omor ti-am mai spus. Poarta-te bine.

Alaltaieri noapte a plouat în ropote. Temperatura a scazut binisor asa ca mi s-a nazarit mie sa-mi fac mendrele cu o lunga plimbare pe plajele din Peñiscola. Înca eram cu señor în bucatarie si-mi faceam eu planuri cum sa o uschesc cât mai iute din casa. Bani nu prea aveam si fiind sâmbata stiam ca nici june nu va veni sa ma vada înainte de seara, ca doar nu are ce sa motiveze acasa. Scris eu un mesaj scurt pe la 10:45:
- Plec cu autobusul la Peñiscola.
Cerut bani de la sefa, terminat cele treburi cu señor si sunat pe sefa:
- O iau si pe Marta cu mine. Nu ne astepta repede.
Suna june, înebunit.
- Vin cu tine. Acum ma îmbrac. Vrei sa te duc?
- Nu. Vreau sa merg singura. Tu stai cu ai tai.

Nu întârziat eu mult cu dusul, pus costum de baie, prosop, cearceaf, tigari, geanta pe spate si iesit în graba din casa. La prima intersectie....june venind în tromba.
- Ce? Nu vrei sa te însotesc? Urca Martita.

Asa dus el pe mine. Plimbare, înghetata de iaurt pentru ei doi, foarte rea.... si scumpa pe deasupra. De ciocolata pentru mine.... iammy, iammy. Asezat pe o banca la povesti. Facut fotografii si jucat noi cu Marta, care se copilarea cu el. Întors acasa tot nu-i era de duca. Dansat ei doi în bucatarie. Incitat el pe mine pentru ca sa ma lase cu buzele umflate si cu pofte. Fugit acasa ... promitând ca revine pe seara cu cumparaturile si cu pofte înzecite. Credea ca va scapa. Nu si-a întâlnit gaina... Cred ca-l exploatez la maximum.... dar mila nu am. Atâta se umfla în pene cu virilitatea lui ca trebuie sa o si demonstreze. Fapte nu vorbe. Si apoi nu ma plângggggg....

Ne prosteam zilele trecute cu metge.
- Pot lua doua pastile de dormit. Nu sunt odihnita. Si nu duc lipsa de nimic.
- De câte ori pe saptamâna faci amor?
- 5-6... depinde.
- Auzi, nevasta? învata de la ea.
Irina:
- Giulia, esti dusmanca mea. Îl înveti la rele. Esti exagerata.
- Deloc.... profita acum cât poti. Mai apoi vei vrea si nu vei avea parte.
- Metge... pot bea un pahar de vermouth ffff diluat înainte de a-mi lua pastilele de dormit? Sefa zice ca am sa fac ca sefu care, cica era sa dea ortu popii acum câteva nopti luând un analgezic dupa ce bause o bere.
- Pai. Singurul efect este ca întârzie în sânge somniferul. În loc sa actioneze timp de 6 ore va actiona sa zicem 10.
- De asta-mi este mie asa de somn pe dimineata. Ok. Asa ziceam si eu ca doar de o viata ai mei iau medicamente cu o mâna si cu alta beau o juma de litru de palinca si uite-i aici...

... Discutii în contradictoriu cu fetita lui metge.
- Mama, vreau sa trec de la mate obligatoriu la greaca. Profa zice ca daca nu facem fata la mate sa ne cerem la greaca. Nu stiu sa fac exercitiile.
Ei, parintii încercând sa explice unei adolescente ca greaca nu-i va folosi în viata. Îmi cereau mie sa o conving ca au dreptate.
- Lida, adu-ti cartea de mate, sa vedem noi ce-i atât de complicat în exercitiile cu puteri.
Facut noi o juma de ora si se pare ca explicatiile mele i-au adus zâmbetul pe chip. Acum întelegea si rezolva cu usurinta. I-am luat din fata calculatorul si am obligat-o sa-si foloseasca memoria la ridicarile la putere mai usoare, spunându-i ca ai nevoide de aritmetica chiar si când mergi sa-ti cumperi haine. Parintii, încântati. ea toata un zâmbet de încredere si uite asa... ne-am petrecut parte din dimineata. Mai apoi povestind despre Dracula, ei ma întrebasera, le-am explicat ca nu avusese bietul nimic din mitul vampirilor. Mai apoi ma întrebara despre sasi, secui si îmi povestisera despre Los Borgia si despre faptul ca în evul mediu, catalan avea o traducere pùtin onorabila. Si metge cu ora lui de filologie. Si uite asa, între rontaituri de migdale crude si prajite, o cafea mai buna sau mai rea... ne-am despartit, fiecare cu treburile lui prin ograda.

Între timp eu am terminat prânzul. Merg sa o aduc acasa pe Marta. Señor nu pare sa bage în seama musca care-si face veacul în jurul lui. Nu am cum sa o omor fara sa-l trezesc.

UPDATE: 16:47... terminat în bucatarie si acum îl delectez pe señor cu vechi cântece - coplas ( nu stiu ce corespondent are în româna... romante?). Asa am si eu timp sa ma lafai în fata laptopului.

Deci... sa continuam cu aberatii. M-am înscris la aerobic. Ar fi vrut si sefa dar nu-i venea bine ora. Sper sa ma mai înscriu la ceva. Nu am prea multe optiuni. Poate dans oriental, adica din buric. Asta pentru ca este greu de dansat si nu pentru ca sa fiu eu mai senzuala, desi nici asta nu strica. Si apoi sa vedem daca ma duc la cursuri de castellana, spaniola. Asta ca sa nu fac dezacorduri si sa ma tot corecteze june care se crede atotstiutor, dar numai în limba lui materna, ca altele...ioc. Si apoi asa voi iesi din casa si ma voi si alege cu oarece celule gri pe acolo ìn plictistul si nefolosita mea materie cenusie. Acum, mie mi-ar placea salsa, bachata si mai stiu eu ce, dar nu încep cursurile pâna în martie ( la scoala ptr adulti, unde este ffff ieftin, 48 ptr 50 de ore, sau 10 ptr 50 de ore de spaniola)...

Voi încerca sa-mi mai ocup din timp. Prea m-am închis de bunavoie în casa. Si apoi trebuie sa-mi caut cursuri de zi. Pe seara ar fi neplacut sa ma întorc desi exista si posibilitatea sa folosesc bicicleta pe care sper sa mi-o cumpar mâine. Vom vedea.


lasam bazaconiile si ne povestim cu piele de abanos la Madrid. Weah...o radiografie de plamâni cancerosi.Ce sadic si al doilea medic preferat al meu.

Update: 19:24... dupa lungi si prea înfierbântate dezbateri medicale si nu numai decis eu sa fac un plonjon în piscina cu apa prea rece si sa sterg toata conversatia incriminatoare. Pfiu, pacatoase amintiri ale carnii. Piei piaza rea si nu ma cauta în urmatoarele saptamâni. Eu sunt cuminte daca sunt lasata în pace. L-am linistit si l-am rugat sa nu vina în vizita. Periculos cu personajele astea de pe cel continent latin. Prea fierbinti si rau de tot apucati. Asta mi-ar mai lipsi si rezolvata as fi. Chiar trebuie sa iau legatura cu univ din Barcelona. Macar sa-mi donez corpul din timp ca sa nu aiba bataie de cap astia de pe aici si nici fiul meu. Râde june de câte ori îi pomenesc de viermisorii care mi-ar consuma bunatate de carnita. Mai bine într-o piscina cu formol sa ma disece aspirantii la titlul de medic. Weah... ce imagine hidoasa, un cadavru de nerecunoscut.

0 comentarii:



:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-}
:)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Publicar un comentario